MiM - najlepszy autorski dodatek?
-
-
MiM - najlepszy autorski dodatek?
Wpadłem na pomysł, żeby sobie poszerzyć zestaw MiMa o jakis autorski dodatek, ale nie za bardzo wiem, który wybrać. Pewnie możecie mi z tmy pomóc.
Chodzi mi o to aby:
1) dobrze się prezentował wizualnie 8)
2) był zbalansowany (karty dobrze zrównoważone)
3) był grywalny (tzn, żeby był sens wchodzić na nową planszę, a nie tylko żeby robiła za zapychacz miejsca na stole)
który dodatek autorski waszym zdaniem spełnia te kryteria ?
PS: i od razu skąd go wziąść :mrgreen:
Chodzi mi o to aby:
1) dobrze się prezentował wizualnie 8)
2) był zbalansowany (karty dobrze zrównoważone)
3) był grywalny (tzn, żeby był sens wchodzić na nową planszę, a nie tylko żeby robiła za zapychacz miejsca na stole)
który dodatek autorski waszym zdaniem spełnia te kryteria ?
PS: i od razu skąd go wziąść :mrgreen:
- Łudi
-
Proponuje przejrzeć dział "warsztaty/źródła".
Najlepiej zrobisz jak samemu zobaczysz zamieszczone dodatki.
Jędną z lepszch moim zdaniem jest kampania 3 masek.
Najlepiej zrobisz jak samemu zobaczysz zamieszczone dodatki.
Jędną z lepszch moim zdaniem jest kampania 3 masek.
Don’t wory be happy
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13276
Hmm myśle że niemożna powiedzieć że ten a nie inny jest najleprzy niestety ta juz jest że musisz wypróbować ten naj. Każdy dodatek wychodzi od autora i da niego bedzie naj. więc mósisz sam wybrać czego Ci brakuje w MiM
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- Łudi
-
Dlatego propouje ci dodatki w postaci samych kart. Jest to bardzo praktyczne gdy masz mały stół a graczy jest dużo. Spróbuj zagrać z wszystkimi rozszerzeiami plus autorskie dodatki a zobaczych o co mi chodzi.
Całkiem niezła jest kampaia 3 masek. Jeśli już chcesz z plaszą to np. wioska.
Całkiem niezła jest kampaia 3 masek. Jeśli już chcesz z plaszą to np. wioska.
Don’t wory be happy
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Władca Podziemi - Posty: 134
no wlasnie, ja rozumiem to pytanie, bo niedawno mialem podobny dylemat (zreszta nadal mam)
bardzo ciekawy wydaje sie nowy dodatek Valdiego - dwa dodatkowe kregi planszy glownej - ale niestety nie mialem go jeszcze okazji wydrukowac, a co za tym idzie sprawdzic.
do tej pory zagralem z:
wioska - prawde mowiac... ona sobie po prostu lezy na stole.. czasem ktos tam zawital, , ale na zasadzie "sprawdze co tam daja" - gracze dosc szybko z wioski wychodzili, (inna sprawa, ze w naszych grach zrobil sie ostatnio jakis taki klimat glownej planszy - rzadko kto odwiedza pozostale miejsca (z wyjatkiem miasta - ale to wiadomo, tam mozna sie niezle podpakowac)
las - tez wlasciwie niewiele wniosl do rozgrywki, ale ze nie jest to kolejna plansza, to mysle, ze moze byc - jako takie male urozmaicenie
najwieksze nadzieje pokladam we wspomnianych wyzej dodatkowych kregach planszy glownej... i oczywiscie we wlasnym rozszerzeniu podziemi (kiedy tylko powstana ;>
bardzo ciekawy wydaje sie nowy dodatek Valdiego - dwa dodatkowe kregi planszy glownej - ale niestety nie mialem go jeszcze okazji wydrukowac, a co za tym idzie sprawdzic.
do tej pory zagralem z:
wioska - prawde mowiac... ona sobie po prostu lezy na stole.. czasem ktos tam zawital, , ale na zasadzie "sprawdze co tam daja" - gracze dosc szybko z wioski wychodzili, (inna sprawa, ze w naszych grach zrobil sie ostatnio jakis taki klimat glownej planszy - rzadko kto odwiedza pozostale miejsca (z wyjatkiem miasta - ale to wiadomo, tam mozna sie niezle podpakowac)
las - tez wlasciwie niewiele wniosl do rozgrywki, ale ze nie jest to kolejna plansza, to mysle, ze moze byc - jako takie male urozmaicenie
najwieksze nadzieje pokladam we wspomnianych wyzej dodatkowych kregach planszy glownej... i oczywiscie we wlasnym rozszerzeniu podziemi (kiedy tylko powstana ;>
-
-
:shock: przecież nie będę drukował po to żeby się okazało że w praktyce do niczego się nie nadaje :?
EDIT: no właśnie, tak jak napisał NoWay - "tylko leży na stole"...
można spokojnie powiedzieć: "ten jest wg mnie najlepszy" i o takie opinie mi chodzimyśle że niemożna powiedzieć że ten a nie inny jest najleprzy
a to ma jakieś większe zastosowanie niż miasto ? (bo tam sie chodzi tylko po sprzęt i żeby zostać np aercymagiem a poza tym to nie bardzo jest po co)Jeśli już chcesz z plaszą to np. wioska.
EDIT: no właśnie, tak jak napisał NoWay - "tylko leży na stole"...
:? no to sie zapoznam z nią w takim razie.Całkiem niezła jest kampaia 3 masek.
Ostatnio zmieniony wtorek 17 paź 2006, 13:21 przez Qrdoopel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
w zasadzie przydalby sie jakis "przewodnik po autorskich dodatkach"
niby informacji na ten temat jest na forum sporo, ale (wiem z wlasnego doswiadczenia) gdy ma sie zamiar juz cos wydrukowac, to ciezko sie w tym wszystkich polapac.
moze znajdzie sie ktos 'doswiadczony', kto cos takiego by zrobil?
spis dodatkow - posegregowany wg tego czy dodatek jest z plansza, czy bez, czy sa to tylko karty poszukiwaczy, itp - wraz z odpowiednimi odnosnikami do stron - temat przyklejony i na biezaco aktualizowany. podejrzewam, ze bardzo by sie to przydalo - nie tylko nowym graczom
niby informacji na ten temat jest na forum sporo, ale (wiem z wlasnego doswiadczenia) gdy ma sie zamiar juz cos wydrukowac, to ciezko sie w tym wszystkich polapac.
moze znajdzie sie ktos 'doswiadczony', kto cos takiego by zrobil?
spis dodatkow - posegregowany wg tego czy dodatek jest z plansza, czy bez, czy sa to tylko karty poszukiwaczy, itp - wraz z odpowiednimi odnosnikami do stron - temat przyklejony i na biezaco aktualizowany. podejrzewam, ze bardzo by sie to przydalo - nie tylko nowym graczom
-
-
Wioska mnie jakoś za bardzo nie ciagnie, las chyba też nie (co to za dodatek gdzie się tylko ciągnie karty na jednym obszarze planszy głownej...).
Dodatkowe Kręgi nie wiem gdzie znaleźć...
A w ogóle to w których dodatkach są nowi poszukiwacze?
Dodatkowe Kręgi nie wiem gdzie znaleźć...
No własnie, przydałby sie chyba nei ma ich aż tak dużo żeby to było dużo roboty?w zasadzie przydalby sie jakis "przewodnik po autorskich dodatkach"
A w ogóle to w których dodatkach są nowi poszukiwacze?
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
-
To były by subiektywne opinie o dodatkach, niekonieczie prezentujące pełny obraz rozszerzenia ale mimo wszystko ja rówież przyłącze się do głosów mówiących o dziale z recenzjami autorskich dodatków.Valdi ma tak dosc dobrze na stronie opisane dodatki, moze by sie pokusil o zrobienie na forum takiego malego przewodnika?
Don’t wory be happy
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
Hmm oki moge zrobić takowy spis tutak ale żeby był obiektywny bedą tam suche informacje o dodatkach czyli ilość kart, poszukiwaczy, plansza itp. żadnych wstylu Ten dodatek jest godny uwagi bo mój . mysle że z końcem tygodnia pojawi sie to na forum.
Pozdrawiam Valdi
Pozdrawiam Valdi
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
-
-
ja od czasu do czasu na forum sie powtarzam:
- najlepszy, najwiecej nowego wnoszacy do rozgrywki to dodatek Przedpola piekiel, jest tak dobry, ze nie musze dodawac "wedlug mnie" on jest najlepszy :twisted:
- adrenalinke podnosza czasami karty pustyni, i tez nie zaszkodzi sie w nie zaopatrzyc.
- dopelnieniem 3 masek jest lodowa kraina- lecz jej nie polecam, bardzo trudno sie do niej dostac, karty sa zabojcze, nagroda nieproprcjonalna- ten dodatek trzeba wedlug mnie dopracowac
Osobiscie nie polecam wioski, nuda panie.
Zapomniane pustkowia przydają sie jak naprawde duzo osob 5-6 i wiecej. Jak grasz w skladzie 2-4 osoby naprawde nieduzo wnosza, nie ma na nich jakis arcyciekawych obszarow (dodaje w tym miejscu, ze mowie o planszy tlumaczonej przez lucasa, nie widzialem zadnego innego tlumaczenia)
Osobiscie jeszcze gram z dodatkowymi kartami miasta/przygod/podziemi kupionymi od lucasa i sa bardzo dobre, swietne pomysly, ale nie wiem czy jeszcze sa on dostepne (tzn. czy sklep u lucasa jeszcze dziala)
Tylko z tymi dodatkami mialem przyjemnosc
Wiecej na temat:
http://forum.magiaimiecz.eu/viewtopic.php?t=233
- najlepszy, najwiecej nowego wnoszacy do rozgrywki to dodatek Przedpola piekiel, jest tak dobry, ze nie musze dodawac "wedlug mnie" on jest najlepszy :twisted:
- adrenalinke podnosza czasami karty pustyni, i tez nie zaszkodzi sie w nie zaopatrzyc.
- dopelnieniem 3 masek jest lodowa kraina- lecz jej nie polecam, bardzo trudno sie do niej dostac, karty sa zabojcze, nagroda nieproprcjonalna- ten dodatek trzeba wedlug mnie dopracowac
Osobiscie nie polecam wioski, nuda panie.
Zapomniane pustkowia przydają sie jak naprawde duzo osob 5-6 i wiecej. Jak grasz w skladzie 2-4 osoby naprawde nieduzo wnosza, nie ma na nich jakis arcyciekawych obszarow (dodaje w tym miejscu, ze mowie o planszy tlumaczonej przez lucasa, nie widzialem zadnego innego tlumaczenia)
Osobiscie jeszcze gram z dodatkowymi kartami miasta/przygod/podziemi kupionymi od lucasa i sa bardzo dobre, swietne pomysly, ale nie wiem czy jeszcze sa on dostepne (tzn. czy sklep u lucasa jeszcze dziala)
Tylko z tymi dodatkami mialem przyjemnosc
Wiecej na temat:
http://forum.magiaimiecz.eu/viewtopic.php?t=233
wisnia
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
Lukas Już niedziałaale nie wiem czy jeszcze sa on dostepne (tzn. czy sklep u lucasa jeszcze dziala)
a sprawe z spisem ułatwiła by obecność denvera
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Morze
• Północny Ląd
• Wyspa - Posty: 1484
- Kontakt:
cóż, zestaw kart w stylu "wyskakuje na ciebie taaaaki za^%&isty demon - moc 25" może i nieco grę urozmaicić, ale żeby jakoś szczególnie dużo wnosił?najlepszy, najwiecej nowego wnoszacy do rozgrywki to dodatek Przedpola piekiel, jest tak dobry, ze nie musze dodawac "wedlug mnie" on jest najlepszy
Karty Pustyni to chyba zrobię nowe, tak ze 40 (nie żeby je dodać do starych tylko zamiast) 8) bo faktycznie przydałoby się jakoś pustynię urozmacić, ale te które są....no cóż, krótko mówiąc mi nie odpowiadają. Ale to narazie odległa przyszłość.- adrenalinke podnosza czasami karty pustyni
FILMOŻERCY- wydania Blu-ray & DVD - promocje/dyskusje/recenzje
-
-
PP wnoszą całkowicie nową jakość gry. bez nich zwłaszcza gdy się ze smokami wystarczy szybciorem utłuc 12 pktow sily otworzyc tajemne wrota ( nie jest to za duza sztuczka, teoretycznie mozna to zrobic z moca 3 -, a nawet 2 jak sie ma skrzata lub jest sie krasnoludem) i jest po grze, no ewentualnie jak ktos gra z alterantywnymi zakonczeniami to jest 1 na 6 ze wylosuje wladce demonow.
Przedpola piekiel z jednej strony wyrownuja dysproporceje przydatnosci sily i mocy z drugiej podnosza znacznie adrenaline rozgrywki, nigdy nic nie wiadomo co ci sie moze przydarzyć.
jednym slowem dodatek calkowicie zmienia optyke rozgrywki, zacheca do odwiedzania innych krain, zwlaszcza jaskini (magiczny krysztal wreszcie nabiera znaczenia).
ps. ja w swoich kartach PP nie mam zadnego demona moc 25, mam za to cala mase switnych kart z niebanalnymi pomyslami i klimatyczna grafika, jak nie wiesz to nie mow
Przedpola piekiel z jednej strony wyrownuja dysproporceje przydatnosci sily i mocy z drugiej podnosza znacznie adrenaline rozgrywki, nigdy nic nie wiadomo co ci sie moze przydarzyć.
jednym slowem dodatek calkowicie zmienia optyke rozgrywki, zacheca do odwiedzania innych krain, zwlaszcza jaskini (magiczny krysztal wreszcie nabiera znaczenia).
ps. ja w swoich kartach PP nie mam zadnego demona moc 25, mam za to cala mase switnych kart z niebanalnymi pomyslami i klimatyczna grafika, jak nie wiesz to nie mow
wisnia
- Gieferg
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Morze
• Północny Ląd
• Wyspa - Posty: 1484
- Kontakt:
gram z rozwijaniem siły nie 7 za 1 punkt tylko 2x nowy poziom za 1 punkt więc nie jest tak szybko. Akurat PP to i tak jeden z najlepszych dodatków jakie widziałem, więc nie żebym go nie doceniał. Jak się dokładnie przyjrzę (i co nieco dodam :twisted: ) to może go nwaet wydrukuję. BTw Krzyż jest jednym z najsilniejszch przedmiotów jeśli sie gra z PP :twisted: no i kapłan wymiata :lol:PP wnoszą całkowicie nową jakość gry. bez nich zwłaszcza gdy się ze smokami wystarczy szybciorem utłuc 12 pktow sily otworzyc tajemne wrota
FILMOŻERCY- wydania Blu-ray & DVD - promocje/dyskusje/recenzje
- Łudi
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
Na szybko więc może mieć błędy Spis dostępny na mojej stronie dział "Spis Magii i Miecza i Angielskiego Talismana" => Spis Dodatków Autorskich: Spis Dodatków
Niestety spowodu braku jeszcze uprawnieni niebedzie jako ogłoszenie ale aktualizować go bede nabierząco. Jak ktoś ma jakies obiekcje co do informacji w spisie prosiłbym na PM
Niestety spowodu braku jeszcze uprawnieni niebedzie jako ogłoszenie ale aktualizować go bede nabierząco. Jak ktoś ma jakies obiekcje co do informacji w spisie prosiłbym na PM
Ostatnio zmieniony wtorek 17 paź 2006, 19:53 przez Valdi, łącznie zmieniany 2 razy.
- Łudi
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
Jak coś zmieniłem spis i dodałem pare pozycji, a że jako że nie lubie txt czytać teraz jest ładniej. zapraszam na moją strone
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Krypta Upiorów (pomagier)
• Labirynt Magów (pomagier)
• Poszukiwacze - Posty: 6145
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
Wiem że miał remont ale to jakiś miech dwa temu. od tego czasu aniwidu ani słychu. no ale nieroztrząsajmy jego braku bo jakiś cwaniak sie zaraz znajdzie i forum sie popsuje...