Elektroniczna kostka
Cyfrowa kostka
-
-
alea iacta est
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24327
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Krypta Upiorów (pomagier)
• Labirynt Magów (pomagier)
• Poszukiwacze - Posty: 6145
Bardzo zacne. Aczkolwiek można było to inaczej zaprojektować. Zrobić k6 z prostymi wyświetlaczami, np na e-inku ale z możliwością wyboru trybu pracy kostki. Raz byłaby to k4, raz k6, raz k20 itd
Za wynik rzutu odpowiadałaby prosta funkcja random.
Top Secret Ninja Off Topic Creators Internatinal Organization Member
- Korczyk
-
Ale zauważ Nemo, że to na razie są początki. Popatrz, jaka ta kostka jest duża, żeby tą całą elekronikę w niej upakować. Później zapewne będzie tak, jak z komurkami, monitorami i ze wszystkim. Komurki też były kiedyś duże, żeby pomieścić jedynie telefon, a teraz - mieści się w dłoni dziecka i ma w sobie takie rzeczy, jak aparat czy kamera, o których się nikomu wcześniej nie śniło, że zmieszczą się w czymś tak małym. Na chwilę obecną ta kostka jest, jak dla mnie, niegrywalna - za duża. To, za co się tu płaci, to nie tyle jakiś szczególnie przydatny przedmiot, co wejście już w posiadanie najnowszego na rynku gadżeta. I ludzie bulą za taką nówkę, żeby się lepiej poczuć z tym faktem, że są na czasie, bo już to mają, a nie żeby z tego nabytku jakoś specjalnie korzystać.
SeSim, pewnie można było zaprojektować inaczej, ale czasem dopiero w praniu wychodzi, że rozwiązanie z pozoru prostrze okazuje się nastręczać jakichś dodatkowych przez nikogo nie przewidzianych wcześniej problemów. Zresztą, ja się nie znam. No możliwe, że coś zrobili tu średnio, bo jak powstaje wiele patentów z dziwnymi, niepraktycznymi rozwiązaniami, to nie można wykluczyć, że i ten może pozostawiać trochę do życzenia.
SeSim, pewnie można było zaprojektować inaczej, ale czasem dopiero w praniu wychodzi, że rozwiązanie z pozoru prostrze okazuje się nastręczać jakichś dodatkowych przez nikogo nie przewidzianych wcześniej problemów. Zresztą, ja się nie znam. No możliwe, że coś zrobili tu średnio, bo jak powstaje wiele patentów z dziwnymi, niepraktycznymi rozwiązaniami, to nie można wykluczyć, że i ten może pozostawiać trochę do życzenia.
- Misiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Arena
• Bestia
• Pakiety Rozszerzające - Posty: 3374
- Rogo
-
Widać SeSimku, że tylko rzuciłeś okiem i nie bardzo chciało Ci się filmik oglądać. Założenie twórców było takie, żeby pozostał naturalny rzut kostką, a nie, tak jak pisałeś, funkcja random. Jeśli chodziłoby o random, to taka kostka w ogóle nie byłaby potrzebna. A tu masz normalną kostkę, z normalnymi cyferkami, widzisz co rzucasz i co Ci wypada, po prostu wykonujesz normalny rzut kostką, taki, do jakiego przywykłeś grając w MiM, z tą tylko różnicą, że wynik jest przesyłany do urządzenia, które z tej kostki korzystaSeSim pisze:Raz byłaby to k4, raz k6, raz k20 itdZa wynik rzutu odpowiadałaby prosta funkcja random.
Jedyny problem pojawi się gdy ktoś będzie chciał mieć cały komplet takich kostek - choć pewnie będą sprzedawane całe komplety taniej, to i tak będzie to duży wydatek.
Ja nawet nie mam Talismana.
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Krypta Upiorów (pomagier)
• Labirynt Magów (pomagier)
• Poszukiwacze - Posty: 6145
Oglądałem. Ja wiem o co chodzi. Odniosłem się tylko do przyszłych planów zrobienia innych kostek niż k6. Skoro ta kosztuje około 100 pln, to sorry musiałbyś wydać 600-700 zeta na cały komplet. Toż to parafrazując zjazd MRRogo pisze:Widać SeSimku, że tylko rzuciłeś okiem i nie bardzo chciało Ci się filmik oglądać. Założenie twórców było takie, żeby pozostał naturalny rzut kostką, a nie, tak jak pisałeś, funkcja random.
Top Secret Ninja Off Topic Creators Internatinal Organization Member
- Rogo
-