Kolejna wizyta na forum Orbitala i kolejny ciekawy materiał udało mi się znaleźć. Projekt nosi nazwę generałowie i z informacji, które znalazłem, nie został ukończony. Moim zdaniem prezentuje się wyśmienicie i wręcz przeciwnie, nadaje się do gry.
Niestety uciekł mi gdzieś link do tego wątku na forum i nie pamiętam autora, za co przepraszam.
Generałowie to nic innego jak po 1 dodatkowym żetonie dla każdej z armii wchodzących w skład podstawki, których możemy dobrać w dowolnym momencie, zamiast zwykłego żetonu.
Każdy z Generałów posiada własne, unikalne zdolności, które mają wspomóc naszą dzielną armię w zmaganiach z przeciwnikiem.
Wygląda to tak:
BORGO:HEGEMONIA:
MOLOCH: POSTERUNEK:
Grafiki prezentują się doskonale, pomysł również świetny. Pozostaje jedynie sprawdzić go w praktyce i ewentualnie doszlifować.
W paczce oprócz zaprezentowanych żetonów znajduje się również sklecona przeze mnie na prędce instrukcja z bezpośredniego postu autora.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 26 lip 2010, 22:04 przez Kaktus+, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolejna wizyta na forum Orbitala i kolejny ciekawy materiał udało mi się znaleźć. Projekt nosi nazwę generałowie i z informacji, które znalazłem, nie został ukończony. Moim zdaniem prezentuje się wyśmienicie i wręcz przeciwnie, nadaje się do gry. Niestety uciekł mi gdzieś link do tego wątku na forum i nie pamiętam autora, za co przepraszam.
Generałowie to nic innego jak po 1 dodatkowym żetonie dla każdej z armii wchodzących w skład podstawki, których możemy dobrać w dowolnym momencie, zamiast zwykłego żetonu. Każdy z Generałów posiada własne, unikalne zdolności, które mają wspomóc naszą dzielną armię w zmaganiach z przeciwnikiem.
Koncepcja fajna choć na pewno wymaga dopracowania tak żeby jeden z generałów nie dawał miażdżącej przewagi podczas gdy drugi byłby do du...szy
Jeśli zaś chodzi o autora, ja ten pomysł pierwszy raz widział tutaj -> CLICK i zakładam że niejaki fido jest autorem choć ręki sobie obciąć nie dam.
[tu był obrazek, ale zepsuli forum]
Koncepcja fajna choć na pewno wymaga dopracowania tak żeby jeden z generałów nie dawał miażdżącej przewagi podczas gdy drugi byłby do du...szy :wink:
Jeśli zaś chodzi o autora, ja ten pomysł pierwszy raz widział tutaj -> [url=http://forum.elx.pl/viewtopic.php?t=80174&start=0&sid=38afd3cedb2af9a76427ef8feefdf64d]CLICK[/url] i zakładam że niejaki fido jest autorem choć ręki sobie obciąć nie dam.
Zgadza się HunteR, dokładnie o ten temat mi chodziło.
Zauważ, że każdy z Generałów posiada i dodaje to coś, co konkretnym armiom brakowało. Moloch dostaje obrót jednostek, Posterunek pancerz i odepchnięcie, Hegemonia dostaje roszadę i gausa, najsłabszy niestety jest Borgo i nad nim należałoby pomyśleć.
Na prawdę podoba mi się ten pomysł i postaram się go w wolnej chwili pociągnąć.
Zgadza się[b] HunteR[/b], dokładnie o ten temat mi chodziło.
Zauważ, że każdy z Generałów posiada i dodaje to coś, co konkretnym armiom brakowało. Moloch dostaje obrót jednostek, Posterunek pancerz i odepchnięcie, Hegemonia dostaje roszadę i gausa, najsłabszy niestety jest Borgo i nad nim należałoby pomyśleć. Na prawdę podoba mi się ten pomysł i postaram się go w wolnej chwili pociągnąć.