Walka dystansowa
- Miczi
-
Walka dystansowa
Jak tratujecie walkę dystansową ? Chodzi mi o to czy do punktów miecza łuku czy procy dodajecie punkty miecza postaci, całkowity miecz czy nic. A czy osoba odpierająca taki atak używa tylko swych punktów miecza czy całkowitego :?:
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24327
Cześć!
Jak dla mnie na procy czy Łuku jest napisane, ile tego Miecza one mają. Atakuje się więc tymi punktami Miecza, a nie własnymi. Trochę to słabe jest, ale na karcie nic nie wskazuje, iż trza dodać jeszcze własne punkty Miecza.
Osoba odpierająca atak używa swojego całkowitego Miecza, tak jakby właśnie rozstrzygała walkę z inną Postacią.
Jak dla mnie na procy czy Łuku jest napisane, ile tego Miecza one mają. Atakuje się więc tymi punktami Miecza, a nie własnymi. Trochę to słabe jest, ale na karcie nic nie wskazuje, iż trza dodać jeszcze własne punkty Miecza.
Osoba odpierająca atak używa swojego całkowitego Miecza, tak jakby właśnie rozstrzygała walkę z inną Postacią.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!
- Miczi
-
- Alan
-
rzeczywiście jest to wtedy już dość potężna broń.daje mu razem 15 punktów Miecza
Łuczniczka gdy posługuje się łukiem dodaje do niego połowę swoich punktów miecza.
Leśny Elf strzela do swoich wrogów z dwukrotnie większą skutecznością.Jak to interpretować?? chodzi o 2 razy większy zasięg czy 2 razy więcej punktów miecza?? A może to i to??
- Alan
-