Wycena gry oraz pracy przy grze
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Krypta Upiorów (pomagier)
• Labirynt Magów (pomagier)
• Poszukiwacze - Posty: 6145
Wycena gry oraz pracy przy grze
Mam pytanie jak Waszym zdaniem najlepiej wycenić nową grę planszową, jakie przyjąć kryteria itd oraz ile za godzinę mogą dostać ludzie pracujący nad grą? (nie, nie robię żadnej gry
za to kumpel robi i chciałby wiedzieć ile za co, żeby coś na tym zarobić ale też żeby cena końcowej była wyważona). Chciałbym poznać Wasze opinie.
Top Secret Ninja Off Topic Creators Internatinal Organization Member
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13472
jupi kolejna wycena suuper
uwielbiam sie bawić w wyceny
(po tej wycenie na wydruk)
Podaj jakieś większe założenia:
Jaka to miała być gra PC/Plansza
Jak plansza to Co miało by zostać w niej opracowane ilości kart, grafiki, plansze? założenia techniczne itp.
Podaj jakieś większe założenia:
Jaka to miała być gra PC/Plansza
Jak plansza to Co miało by zostać w niej opracowane ilości kart, grafiki, plansze? założenia techniczne itp.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
-
-
No to może ja (wyżej wspomniany "kumpel") napiszę. Poniższe dane do oszacowania kosztu egzemplaża (może być nawet pi razy oko, chce po prostu złapać skalę) Niektóre wartości są szacowane - gra jest in progress.
Dość duża plansza formatu 1,5x A2 druk kolor, sztywna na tekturze, składana na 4
karty lakierowane, zaokrąglone narożniki, format wizytówki standardu US (wybierając format liczyłem na to że standard pozwoli obniżyć koszta) sztuk około 120
2 kostki standardowe k6 (ile w ogóle kosztują kostki RPGowe po cenach hurtowych i gdzie szukać? Bo jedna z rozważanych zmian dotyczy kostek)
6 kartonowych pionków graczy z plastikowymi podstawkami (standard tak jak w Dungeoneer czy Battlestar Galactica)
12 kart formatu A5 lakierowane
instrukcja cz-b z pojedynczymi stronami w kolorze, łączonymi na zszywacz, jeszcze nie wiem ile stron.
"książeczka fabularna" łącząca ilustrowane, opowiadane wprowadzenie i zakończenie gry, z rolą instrukcji co wtedy robić i jak (trochę jak czytany z instrukcji kamienny most w Magiczny Mieczu)
60 małych okrągłych żetonów tekturowych (jakiś cal/1,5cm średnicy) dwustronnych
30 tekturowych kwadracików do zakrywania fragmentów kart, których treść gracz ma zapamiętać, zaokrąglone narożniki, tektura, jednostronny druk
Jeśli chodzi o wycenę projektu i prototypu:
Gra jest unikatowym narzędziem które pierwotnie miało służyć na 1 miejscu edukacji - być używana na kursach w sieci szkół szybkiego czytania/uczenia się/zapamiętywania, a po spopularyzowaniu jej w ten sposób wydana przez zleceniodawcę (tu się nieco pozmieniało, ale o tym potem), a po czasie licencjonowana na ograniczony obszar wydawnictwom które "dadzą więcej" względem sprawdzonego już produktu. Ja jednak ambicjonalnie postanowiłem postawić na grywalność tworząc grę przygodową, częściowo wzorowaną właśnie na MiM spełniając jednocześnie wymogi edukacyjne... i prototypy wskazują na to że się udało. W każdym razie w praktyce oznaczało to opracowanie spójnie ze sobą związanego procesu edukacyjnego i atrakcyjnej rozgrywki jednocześnie, oraz formuły i oprawy realiowej, które będą to spójnie łączyć - tu starałem się uniknąć jakiegokolwiek naciągania, tak by nie dało się odczuć że coś jest wciśnięte do mechaniki na siłę. To wszystko pod kątem bardzo szerokiej grupy docelowej. To wymagało ode mnie też nauczenia się i zrozumienia materiałów wykorzystywanych na kursach oraz metod ich nauczania.
Robię wszystko prócz wykończenia graficznego (ilustracji i ilustracji w tle planszy) do którego jednak tworzę wyczerpujące wytyczne ze szkicami i grafikami poglądowymi. Grafik musi tylko wymyślić styl do zatwierdzenia i zrobić X ilustracji o podanych parametrach oraz małe rysunki do kart i kart postaci. W tworzeniu mechaniki gier (co prawda komputerowych) oraz dialogów, opisów, scenariuszy, fabuły; mam doświadczenie zawodowe (google -> Augustus, Afterfall) jeśli to ma znaczenie przy wycenie.
Z góry dziękuję za pomoc
Dość duża plansza formatu 1,5x A2 druk kolor, sztywna na tekturze, składana na 4
karty lakierowane, zaokrąglone narożniki, format wizytówki standardu US (wybierając format liczyłem na to że standard pozwoli obniżyć koszta) sztuk około 120
2 kostki standardowe k6 (ile w ogóle kosztują kostki RPGowe po cenach hurtowych i gdzie szukać? Bo jedna z rozważanych zmian dotyczy kostek)
6 kartonowych pionków graczy z plastikowymi podstawkami (standard tak jak w Dungeoneer czy Battlestar Galactica)
12 kart formatu A5 lakierowane
instrukcja cz-b z pojedynczymi stronami w kolorze, łączonymi na zszywacz, jeszcze nie wiem ile stron.
"książeczka fabularna" łącząca ilustrowane, opowiadane wprowadzenie i zakończenie gry, z rolą instrukcji co wtedy robić i jak (trochę jak czytany z instrukcji kamienny most w Magiczny Mieczu)
60 małych okrągłych żetonów tekturowych (jakiś cal/1,5cm średnicy) dwustronnych
30 tekturowych kwadracików do zakrywania fragmentów kart, których treść gracz ma zapamiętać, zaokrąglone narożniki, tektura, jednostronny druk
Jeśli chodzi o wycenę projektu i prototypu:
Gra jest unikatowym narzędziem które pierwotnie miało służyć na 1 miejscu edukacji - być używana na kursach w sieci szkół szybkiego czytania/uczenia się/zapamiętywania, a po spopularyzowaniu jej w ten sposób wydana przez zleceniodawcę (tu się nieco pozmieniało, ale o tym potem), a po czasie licencjonowana na ograniczony obszar wydawnictwom które "dadzą więcej" względem sprawdzonego już produktu. Ja jednak ambicjonalnie postanowiłem postawić na grywalność tworząc grę przygodową, częściowo wzorowaną właśnie na MiM spełniając jednocześnie wymogi edukacyjne... i prototypy wskazują na to że się udało. W każdym razie w praktyce oznaczało to opracowanie spójnie ze sobą związanego procesu edukacyjnego i atrakcyjnej rozgrywki jednocześnie, oraz formuły i oprawy realiowej, które będą to spójnie łączyć - tu starałem się uniknąć jakiegokolwiek naciągania, tak by nie dało się odczuć że coś jest wciśnięte do mechaniki na siłę. To wszystko pod kątem bardzo szerokiej grupy docelowej. To wymagało ode mnie też nauczenia się i zrozumienia materiałów wykorzystywanych na kursach oraz metod ich nauczania.
Robię wszystko prócz wykończenia graficznego (ilustracji i ilustracji w tle planszy) do którego jednak tworzę wyczerpujące wytyczne ze szkicami i grafikami poglądowymi. Grafik musi tylko wymyślić styl do zatwierdzenia i zrobić X ilustracji o podanych parametrach oraz małe rysunki do kart i kart postaci. W tworzeniu mechaniki gier (co prawda komputerowych) oraz dialogów, opisów, scenariuszy, fabuły; mam doświadczenie zawodowe (google -> Augustus, Afterfall) jeśli to ma znaczenie przy wycenie.
Z góry dziękuję za pomoc
- rokitadevil
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Kanały
• Kolorowa Magia i Miecz
• Nowe Rewersy - Posty: 63
Co do samej wyceny nie wiele mógłbym pomóc. Jednak jeżeli chodzi o kostki do gry to polecam firmę Q-Workshop (www.q-workshop.com) Pełen profesjonalizm i świetne wykonanie. Znajomy, który stworzył grę Dragon's Ordeal właśnie z nimi współpracował (a było to zamówienie idące w tysiące sztuk kostek). Wszystkiego powinieneś dowiedzieć się z ich stronki.
Metal Up Your Ass!
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
Aug miej tylko świadomość, że sklepy z grami (zwłaszcza posiadające stacjonarne przedstawicielstwa) narzucają marże 30-50%.
Dodatkowo nie wiem gdzie będziesz drukował, ale spotkałem się z opinią, że generalnie drukarnie polskie socjalizujące się w drukowaniu gier planszowych nie są najlepszymi na świecie. Ponoć dlatego sporo ludzi drukuje w Niemczech. Powtarzam tylko opinie znajomych co handlują planszówkami.
Nie wiem jak robią i jakie ceny mają, ale znalazłem przypadkiem koło siebie drukarnię gier planszowych:
http://goo.gl/maps/mHXp
http://www.jawa.waw.pl/
Dodatkowo nie wiem gdzie będziesz drukował, ale spotkałem się z opinią, że generalnie drukarnie polskie socjalizujące się w drukowaniu gier planszowych nie są najlepszymi na świecie. Ponoć dlatego sporo ludzi drukuje w Niemczech. Powtarzam tylko opinie znajomych co handlują planszówkami.
Nie wiem jak robią i jakie ceny mają, ale znalazłem przypadkiem koło siebie drukarnię gier planszowych:
http://goo.gl/maps/mHXp
http://www.jawa.waw.pl/
-
-
Jasne, marże sprzedawców zawsze są konkretne.
Wysłałem zapytanie do q-workshop (nie potrzebuje indywidualnych kostek przy tej grze - przy drugiej jaką mam na warsztacie już tak) o cenę jednostkową przy zamówieniu 100 i 1000 kości k10 z własnymi symbolami zamiast kropek/liczb. Te dane przydadzą się też do szacowania.
Wysyłam też zapytanie do jawy. Zobaczymy co odpowiedzą.
E: Czy decyzja o druku w Niemczech wiąże się ze znaczną różnicą cen?
[ Dodano: Sro Sty 19, 2011 11:32 pm ]
Żadnych odpowiedzi jak do tej pory
Nie wiem... za skomplikowane dla nich czy co?
Wysłałem zapytanie do q-workshop (nie potrzebuje indywidualnych kostek przy tej grze - przy drugiej jaką mam na warsztacie już tak) o cenę jednostkową przy zamówieniu 100 i 1000 kości k10 z własnymi symbolami zamiast kropek/liczb. Te dane przydadzą się też do szacowania.
Wysyłam też zapytanie do jawy. Zobaczymy co odpowiedzą.
E: Czy decyzja o druku w Niemczech wiąże się ze znaczną różnicą cen?
[ Dodano: Sro Sty 19, 2011 11:32 pm ]
Żadnych odpowiedzi jak do tej pory
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
Aug edit posta nie podbija na naszym forum posta jako nieprzeczytane. Zatem ja podbijam ręcznie. Sorry nie miałem czasu ostatnio pomęczyć kogokolwiek o to pytanie.
Zatem ponawiam również i ja... No kamon ludzie, są tutaj tacy co mogą udzielić odpowiedzi! Pomożecie? :>
Zatem ponawiam również i ja... No kamon ludzie, są tutaj tacy co mogą udzielić odpowiedzi! Pomożecie? :>
- stave
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Projekt Wielka Magia I Miecz - Posty: 3086
- Kontakt:
Wiesz jak cały czas masz kocioł to nie masz czasu aby odpisać - ja nie zapomniałem jedynie nie mam czasu....
Stagraf Studio - Łódzki Sklep Figurkowy :: Forum :: Facebook :: Cennik :: Wargamesmat
Wielka Magia i Miecz - Gigantyczny dodatek autorski
- Gamekeeper
-
Jeśli chodzi o wykonanie kostek w ilości 1000 sztuk to służę pomocą, potrzebuje wymiarów najlepiej ze zdjęcia i rodzaju plastiku warstwy wierzchniej. Podobnie odnosi się to do pionków...
Wycena może potrwać z 2 tygodnie ale cenowo na 100% przebije wszystkich.
Co do pozostałych zapytań to :
Wycena może potrwać z 2 tygodnie ale cenowo na 100% przebije wszystkich.
Co do pozostałych zapytań to :
grubość tektury, na złożeniach ma być materiał ?Augustus pisze: Dość duża plansza formatu 1,5x A2 druk kolor, sztywna na tekturze, składana na 4
czy mają być lakierowane ?Augustus pisze:karty lakierowane, zaokrąglone narożniki, format wizytówki standardu US
Grubość papieru ?Augustus pisze:12 kart formatu A5 lakierowane
Nie traktujmy życia zbyt poważnie i tak nie wyjdziemy z niego żywi. A tak poza tym wynajmę anioła stróża na umowę-zlecenie.
-
-
Zwłaszcza że żadna z drukarni odpowiedzi (jakiejkolwiek!) nie udzieliła (nawet prośby o uściślenie). Postaram się dzisiaj zrobić mały research w sprawie rodzajów papieru etc żeby wiedzieć o czym w ogóle piszę. Wieczorem postaram się oszacować dokładny skład 1 egzemplarza gry razem z proponowanymi przeze mnie na oko (mile widziane sugestie znających się na rzeczy) materiałami, gramaturami papieru etc.
Aha... przede wszystkim sytuacja zmieniła się o tyle, że wspomnianą na początku planszówkę i jej produkcję weźmie na siebie wydawca. Jednak pilnie potrzebuję wyceny dla mojej drugiej planszówki, którą przynajmniej przez jakiś czas chciałbym promować samemu (skład jej egzemplarza będzie wieczorem) i jeśli koszta nie będą zaporowe, stworzyć na początek jakieś 100 egzemplarzy "wydania 0" i po jakimś czasie dopiero negocjować z wydawcami (czy waszym zdaniem to ma sens?)
Więcej o planszówce tutaj:
http://gameshow.szczecin.pl/2197/beta-t ... -sgs-2011/
Aha... przede wszystkim sytuacja zmieniła się o tyle, że wspomnianą na początku planszówkę i jej produkcję weźmie na siebie wydawca. Jednak pilnie potrzebuję wyceny dla mojej drugiej planszówki, którą przynajmniej przez jakiś czas chciałbym promować samemu (skład jej egzemplarza będzie wieczorem) i jeśli koszta nie będą zaporowe, stworzyć na początek jakieś 100 egzemplarzy "wydania 0" i po jakimś czasie dopiero negocjować z wydawcami (czy waszym zdaniem to ma sens?)
Więcej o planszówce tutaj:
http://gameshow.szczecin.pl/2197/beta-t ... -sgs-2011/
- Gamekeeper
-
Wydanie 100 egzemplarzy spowoduje wywindowanie ceny jednego egzemplarza , ceny druku maleją wraz z ilością, niejednokrotnie film do druku zaczyna być sensowny dopiero przy 500 sztukach. Żeby to jako tako zobrazować powiedzmy że kupując 100 sztuk wizytówek płacisz 20 złociszy za 200 sztuk 30 złociszy co zmniejsza koszt jednej sztuki.
Nie traktujmy życia zbyt poważnie i tak nie wyjdziemy z niego żywi. A tak poza tym wynajmę anioła stróża na umowę-zlecenie.
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
• Lodowa Kraina - Posty: 3416
No logiczne
Więcej=taniej.
Pojawia się jedynie kwestia popytu na towar, by w ostatecznym rozrachunku sprzedać całość i być na plusie.
Osobiście za zbędne uważam wszelkiego rodzaju plastikowe figurki. Bajer, nic więcej, a podnoszący koszt gry. Dawnej były tekturowe pionki i nikt nie narzekał. FFG wprowadziła figurki i efekt jest taki, że aby było taniej, drukować trzeba w chinach i czekać...i czekać...i czekać.
Powód? Nadkład się wyczerpie i nie opłaca się drukować 1 gry, trza czekać aż wyczerpią się inne i trza...czekać...
Pod tym względem euro gry mają plus. Niemal wszystkie są drukowane w Europie i problemów z dostępnością nie ma najmniejszych, przykład: Osadnicy z Catanu, Puerto Rico, Carcassonne i wiele innych.
Pojawia się jedynie kwestia popytu na towar, by w ostatecznym rozrachunku sprzedać całość i być na plusie.
Osobiście za zbędne uważam wszelkiego rodzaju plastikowe figurki. Bajer, nic więcej, a podnoszący koszt gry. Dawnej były tekturowe pionki i nikt nie narzekał. FFG wprowadziła figurki i efekt jest taki, że aby było taniej, drukować trzeba w chinach i czekać...i czekać...i czekać.
Powód? Nadkład się wyczerpie i nie opłaca się drukować 1 gry, trza czekać aż wyczerpią się inne i trza...czekać...
Pod tym względem euro gry mają plus. Niemal wszystkie są drukowane w Europie i problemów z dostępnością nie ma najmniejszych, przykład: Osadnicy z Catanu, Puerto Rico, Carcassonne i wiele innych.
-
-
Ok... dla planszówki-finansówki sprawa wygląda następująco:
[ilości kart i elementów szacunkowe wg aktualnego progressu prac nad grą]
36 dużych kart A6 [12, 18, 10, 6 - w ten sposób są zgrupowane jednakowymi rewersami, jeśli ma to wpływ na cenę].
168 kart formatu wizytówki US, lakierowane, papier sztywny taki jak tradycyjne karty do gry na nim wydają (czy ja wiem co to może być... gramatura 250 jak przeglądałem różne papiery ma podobną sztywność). [30, 30, 15, 15, 12, 12, 20, 15, 12 w grupach o jednakowych rewersach]. zaokrąglone narożniki.
48 żetonów 1,5cm średnicy, okrągłych tektura 1mm zadrukowanych po obu stronach [18, 5, 5, 5, 5, 5, 5]
nietypowa rzecz: W komplecie cienki pisak suchościeralny, taki jakimi się pisze pi białych tablicach.
O planszy napiszę Ci gamekeeper na privie - zdaniem znajomego kluczowy element gry ma tak duży potencjał że póki go nie zabezpieczę patentem powinienem maksymalnie ograniczać ilość osób którym o nim mówię (to porządne forum z porządnymi ludźmi, ale wolę na zimne dmuchać). PW za kilka minut.
pionki najzwyklejsze na świecie, cylindryczne, drewniane lub plastikowe x6 w podstawowych kolorach
Jeśli mam coś uściślić - napisz.
Jeśli to nie problem - chętnie poznałbym cene za egzemplarz dla 100, 500 i 1000 sztuk. Jeśli to jakoś bardzo zwiększa pracochłonność wyceny możemy założyć jako podstawę 500 sztuk i na oko oszacować jak by to mogło wyglądać dla 100 i 1000.
PS: Podliczyłem te karty i strasznie wiele ich wychodzi... niewykluczone że finalnie będę musiał ciąć po ilości.
[ Dodano: Nie Mar 06, 2011 10:33 am ]
kurde... o najbardziej oczywistych rzeczach człowiek zapomina:
1 zwykła k6
2 różne specjalne k6 z unikalnymi obrazkami (proste znaczki)
komplet pieniędzy drukowanych w odcieniach szarości na cienkim, najtańszym, kolorowym papierze jak w monopoly
(bladego pojęcia ile ich ma być, chyba że gdzieś znajdę dokładną ilość jaka występuje w monopolu). Nominały: 10, 100, 1 000, 5 000, 10 000, 50 000, 100 000
Ilości poszczególnych nominałów podejrzewam że tym mniej banknotów w grze im większy nominał. Spróbuję to dziś oszacować.
[ Dodano: Nie Mar 06, 2011 1:26 pm ]
No i oczywiście kartonowe pudełko, do którego zmieści się złożona na dwa plansza A3 (więc pudełko formatu A4 + kilka mm zapasu)
instrukcja... ten niestety nie jestem jeszcze w stanie oszacować, ale tu szedłbym w minimalne koszta - a5 kolorowa lakierowana okładka, czarnobiałe strony, spięte spinaczem.
przydałaby się też wytłoczka plastikowa do stawiania banknotów na sztorc - tak jak przy Monopoly.
36 dużych kart A6 [12, 18, 10, 6 - w ten sposób są zgrupowane jednakowymi rewersami, jeśli ma to wpływ na cenę].
168 kart formatu wizytówki US, lakierowane, papier sztywny taki jak tradycyjne karty do gry na nim wydają (czy ja wiem co to może być... gramatura 250 jak przeglądałem różne papiery ma podobną sztywność). [30, 30, 15, 15, 12, 12, 20, 15, 12 w grupach o jednakowych rewersach]. zaokrąglone narożniki.
48 żetonów 1,5cm średnicy, okrągłych tektura 1mm zadrukowanych po obu stronach [18, 5, 5, 5, 5, 5, 5]
nietypowa rzecz: W komplecie cienki pisak suchościeralny, taki jakimi się pisze pi białych tablicach.
O planszy napiszę Ci gamekeeper na privie - zdaniem znajomego kluczowy element gry ma tak duży potencjał że póki go nie zabezpieczę patentem powinienem maksymalnie ograniczać ilość osób którym o nim mówię (to porządne forum z porządnymi ludźmi, ale wolę na zimne dmuchać). PW za kilka minut.
pionki najzwyklejsze na świecie, cylindryczne, drewniane lub plastikowe x6 w podstawowych kolorach
Jeśli to nie problem - chętnie poznałbym cene za egzemplarz dla 100, 500 i 1000 sztuk. Jeśli to jakoś bardzo zwiększa pracochłonność wyceny możemy założyć jako podstawę 500 sztuk i na oko oszacować jak by to mogło wyglądać dla 100 i 1000.
PS: Podliczyłem te karty i strasznie wiele ich wychodzi... niewykluczone że finalnie będę musiał ciąć po ilości.
1 zwykła k6
komplet pieniędzy drukowanych w odcieniach szarości na cienkim, najtańszym, kolorowym papierze jak w monopoly
(bladego pojęcia ile ich ma być, chyba że gdzieś znajdę dokładną ilość jaka występuje w monopolu). Nominały: 10, 100, 1 000, 5 000, 10 000, 50 000, 100 000
Ilości poszczególnych nominałów podejrzewam że tym mniej banknotów w grze im większy nominał. Spróbuję to dziś oszacować.
No i oczywiście kartonowe pudełko, do którego zmieści się złożona na dwa plansza A3 (więc pudełko formatu A4 + kilka mm zapasu)
instrukcja... ten niestety nie jestem jeszcze w stanie oszacować, ale tu szedłbym w minimalne koszta - a5 kolorowa lakierowana okładka, czarnobiałe strony, spięte spinaczem.
przydałaby się też wytłoczka plastikowa do stawiania banknotów na sztorc - tak jak przy Monopoly.
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
Podbiję bo edytowałeś.
Nie wiem jak kolorowa okładka podraża koszta ale może dla cięcia kosztów zrobić zwykłą czarno białą z takiego samego papieru jak wnętrze instrukcji?instrukcja... ten niestety nie jestem jeszcze w stanie oszacować, ale tu szedłbym w minimalne koszta - a5 kolorowa lakierowana okładka, czarnobiałe strony, spięte spinaczem.
-
-
Ja generalnie nie jestem specjalistą od kosztów druku, rodzajów papieru etc. Jeśli więc ktoś się zna i ma jakieś rady odnośnie zmian mogących wpłynąć na koszta i jakość - będę wdzięczny za propozycje
[ Dodano: Nie Mar 20, 2011 5:00 pm ]
Gamekeeper: Czy powinienem coś doprecyzować? Uzupełnić?
Nie napisałeś czy masz już wystarczającą ilość informacji.
E: Jak można samemu podbić temat na tym forum, jeśli edycja nie podbija, a napisanie postu i po roku połączy go z poprzednim? [no nie wiem... utworzyć drugie konto "Osobisty podbijacz Augustusa"?]
[ Dodano: Nie Mar 20, 2011 5:00 pm ]
Gamekeeper: Czy powinienem coś doprecyzować? Uzupełnić?
Nie napisałeś czy masz już wystarczającą ilość informacji.
E: Jak można samemu podbić temat na tym forum, jeśli edycja nie podbija, a napisanie postu i po roku połączy go z poprzednim? [no nie wiem... utworzyć drugie konto "Osobisty podbijacz Augustusa"?]
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
Samemu się nie da. Musisz zawracać gitarę modom lub adminom. Wszak po to są oni, oni po to sąE: Jak można samemu podbić temat na tym forum, jeśli edycja nie podbija, a napisanie postu i po roku połączy go z poprzednim? [no nie wiem... utworzyć drugie konto "Osobisty podbijacz Augustusa"?]
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
Denver lub stave czy ktoś jeszcze inny, kto może pomóc... Czy moglibyście się do tego ustosunkować? Wszak zamierzamy zajmować się min promocją i pomocą w tworzeniu autorskich gier czyż NIE? :>Augustus pisze:Ok... dla planszówki-finansówki sprawa wygląda następująco:
1 zwykła k6
- stave
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Projekt Wielka Magia I Miecz - Posty: 3086
- Kontakt:
wiesz na spokojnie to w weekend przeliczę i dam znać, bo w sobotę będę miał kocioł w firmie, GW odpala Finecasta i to u mnie będzie więc na razie mam inne sprawy na głowie.
Stagraf Studio - Łódzki Sklep Figurkowy :: Forum :: Facebook :: Cennik :: Wargamesmat