Żetony pieniędzy...
- Sporek
-
Żetony pieniędzy...
Witam. Będę drukował sobie magię i miecz, z skanów Valdi'ego i nie wiem ile Żetonów Sakw Złota (sztuk złota) trzeba wydrukować... Wiecie ile ? Z góry dziękuje za pomoc.
"trzeba przeciwdziałać przegięciom" - chaos
John Titor IBM
John Titor IBM
- ant
-
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Wiedźmińskie Kobiety
• Worek Przygód - Posty: 3542
No kolego.. podstawy matematyki. Takie podstawowe podstawy. Nawet kalkulator windowsowy to potrafi obliczyć. :roll:Sporek pisze:Podaj chociaż ile na 2 graczy potrzeba #-oant pisze: Po namyśle obstawiam, że powinno być to około 15•√g sakiewek.
g - planowana liczba graczy
Przy dwóch graczach pierwiastek wynosi 1,4.
Swoją drogą bardzo ciekawy wzór ant. Na oko pasuje idealnie.
- Rogo
-
A ciut dokładniej wynosi tyle: 1,4142135623730950488016887242097Przy dwóch graczach pierwiastek wynosi 1,4.
(jednakże wciąż nie jest to dokładna wartość - złośliwość liczb niewymiernych...
Po wymnożeniu przez 15 to daje nam tyle: 21,213203435596425732025330863145 xD
I po zaokrągleniu do całości: 21
A na oko to chłop w szpitalu umarłArtownik pisze:Swoją drogą bardzo ciekawy wzór ant. Na oko pasuje idealnie.
Niektórzy gracze lubią sobie kolekcjonować złoto, gdy nie ma na co wydać, ale generalnie tyle powinno wystarczyć
EDIT:
Sorry, poniosło mnie
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24327
Koniec spamu.
Żetony polecam Ci wydrukować stąd: http://www.magiaimiecz.eu/
Wejdź w dział Magii i Miecza, dalej w Twórczość 4 Graczy, następnie poszukaj Żetony Zbycha.
Żetony polecam Ci wydrukować stąd: http://www.magiaimiecz.eu/
Wejdź w dział Magii i Miecza, dalej w Twórczość 4 Graczy, następnie poszukaj Żetony Zbycha.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13472
Spokojnie możesz więcej wydrukować niż chłopaki Ci powyliczali to nie duży koszt, a będziesz miał zapas, w tych żetonach co Nemomon podał masz dodatkowe żetony *2 i *3 meszki łatwiej sie wtedy "kolekcjonuje" żetoniki
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- HRABIA GENERAŁ LORD
-
Powiem wam szczerze, że Magia i Miecz dostała się w moje ręce zbyt wcześnie i pogubiłem dosłownie wszystkie żetony. A może to moje siostry zgubiły? W każdym bądź razie do gry siadam zawsze z kartką i długopisem i rozpisuje wszystko w tabelce. Nie pamiętam czy grałem kiedykolwiek z żetonami i nie wiem czy chciałoby mi się za przeproszeniem *PITOLIĆ* z liczeniem żetonów za każdym razem gdy wymaga tego sytuacja.
Nie mówię, że żetony są złe.
Przedstawiam tylko alternatywę i twierdzę, że nie są one konieczne do gry.
Nie mówię, że żetony są złe.
Przedstawiam tylko alternatywę i twierdzę, że nie są one konieczne do gry.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 23 maja 2011, 23:52 przez HRABIA GENERAŁ LORD, łącznie zmieniany 1 raz.
Tyle miałem do powiedzenia.
- Space86
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Postacie Space86
• Sługi Soggotha
• Zmierzch Tytanów - Posty: 775
- Kontakt:
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Magiczne Kamienie - Posty: 1227
To nie jest pitolenie tylko właśnie największa frajda, kiedy dwóch graczy po paru godzinach się atakuje i gorączkowo zliczają swoje punkty. "A jeszcze +2 za Topór obosieczny, byłbym zapomniał!". To tak jak w tym dowcipie:HRABIA GENERAŁ LORD pisze:Nie wiem czy chciałoby mi się za przeproszeniem *PITOLIĆ* z liczeniem żetonów za każdym razem gdy wymaga tego sytuacja.
Przychodzi facet do okienka po wypłatę i mówi "Proszę wypłacić mi w bilonie, lubię mieć dużo pieniędzy" :)
- HRABIA GENERAŁ LORD
-
Nie no, fakt, wtedy żetony by się przydały. Ale ten problem rozwiązałem zaznaczając te punkty białymi kostkami. Wszyscy są oczywiście są wcześniej poinformowani, że białymi się nie rzuca :mrgreen:Space86 pisze:Ale gdy jakaś sytuacja tego wymaga np "wróg ma 2 punkty Życia - oznacz to żetonem" to już się sytuacja komplikuje - nie mówię, że żeton jest wtedy niezbędny ale sie przydaje :}
Liczenie i tak występuje. Punktów z Przedmiotów i Przyjaciół w tabelce nie zapisuje, więc rachowania po kilku godzinach gry i tak jest sporo.Hellhound pisze:To nie jest pitolenie tylko właśnie największa frajda, kiedy dwóch graczy po paru godzinach się atakuje i gorączkowo zliczają swoje punkty. "A jeszcze +2 za Topór obosieczny, byłbym zapomniał!".
W sumie i tak wiadomo: "Kto co lubi"
Tyle miałem do powiedzenia.
- Space86
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Postacie Space86
• Sługi Soggotha
• Zmierzch Tytanów - Posty: 775
- Kontakt:
Podobna mechanika jest przyjęta w Dragon's Ordeal i się sprawdza całkiem nieźle. Chociaż nie grałem w Dragona używając karty z suwakami i nie wiem jak to się sprawdza.
Ale nie jest to temat do poruszania kwestii innej gry, w każdym razie w MM, MiM i TMiM żetony były, są i będą głównym środkiem rozliczania parametrów Postaci. :}
Ale nie jest to temat do poruszania kwestii innej gry, w każdym razie w MM, MiM i TMiM żetony były, są i będą głównym środkiem rozliczania parametrów Postaci. :}
Hana Kaze Midarete Kashin Naki Tenpu Midarete Tenma Warau
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24327
- ShumaGorath
-