Heh, teraz to mam dopiero zagwozdkę...
Otóż, kiedy byłem mały, (połowa lat 80), pamiętam grę o morskiej tematyce. Nie wiem, czy nie zwała się czasem "Kapitan". Miała planszę oraz różne karty. Część tych kart przedstawiała różne rodzaje statków, a część była podobna do "szans" z Eurobusinessu, tylko dużo mniejsza. Dokładnie zapamiętałem treść jednej z kart: brzmiała ona "BEZBŁĘDNA NAWIGACJA". I tyle pamiętam! ciekawy jestem, czy komuś z Was wpadła ta gra kiedykolwiek w łapki...
Kolejna zaginiona gra
- OSH
-
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13472
No niestety to już jest trudniejsze, możesz podać jakiś opis planszy jak sie na niej "poruszało" abo coś?
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- OSH
-
Hm. Plansza była chyba składana na cztery części (rozcięta w 1/4). Miała kształt prostokąta, na samym środku był obraz statku i zdaje się, że na środku tej planszy układało się kawałki kart z częściami tego statku. Gra była cholernie wciągająca (pisze to z perspektywy 5-letniego dziecka
), plansza była kolorowa (nawet bardzo), a ten statek był parostatkiem. Więcej szczegółów podałbym chyba już tylko po poddaniu się hipnozie regresywnej :mrgreen: