Już 20 lipca startujemy z pierwszą edycją łódzkiego Festiwalu Gier Planszowych „Łódź You Play?”
Sobotni festiwal odbędzie się na terenie Centrum Komiksu i Narracji Interaktywnej EC1 oraz Hali Maszyn w godzinach 10:00 - 02:00. Szykujcie się na granie do późnej nocy
Jakie niespodzianki przygotowaliśmy? ponad 1500 tytułów do ogrania! masa turniejów i konkursów z super nagrodami! strefa RPG, bitewniaków, prototypów, puzzlowa, recenzentów i wiele, wiele więcej! pełno atrakcji: warsztaty, sklepy, wydawcy! coś na ząb, czyli Food Trucki!
Wkrótce udostępnimy więcej informacji!
Festiwal organizowany jest przez: łódzką społeczność Centrum Komiksu i Narracji interaktywnej EC1 Planszówkowi Astronauci
Chcesz tworzyć Festiwal razem z nami? Dorzucić do niego swoją cegiełkę? Pomóc z organizacją? Jesteś wydawcą lub prowadzisz swój sklep? Masz głowę pełną pomysłów? Koniecznie napisz do nas na PRIV lub na maila: lodzyouplay@gmail.com. Wspólnie zbudujemy coś fajnego!
Trzymajcie się, cześć!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wrzucam link do wydarzenia na fb: https://www.facebook.com/events/787181650216168/?ref_source=SEARCH
oraz opis wydarzenia:
Już 20 lipca startujemy z pierwszą edycją łódzkiego Festiwalu Gier Planszowych „Łódź You Play?” 🥳 Sobotni festiwal odbędzie się na terenie Centrum Komiksu i Narracji Interaktywnej EC1 oraz Hali Maszyn w godzinach 10:00 - 02:00. Szykujcie się na granie do późnej nocy 😊 Jakie niespodzianki przygotowaliśmy? 🎲 ponad 1500 tytułów do ogrania! 🎲 masa turniejów i konkursów z super nagrodami! 🎲 strefa RPG, bitewniaków, prototypów, puzzlowa, recenzentów i wiele, wiele więcej! 🎲 pełno atrakcji: warsztaty, sklepy, wydawcy! 🎲 coś na ząb, czyli Food Trucki! Wkrótce udostępnimy więcej informacji! Festiwal organizowany jest przez: 🛶 łódzką społeczność 🛶 Centrum Komiksu i Narracji interaktywnej EC1 🛶 Planszówkowi Astronauci Chcesz tworzyć Festiwal razem z nami? Dorzucić do niego swoją cegiełkę? Pomóc z organizacją? Jesteś wydawcą lub prowadzisz swój sklep? Masz głowę pełną pomysłów? Koniecznie napisz do nas na PRIV lub na maila: lodzyouplay@gmail.com. Wspólnie zbudujemy coś fajnego! Trzymajcie się, cześć! 🙌
MCSilvia pisze: ↑poniedziałek 15 lip 2024, 22:07
Tak, wybieram się. Bilet mam kupiony.
Jak go spotkasz, to sprzedaj mu mocnego kopa w jaja za to, że nie chce się wybrać do Wrocławia. Niech przynajmniej trochę dłużej pamięta dlaczego omijanie publicznych zgromadzeń boli wszystkich dookoła, a omijającego w szczególności .
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
[quote=MCSilvia post_id=202107 time=1721074026 user_id=11789] Tak, wybieram się. Bilet mam kupiony. [/quote]
Jak go spotkasz, to sprzedaj mu mocnego kopa w jaja za to, że nie chce się wybrać do Wrocławia. Niech przynajmniej trochę dłużej pamięta dlaczego omijanie publicznych zgromadzeń boli wszystkich dookoła, a omijającego w szczególności ;).
Nie widziałam żeby ktoś grał w Talismana. Może był w wypożyczalni.
A co do samego eventu, to ja wyszłam po 1,5h, rozczarowana na całego. Za rok na pewno nie pójdę. Zdecydowanie lepiej jest na Rzuć kostką, mimo że jest mniejsze niż ten event.
Z ciekawszych wydawców była Galakta i Portal. Nie było jakiś oszałamiających cen gier, nie było też promek. Mnie zaciekawiło stoisko z puzzlami Wasgij. Na pudełku jest obrazek, ale ten który układasz to jest albo następna scena, albo to no co patrzą te osoby na obrazku.
Organizatorzy mieli rozdawać jakieś znaczniki pierwszego gracza z logo festiwalu dla każdego uczestnika, ale nigdzie tego nie było. Widziałam na fb info, że rozdają w kasach biletowych, a przy mnie jakaś Pani pytała w kasie o te znaczniki, to każdy tylko robił wielkie oczy, bo nie wiedzieli o co chodzi.
A z plusów to, zgodnie z założeniem, udało mi się nie kupić żadnej gry i na pocieszenie zjadłam frytki belgijskie z food trucka
Dla niedzielnych graczy to pewnie było wielkie wow, ale dla bardziej wtajemniczonych nic specjalnego. Zdecydowanie nic nie straciłeś.
Nie widziałam żeby ktoś grał w Talismana. Może był w wypożyczalni. A co do samego eventu, to ja wyszłam po 1,5h, rozczarowana na całego. Za rok na pewno nie pójdę. Zdecydowanie lepiej jest na Rzuć kostką, mimo że jest mniejsze niż ten event. Z ciekawszych wydawców była Galakta i Portal. Nie było jakiś oszałamiających cen gier, nie było też promek. Mnie zaciekawiło stoisko z puzzlami Wasgij. Na pudełku jest obrazek, ale ten który układasz to jest albo następna scena, albo to no co patrzą te osoby na obrazku. Organizatorzy mieli rozdawać jakieś znaczniki pierwszego gracza z logo festiwalu dla każdego uczestnika, ale nigdzie tego nie było. Widziałam na fb info, że rozdają w kasach biletowych, a przy mnie jakaś Pani pytała w kasie o te znaczniki, to każdy tylko robił wielkie oczy, bo nie wiedzieli o co chodzi. A z plusów to, zgodnie z założeniem, udało mi się nie kupić żadnej gry i na pocieszenie zjadłam frytki belgijskie z food trucka ':) Dla niedzielnych graczy to pewnie było wielkie wow, ale dla bardziej wtajemniczonych nic specjalnego. Zdecydowanie nic nie straciłeś.
MCSilvia pisze: ↑niedziela 21 lip 2024, 21:29
A co do samego eventu, to ja wyszłam po 1,5h, rozczarowana na całego. Za rok na pewno nie pójdę. Zdecydowanie lepiej jest na Rzuć kostką, mimo że jest mniejsze niż ten event.
O, a co Ciebie rozczarowało?
[quote=MCSilvia post_id=202136 time=1721590191 user_id=11789] A co do samego eventu, to ja wyszłam po 1,5h, rozczarowana na całego. Za rok na pewno nie pójdę. Zdecydowanie lepiej jest na Rzuć kostką, mimo że jest mniejsze niż ten event. [/quote]
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
[quote="Mały Nemo" post_id=202138 time=1721590976 user_id=704] [quote=MCSilvia post_id=202136 time=1721590191 user_id=11789] A co do samego eventu, to ja wyszłam po 1,5h, rozczarowana na całego. Za rok na pewno nie pójdę. Zdecydowanie lepiej jest na Rzuć kostką, mimo że jest mniejsze niż ten event. [/quote]
O, a co Ciebie rozczarowało? [/quote] [usermention2=704 color=#BF0000]Nemo[/usermention2] .. a doczytałeś do końca? ;)
Doczytałem, ale bardzo mocno powątpiewam, że @MCSilvię rozczarowało na całego tylko to, że przez półtorej godziny nie dostałą znacznika pierwszego gracza. Przypuszczam, że musiało być coś więcej .
[quote=abubu post_id=202139 time=1721592370 user_id=7964] [quote="Mały Nemo" post_id=202138 time=1721590976 user_id=704] [quote=MCSilvia post_id=202136 time=1721590191 user_id=11789] A co do samego eventu, to ja wyszłam po 1,5h, rozczarowana na całego. Za rok na pewno nie pójdę. Zdecydowanie lepiej jest na Rzuć kostką, mimo że jest mniejsze niż ten event. [/quote]
O, a co Ciebie rozczarowało? [/quote] [usermention2=704 color=#BF0000]Nemo[/usermention2] .. a doczytałeś do końca? ;) [/quote]
Doczytałem, ale bardzo mocno powątpiewam, że [usermention2=11789 color=#0080FF]MCSilvię[/usermention2] rozczarowało na całego tylko to, że przez półtorej godziny nie dostałą znacznika pierwszego gracza. Przypuszczam, że musiało być coś więcej ;).
To była pierwsza edycja wiec zapewne coś gdzieś poszło nie tak, jak za zwyczaj przy pierwszych edycjach. Jak to mówią chęci nie zawsze wystarczają, ale tłumy były i to spore . To oznacza, ze będzie zapewne druga edycja gdzie mam nadzieję poprawią to co było niedociągnięte i wezmą do serca każdy feedback aby było lepiej.
To była pierwsza edycja wiec zapewne coś gdzieś poszło nie tak, jak za zwyczaj przy pierwszych edycjach. Jak to mówią chęci nie zawsze wystarczają, ale tłumy były i to spore :grin: . To oznacza, ze będzie zapewne druga edycja gdzie mam nadzieję poprawią to co było niedociągnięte i wezmą do serca każdy feedback :D aby było lepiej.
Mały Nemo pisze: ↑niedziela 21 lip 2024, 21:42
O, a co Ciebie rozczarowało?
W sumie wyżej wszystko opisałam, ale specjalnie dla Ciebie mogę rozwinąć myśl
Od razu zaznaczam, że nie chcę oczerniać tego festiwalu. To są tylko moje odczucia, które po przeanalizowaniu mogą być moją winą, bo miałam zbyt wysokie oczekiwania.
Czy odnieśli sukces? - tak. Czy dużo ludzi było zadowolonych? - tak. Czy zaszczepili w nowych osobach chęć do grania w planszówki? - tak.
Ten festiwal po prostu nie był skierowany do takich osób jak ja i tyle. Chciałam pochodzić po stoiskach, obejrzeć nowości, zaszaleć i kupić jakąś grę, ale nic takiego nie znalazłam. Poza Galaktą na pozostałych stoiskach nie było nic ciekawego. Raczej były jakieś pojedyncze tytuły albo wielka wystawa tego co im zalega w magazynie i trzeba się pozbyć. Jeżeli wystawcy nastawili się na niedzielnych graczy, to wiadomo że raczej będą sprzedawać coś co jest tanie i szybkie w rozgrywce. Nikt nie przyjdzie i nie wyłoży nie wiadomo ile pieniędzy na jakąś grę planszową. I jak patrzeć pod tym kątem, to odnieśli wielki sukces, np. Czacha Games wyprzedała wszystkie egzemplarze Middle Ages. Dobra cena plus fajna gierka (mam, kupiłam w maju w przedsprzedaży). Nie wiem jak Portal ze swoim Coatlem (też mam kupione), bo mieli cały stand egzemplarzy.
Chociaż patrząc na Rzuć kostką, które jest mniejszym eventem, ale chyba bardziej wypromowanym przez Piotrka, to wydawcy zdecydowanie bardziej się tam starali. Półki uginały się od tytułów, dobre ceny, promki dodawane do gier. Jak się podeszło, to wydawcy bardzo chętnie tłumaczyli zasady, zachęcali do zagrania w pokazowe egzemplarze. A tutaj jak byłam, to mało kto grał w pokazowe egzemplarze. Podeszłam poprosić o wytłumaczenie zasad, to usłyszałam "No tutaj układa się tak jak na obrazku". I Pani się zmyła...I tutaj również nie dotyczy to Galakty, tam jeden Pan robił genialną robotę przy egzemplarzach pokazowych. I u Pani od puzzli również było widać, że wkładała serce w to co robi.
W wypożyczalni zdecydowanie więcej tytułów niż na Rzuć kostką. Tu chyba zasługa lokalnych klubów planszówkowych, które wypożyczały swoje egzemplarze. I jeszcze przewagę nad Rzuć kostką zwiększały food trucki postawione pod budynkiem.
Ten znacznik to już swoją drogą. Ogólnie nie zbieram takich suwenirów, ale miałam pomysł na jego wykorzystanie. To tak jak napisał @Rogo chodzi o niedotrzymane słowa organizatora.
Stołów było trochę za mało, potem dostawili więcej...całe 4 stoły.
Strefa RPG podobno prowadziła wcześniej zapisy i finalnie miejsce było tylko dla 60 osób. Co jest trochę małą liczbą przy takiej ilości osób, która tam się przewinęła. Ale tego sama nie sprawdzałam, wiem od znajomego, który pojawił się w późniejszych godzinach.
[quote="Mały Nemo" post_id=202138 time=1721590976 user_id=704] O, a co Ciebie rozczarowało? [/quote] W sumie wyżej wszystko opisałam, ale specjalnie dla Ciebie mogę rozwinąć myśl :)
Od razu zaznaczam, że nie chcę oczerniać tego festiwalu. To są tylko moje odczucia, które po przeanalizowaniu mogą być moją winą, bo miałam zbyt wysokie oczekiwania.
Czy odnieśli sukces? - tak. Czy dużo ludzi było zadowolonych? - tak. Czy zaszczepili w nowych osobach chęć do grania w planszówki? - tak.
Ten festiwal po prostu nie był skierowany do takich osób jak ja i tyle. Chciałam pochodzić po stoiskach, obejrzeć nowości, zaszaleć i kupić jakąś grę, ale nic takiego nie znalazłam. Poza Galaktą na pozostałych stoiskach nie było nic ciekawego. Raczej były jakieś pojedyncze tytuły albo wielka wystawa tego co im zalega w magazynie i trzeba się pozbyć. Jeżeli wystawcy nastawili się na niedzielnych graczy, to wiadomo że raczej będą sprzedawać coś co jest tanie i szybkie w rozgrywce. Nikt nie przyjdzie i nie wyłoży nie wiadomo ile pieniędzy na jakąś grę planszową. I jak patrzeć pod tym kątem, to odnieśli wielki sukces, np. Czacha Games wyprzedała wszystkie egzemplarze Middle Ages. Dobra cena plus fajna gierka (mam, kupiłam w maju w przedsprzedaży). Nie wiem jak Portal ze swoim Coatlem (też mam kupione), bo mieli cały stand egzemplarzy. Chociaż patrząc na Rzuć kostką, które jest mniejszym eventem, ale chyba bardziej wypromowanym przez Piotrka, to wydawcy zdecydowanie bardziej się tam starali. Półki uginały się od tytułów, dobre ceny, promki dodawane do gier. Jak się podeszło, to wydawcy bardzo chętnie tłumaczyli zasady, zachęcali do zagrania w pokazowe egzemplarze. A tutaj jak byłam, to mało kto grał w pokazowe egzemplarze. Podeszłam poprosić o wytłumaczenie zasad, to usłyszałam "No tutaj układa się tak jak na obrazku". I Pani się zmyła...I tutaj również nie dotyczy to Galakty, tam jeden Pan robił genialną robotę przy egzemplarzach pokazowych. I u Pani od puzzli również było widać, że wkładała serce w to co robi. W wypożyczalni zdecydowanie więcej tytułów niż na Rzuć kostką. Tu chyba zasługa lokalnych klubów planszówkowych, które wypożyczały swoje egzemplarze. I jeszcze przewagę nad Rzuć kostką zwiększały food trucki postawione pod budynkiem. Ten znacznik to już swoją drogą. Ogólnie nie zbieram takich suwenirów, ale miałam pomysł na jego wykorzystanie. To tak jak napisał [usermention2=5247 color=#00AA00]Rogo[/usermention2] chodzi o niedotrzymane słowa organizatora. Stołów było trochę za mało, potem dostawili więcej...całe 4 stoły. Strefa RPG podobno prowadziła wcześniej zapisy i finalnie miejsce było tylko dla 60 osób. Co jest trochę małą liczbą przy takiej ilości osób, która tam się przewinęła. Ale tego sama nie sprawdzałam, wiem od znajomego, który pojawił się w późniejszych godzinach.
@MCSilvia dziękuję za obszerną relację i Twój punkt widzenia! Faktycznie, wygląda na to, że po prostu niczego ciekawego nie znalazłbym tam dla siebie. Jak mawiam - nie gram w planszówki, tylko w Talismana.
Talisman: Digital Edition! Wszystko ma swój początek i koniec.
Aby zobaczyć moje konto na Steam, kliknij: TUTAJ.
[usermention2=11789 color=#0080FF]MCSilvia[/usermention2] dziękuję za obszerną relację i Twój punkt widzenia! Faktycznie, wygląda na to, że po prostu niczego ciekawego nie znalazłbym tam dla siebie. Jak mawiam - nie gram w planszówki, tylko w Talismana. :P
Xan pisze: ↑poniedziałek 22 lip 2024, 20:50
Jak mawiam - nie gram w planszówki, tylko w Talismana.
A zloty fanów Talizmana omijasz szerokim łukiem
Podziwiam, że nie znudziło Ci się jeszcze terroryzowanie mnie, że nie pojawię się na zjeździe.
[quote="Mały Nemo" post_id=202161 time=1721678163 user_id=704] [quote=Xan post_id=202159 time=1721674232 user_id=8030] Jak mawiam - nie gram w planszówki, tylko w Talismana. :P [/quote]
A zloty fanów Talizmana omijasz szerokim łukiem :P [/quote] Podziwiam, że nie znudziło Ci się jeszcze terroryzowanie mnie, że nie pojawię się na zjeździe. :face_with_rolling_eyes:
Xan pisze: ↑poniedziałek 22 lip 2024, 20:50
Jak mawiam - nie gram w planszówki, tylko w Talismana.
A zloty fanów Talizmana omijasz szerokim łukiem
Podziwiam, że nie znudziło Ci się jeszcze terroryzowanie mnie, że nie pojawię się na zjeździe.
@Mały Nemo, proszę nie terroryzować użytkowników!
Odpocznij sobie, ja się tym teraz zajmę @Xan, proszę się natychmiast wytłumaczyć, lub będę zmuszony do nadużyć władzy moderatorskiej! xD
Ja nawet nie mam Talismana.
[quote=Xan post_id=202163 time=1721682345 user_id=8030] [quote="Mały Nemo" post_id=202161 time=1721678163 user_id=704] [quote=Xan post_id=202159 time=1721674232 user_id=8030] Jak mawiam - nie gram w planszówki, tylko w Talismana. :P [/quote]
A zloty fanów Talizmana omijasz szerokim łukiem :P [/quote] Podziwiam, że nie znudziło Ci się jeszcze terroryzowanie mnie, że nie pojawię się na zjeździe. :face_with_rolling_eyes: [/quote] [usermention2=704 color=#BF0000]Mały Nemo[/usermention2], proszę nie terroryzować użytkowników! Odpocznij sobie, ja się tym teraz zajmę ;) [usermention2=8030 color=#000000]Xan[/usermention2], proszę się natychmiast wytłumaczyć, lub będę zmuszony do nadużyć władzy moderatorskiej! xD
Przypomnę że nie ma takiego czegoś, chyba że coś zrobisz "pomarańczowym".
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
[quote=Stave post_id=202164 time=1721682606 user_id=5247] Co za terror się tu zrobił, kurde nie poznaję kolegów :grin: [/quote] Dlatego to forum jeszcze istnieje :D
[quote=Rogo post_id=202164 time=1721682606 user_id=5247] nadużyć władzy moderatorskiej! xD [/quote] Przypomnę że nie ma takiego czegoś, chyba że coś zrobisz "pomarańczowym".
Valdi pisze: ↑wtorek 23 lip 2024, 09:17
Przypomnę że nie ma takiego czegoś, chyba że coś zrobisz "pomarańczowym".
Znaczy, pomarańczowi już dawno temu umarli, teraz są czerwoni, jak Moskale, ale wiadomo o co chodzi .
Xan pisze: ↑poniedziałek 22 lip 2024, 23:05
Naprawdę czujesz się sterroryzowany?
[quote=Valdi post_id=202170 time=1721719035 user_id=226] Przypomnę że nie ma takiego czegoś, chyba że coś zrobisz "pomarańczowym". [/quote]
Znaczy, pomarańczowi już dawno temu umarli, teraz są czerwoni, jak Moskale, ale wiadomo o co chodzi ;).
[quote=Xan post_id=202163 time=1721682345 user_id=8030] Podziwiam, że nie znudziło Ci się jeszcze terroryzowanie mnie, że nie pojawię się na zjeździe. :face_with_rolling_eyes: [/quote]
Mały Nemo pisze: ↑wtorek 23 lip 2024, 11:11
Naprawdę czujesz się sterroryzowany?
@Mały Nemo a kto kilka postów wyżej namawiał @MCSilvia, aby wycelowała kopa w moje klejnoty? Myślisz, że dlaczego nie wybrałem się w końcu na ten event w Łodzi?!
@Rogo Panie Władzo, ja nic złego nie zrobiłem. To JA jestem tutaj ofiarą terroru! A tak poza tym, to chciałbym porozmawiać z Pana przełożonym.
[quote="Mały Nemo" post_id=202174 time=1721725889 user_id=704] Naprawdę czujesz się sterroryzowany? :P [/quote] [usermention2=704 color=#BF0000]Mały Nemo[/usermention2] a kto kilka postów wyżej namawiał [usermention2=11789 color=#0080FF]MCSilvia[/usermention2], aby wycelowała kopa w moje klejnoty? Myślisz, że dlaczego nie wybrałem się w końcu na ten event w Łodzi?! :')
[usermention2=5247 color=#00AA00]Rogo[/usermention2] Panie Władzo, ja nic złego nie zrobiłem. To JA jestem tutaj ofiarą terroru! :scream: A tak poza tym, to chciałbym porozmawiać z Pana przełożonym. B-)
[quote=Xan post_id=202215 time=1721760702 user_id=8030] porozmawiać z Pana przełożonym. [/quote] Przełożonym [usermention2=5247 color=#00AA00]Rogo[/usermention2] jest... [usermention2=5247 color=#00AA00]Rogo[/usermention2] Nie musisz dziękować. Nie za ma co.
Xan pisze: ↑wtorek 23 lip 2024, 20:51@Mały Nemo a kto kilka postów wyżej namawiał @MCSilvia, aby wycelowała kopa w moje klejnoty? Myślisz, że dlaczego nie wybrałem się w końcu na ten event w Łodzi?!
Klejnoty nie jaja, nie potłuką się
[quote=Xan post_id=202215 time=1721760702 user_id=8030] [usermention2=704 color=#BF0000]Mały Nemo[/usermention2] a kto kilka postów wyżej namawiał [usermention2=11789 color=#0080FF]MCSilvia[/usermention2], aby wycelowała kopa w moje klejnoty? Myślisz, że dlaczego nie wybrałem się w końcu na ten event w Łodzi?! :') [/quote]
Xan pisze: ↑wtorek 23 lip 2024, 20:51@Rogo Panie Władzo, ja nic złego nie zrobiłem. To JA jestem tutaj ofiarą terroru! A tak poza tym, to chciałbym porozmawiać z Pana przełożonym.
Zażalenia proszę zgłosić osobiście na tegorocznym zjeździe
husar pisze: ↑wtorek 23 lip 2024, 21:02
Przełożonym @Rogo jest... @Rogo
Nie musisz dziękować. Nie za ma co.
On również przyjmuje zażalenia osobiście na tegorocznym zjeździe
Ja nawet nie mam Talismana.
[quote=Xan post_id=202215 time=1721760702 user_id=8030] [usermention2=5247 color=#00AA00]Rogo[/usermention2] Panie Władzo, ja nic złego nie zrobiłem. To JA jestem tutaj ofiarą terroru! :scream: A tak poza tym, to chciałbym porozmawiać z Pana przełożonym. B-) [/quote] Zażalenia proszę zgłosić osobiście na tegorocznym zjeździe ;) [quote=husar post_id=202216 time=1721761348 user_id=12909] Przełożonym [usermention2=5247 color=#00AA00]Rogo[/usermention2] jest... [usermention2=5247 color=#00AA00]Rogo[/usermention2] Nie musisz dziękować. Nie za ma co. [/quote] On również przyjmuje zażalenia osobiście na tegorocznym zjeździe :P