straszliwy off-top, ale może wybaczycie; znacie jakieś gry tego wydawnictwa? oczywście nie były nawet w połowie tak dobre jak MiM, ale... ja za najlepszą uważam Gwiezdnego Kupca, po prostu wcześniej, przynajmniej w Polsce, czegoś takiego nie było; grałem tez dużo w Labirynt Śmierci, choć tylko dlatego, że nie miałem dostępu do żadnego role-play'a
właściwie to z 'pewnych podowów' interesuje mnie też wszystko o tej firmie: skąd się wzięła, kiedy ją założyli itd... jestem w trakcie ścigania po necie jej szefa (kręci się trochę po turniejach szachowych) więc może dowiem się z pierwszej ręki, ale nie zaszdodzi chyba zasięgnąć języka u fanów Games Workshop , hmm?
|| i tu się adminie zdziwisz może - nie zawsze tandetne; mają bowiem na
\/ koncie świetnie wydany Rok 1920
a za wszelkie info będę wdzięczny
Ostatnio zmieniony niedziela 14 gru 2003, 20:00 przez SeeM, łącznie zmieniany 1 raz.
straszliwy off-top, ale może wybaczycie; znacie jakieś gry tego wydawnictwa? oczywście nie były nawet w połowie tak dobre jak MiM, ale... ja za najlepszą uważam Gwiezdnego Kupca, po prostu wcześniej, przynajmniej w Polsce, czegoś takiego nie było; grałem tez dużo w Labirynt Śmierci, choć tylko dlatego, że nie miałem dostępu do żadnego role-play'a właściwie to z 'pewnych podowów' interesuje mnie też wszystko o tej firmie: skąd się wzięła, kiedy ją założyli itd... jestem w trakcie ścigania po necie jej szefa (kręci się trochę po turniejach szachowych) więc może dowiem się z pierwszej ręki, ale nie zaszdodzi chyba zasięgnąć języka u fanów Games Workshop :) , hmm?
|| i tu się adminie zdziwisz może - nie zawsze tandetne; mają bowiem na \/ koncie świetnie wydany Rok 1920 a za wszelkie info będę wdzięczny
Gwiezdny kupiec to swietna gra i wcale nie jest to offtop, zalezy mi wlasnie zeby zaczac tworzyc srodowisko graczy ogolnie planszowek. Wracajac do tematu to GK to jedyna gra ktora wciagnela mnie podobnie jak MiM szkoda ze nie wydano jej w bardziej estetycznej oprawie, ale firma encore zawsze brnela przez eynek tanimi zetonami po jak najtanszej lini oporu. Mam pare wiadomosci o encore jak bede mial czas przepisze to i wysle ci, albo wkleje w topic.
Gwiezdny kupiec to swietna gra i wcale nie jest to offtop, zalezy mi wlasnie zeby zaczac tworzyc srodowisko graczy ogolnie planszowek. Wracajac do tematu to GK to jedyna gra ktora wciagnela mnie podobnie jak MiM szkoda ze nie wydano jej w bardziej estetycznej oprawie, ale firma encore zawsze brnela przez eynek tanimi zetonami po jak najtanszej lini oporu. Mam pare wiadomosci o encore jak bede mial czas przepisze to i wysle ci, albo wkleje w topic.
Hmmm jak dla mnie nie jest to zla gra ma w sobie to "cos" w postaci IMHO dobrze pomyslanego systemu tabel i elemantu losowego. Pozatym jest to moja chyba pierwsza planszowka, wiec zywie do niej sentyment. Do dzis pamietam ta piekna i klimatyczna okladke na witrynie sklepu Ehhh az sie lezka w oku kreci.
War, war never changes...
# Mój numer GG - 3751732
Hmmm jak dla mnie nie jest to zla gra ma w sobie to "cos" w postaci IMHO dobrze pomyslanego systemu tabel i elemantu losowego. Pozatym jest to moja chyba pierwsza planszowka, wiec zywie do niej sentyment. Do dzis pamietam ta piekna i klimatyczna okladke na witrynie sklepu :D Ehhh az sie lezka w oku kreci.
co wy na to? dostałem ten cynk od Se'Bastana; niektóre z tych gier były swego czasu na łamach zachodnich magazynów (pewnie coś a'la nasz Sztandar Młodych)
cytat -
Citadel of Blood - Labirynt Śmierci http://www.boardgamegeek.com/game/3248
Death Maze - Labirynt Śmierci http://www.boardgamegeek.com/game/3625
War of the Ring - Wojna o Pierścień http://www.boardgamegeek.com/game/2228
Rescue from the Hive - W imieniu Ziemi http://www.boardgamegeek.com/game/3249
Star Trader - Gwiezdny Kupiec http://www.boardgamegeek.com/game/3534
Voyage of the B.S.M. Pandora - Odkrywcy nowych światów http://www.boardgamegeek.com/game/2678
---- koniec cytatu ------
co wy na to? dostałem ten cynk od Se'Bastana; niektóre z tych gier były swego czasu na łamach zachodnich magazynów (pewnie coś a'la nasz Sztandar Młodych)
Rewelacyjne gierki, zwłaszcza Gwiezdny Kupiec i Odkrywcy Nowych Światów (za klimat). Odkrywców dostałem na swoje bodaj 8 urodziny w 1985 r. Od tego czasu zaraziłem się grami, najpierw planszowymi, potem RPG. Trwa to do dziś. Niezła jest jeszcze Wojna o Pierścień - całkiem na czasie ostatnio.
pozdr
Rewelacyjne gierki, zwłaszcza Gwiezdny Kupiec i Odkrywcy Nowych Światów (za klimat). Odkrywców dostałem na swoje bodaj 8 urodziny w 1985 r. Od tego czasu zaraziłem się grami, najpierw planszowymi, potem RPG. Trwa to do dziś. Niezła jest jeszcze Wojna o Pierścień - całkiem na czasie ostatnio.
Gralem kiedys w wojne o pierscien, nawet niezla gierka. Byli jeszcze bogowie wikingow (taka sobie), ale nie do konca jestem pewien, czy to tez z encore.
Gralem kiedys w wojne o pierscien, nawet niezla gierka. Byli jeszcze bogowie wikingow (taka sobie), ale nie do konca jestem pewien, czy to tez z encore.
Gralem kiedys w wojne o pierscien, nawet niezla gierka.
I to wszystko, co można dobrego napisać o tej grze. Ktoś próbował zagrać w wersję rozszeżoną? Ponad 100 żetonów na planszy... I niech ktoś poruszy planszę... Albo wyjaśnij człowiekowi z którym grasz, że tego żetonu w tej turze jeszcze nie poruszyłeś... Tragedia. A wersja skrócona nie jest grą wybitną. Od, taka sobie, zwykła planszówka.
Byli jeszcze bogowie wikingow (taka sobie), ale nie do konca jestem pewien, czy to tez z encore.
Moim zdaniem, ta gra była ciekawsza od WoPa...
Bizon napisał: [quote]Gralem kiedys w wojne o pierscien, nawet niezla gierka.[/quote] I to wszystko, co można dobrego napisać o tej grze. Ktoś próbował zagrać w wersję rozszeżoną? Ponad 100 żetonów na planszy... I niech ktoś poruszy planszę... Albo wyjaśnij człowiekowi z którym grasz, że tego żetonu w tej turze jeszcze nie poruszyłeś... Tragedia. A wersja skrócona nie jest grą wybitną. Od, taka sobie, zwykła planszówka. [quote]Byli jeszcze bogowie wikingow (taka sobie), ale nie do konca jestem pewien, czy to tez z encore.[/quote] Moim zdaniem, ta gra była ciekawsza od WoPa...
Jezeli wolisz klimat wikingow to oczywiscie masz racje - Bogowie beda lepsi, a co do poruszania zetonami graj tylko z zaufanymi przeciwnikami :twisted:
War, war never changes...
# Mój numer GG - 3751732
Jezeli wolisz klimat wikingow to oczywiscie masz racje - Bogowie beda lepsi, a co do poruszania zetonami graj tylko z zaufanymi przeciwnikami :twisted:
Witryna ta ma skupiac graczy z Polski oraz promowac gry planszowe. Ukazuja sie na niej recenzje i zapowiedzi nowych produkcji, plany wydawnicze i relacje z "growych" imprez. Szczegolnie polecam tez forum dyskusyjne, gdzie spotykaja sie ludzie zaangazowani we wspieranie rynku gier planszowych.
Zapraszam na nowa strone o planszowkach - takze o grach Encore, ale przede wszystkim o nowych produkcjach:
http://www.gry-planszowe.pl/
Witryna ta ma skupiac graczy z Polski oraz promowac gry planszowe. Ukazuja sie na niej recenzje i zapowiedzi nowych produkcji, plany wydawnicze i relacje z "growych" imprez. Szczegolnie polecam tez forum dyskusyjne, gdzie spotykaja sie ludzie zaangazowani we wspieranie rynku gier planszowych.