Turniej Talisman: Magia i Miecz - Avangarda 2010
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24375
Turniej Talisman: Magia i Miecz - Avangarda 2010
Uszanowanie!
Z oddali dało się słyszeń pewne pobrzękiwania o nadchodzącym oficjalnym, sponsorowanym przez Wydawnictwo Galakta, turnieju Talisman: Magia i Miecz. W końcu te pobrzękiwania się sprawdziły, na forum Wydawnictwa Galakta można już przeczytać Regulamin turnieju. Odpowiedni temat znajduje się tutaj.
Z oddali dało się słyszeń pewne pobrzękiwania o nadchodzącym oficjalnym, sponsorowanym przez Wydawnictwo Galakta, turnieju Talisman: Magia i Miecz. W końcu te pobrzękiwania się sprawdziły, na forum Wydawnictwa Galakta można już przeczytać Regulamin turnieju. Odpowiedni temat znajduje się tutaj.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
- Draugnimir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• The Gauntlet PL
• The Wildland PL
• Umiejętności - Posty: 2089
Brzmi kusząco, mam nadzieję, że uda mi się zdążyć zapisać na listę 
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz - w jakich ramach czasowych zamknie się turniej? Będzie się ciągnął przez wszystkie dni konwentu czy może zostanie rozegrany w ciągu jednego dnia, rozgrywka po rozgrywce?
I jeszcze jedno - rozumiem, że skoro nie było na ten temat żadnej wzmianki, na turnieju nie będzie żadnych rozszerzeń - tylko podstawka?
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz - w jakich ramach czasowych zamknie się turniej? Będzie się ciągnął przez wszystkie dni konwentu czy może zostanie rozegrany w ciągu jednego dnia, rozgrywka po rozgrywce?
I jeszcze jedno - rozumiem, że skoro nie było na ten temat żadnej wzmianki, na turnieju nie będzie żadnych rozszerzeń - tylko podstawka?
- Mały Nemo
-
Z bardzo wielu różnych przyczyn nie jest możliwym, przynajmniej podczas tego turnieju, aby odbyły się eliminacje oraz finał podczas jednej "sesji". Szczegóły godzin oraz dni wciąż dogaduję z organizatorem Avangardy, aczkolwiek mogę powiedzieć, że będą się odbywały w ciągu konwentu. Oczywiście z jednej strony jest to wada, i ja bardzo dobrze to rozumiem, ale też i są tego zalety, na przykład takie, że możesz cieszyć się i innymi atrakcjami konwentu, a nie być turniejem związany. Jak mówiłem, bardzo wiele czynników się na to złożyło, nie wszystkie z nich były również kontrolowane przeze mnie. Aczkolwiek mogę powiedzieć, że wstępne dni rozgrywek, to piątek wieczór oraz sobota. Za jakieś parę dni, maksymalnie do tygodnia, myślę, że będę mógł powiedzieć dokładne dni oraz godziny.Draugnimir pisze:Zastanawia mnie tylko jedna rzecz - w jakich ramach czasowych zamknie się turniej? Będzie się ciągnął przez wszystkie dni konwentu czy może zostanie rozegrany w ciągu jednego dnia, rozgrywka po rozgrywce?
Tak, na tym turnieju - tak. Podstawka bez Poszukiwacza - Zabójcy.Draugnimir pisze:I jeszcze jedno - rozumiem, że skoro nie było na ten temat żadnej wzmianki, na turnieju nie będzie żadnych rozszerzeń - tylko podstawka?
- Draugnimir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• The Gauntlet PL
• The Wildland PL
Ano, dobrze by było wiedzieć, kiedy dokładnie się to odbywa, żeby zgrać turniej ewentualnie z udziałem na LARPach. Będę zatem czekał na dalsze info 

A właśnie, dość zaskakujące z tym Zabójcą. Czyżby zbyt zabójczy Poszukiwacz?Nemomon pisze: Tak, na tym turnieju - tak. Podstawka bez Poszukiwacza - Zabójcy.
- Mały Nemo
-
Jest trochę mało skutecznyDraugnimir pisze:Czyżby zbyt zabójczy Poszukiwacz?
Anyway, ustalone są już godziny i daty turniejów. I tak,
Piątek godziny od 20:00 do 22:00 - Eliminacje, część I
Sobota godziny od 10:00 do 12:00 - Eliminacje, część II
Sobota godziny od 19:00 do 21:00 - Finał
- Draugnimir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• The Gauntlet PL
• The Wildland PL
No więc zacząłem zestawiać różne elementy programu wraz z godzinami ich trwania... i mam problem. Bo pierwsza część eliminacji turnieju talismanowego wypada mi akurat niemal dokładnie w tych samych godzinach, co LARP Anuvarak, na który jestem już od dłuższego czasu zgłoszony...
Ale nim zacznę rozpaczać, upewnię się jeszcze - co tak właściwie oznacza rozbicie eliminacji na dwie części? Że część graczy może zagrać w piątek, a reszta w sobotę, w zależności od osobistych preferencji? Bo w takiej sytuacji miałbym jeszcze szansę wziąć udział...
Ale nim zacznę rozpaczać, upewnię się jeszcze - co tak właściwie oznacza rozbicie eliminacji na dwie części? Że część graczy może zagrać w piątek, a reszta w sobotę, w zależności od osobistych preferencji? Bo w takiej sytuacji miałbym jeszcze szansę wziąć udział...
- Mały Nemo
-
Dokładnie tak, możesz albo grać w piątek, albo w sobotę - w zależności od Twojego programu Avangardowego. Finał jednak ma jedną godzinę.Draugnimir pisze:Że część graczy może zagrać w piątek, a reszta w sobotę, w zależności od osobistych preferencji?
- Draugnimir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• The Gauntlet PL
• The Wildland PL
-
Nie na ten czas. Są co prawda plany organizacji następnego turnieju, ale póki co są to jedynie plany, bez wskazania na konkretne miejsce. Myślę, że w Grodzie Kraka coś będzie można kiedyś zorganizować, aczkolwiek to też zależy od zainteresowania tymże turniejem. Jeżeli będzie duże zainteresowanie, to myślę, że to będzie jedynie kwestia czasu. Jeżeli będzie mniejsze zainteresowanie, to myślę, że się rozpatrzy, czy przypadkiem nie dać go do planu innej imprezy. Aczkolwiek taki turniej zależy od wielu innych czynników, nie tylko od liczy uczestników, czy zainteresowania, na tym turnieju. Czas pokaże, co przyszłość nam przyniesie.
- Mały Nemo
-