Rebel Times
- Nataniel
-
Rebel Times
Na stronach sklepu REBEL.pl pojawił się do pobrania bezpłatny miesięcznik dla miłośników gier - Rebel Times. W pierwszym numerze znajdziemy obszerne recenzje kilku gier planszowych i role-playing, takich jak Gra o Tron czy The Esoterrorists RPG.
Rebel Times to gazeta tworzona przez graczy dla graczy. Na dzień dzisiejszy redakcję tworzą trzy osoby: Tomasz "Sting" Chmielik, Marcin "ajfel" Zawiślak oraz Joanna "Jo" Wołyńska - ludzie znani m.in. z portali fantastycznych Polter.pl i Wrota.com.pl.
"Zdecydowaliśmy się na stworzenie Rebel Times z jednego, prostego powodu", mówi Tomasz Chmielik, "na rynku brakuje gazet, które zajmowałyby się doradzaniem potencjalnemu klientowi, w jakie tytuły powinien zainwestować swoje ciężko zarobione pieniądze."
W Rebel Times znajdą się teksty poświęcone zarówno nowościom jak i najlepszym tytułom będącym na rynku już od jakiegoś czasu. Magazyn będzie ukazywał się w cyklu miesięcznym.
Pierwszy numer do pobrania znajduje się tutaj:
http://www.rebel.pl/go/times/forum-mim
Rebel Times to gazeta tworzona przez graczy dla graczy. Na dzień dzisiejszy redakcję tworzą trzy osoby: Tomasz "Sting" Chmielik, Marcin "ajfel" Zawiślak oraz Joanna "Jo" Wołyńska - ludzie znani m.in. z portali fantastycznych Polter.pl i Wrota.com.pl.
"Zdecydowaliśmy się na stworzenie Rebel Times z jednego, prostego powodu", mówi Tomasz Chmielik, "na rynku brakuje gazet, które zajmowałyby się doradzaniem potencjalnemu klientowi, w jakie tytuły powinien zainwestować swoje ciężko zarobione pieniądze."
W Rebel Times znajdą się teksty poświęcone zarówno nowościom jak i najlepszym tytułom będącym na rynku już od jakiegoś czasu. Magazyn będzie ukazywał się w cyklu miesięcznym.
Pierwszy numer do pobrania znajduje się tutaj:
http://www.rebel.pl/go/times/forum-mim
Ostatnio zmieniony czwartek 24 sty 2008, 08:54 przez Nataniel, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko o grach planszowych: www.Gry-Planszowe.pl
- Katiusha
-
Zobaczymy co napisza o MiMe 4 ed. w wersji eng. za miesiac. :badgrin: Bo widac tytul Talisman na zajawce nastepnego wydania.Pewno same ochy i achy jaka jest cudowna :---) poniewaz ta firma rowniez ja sprzedaje. :-k
Powyższy post wyraża jedynie opinię autorki w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niej w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Nataniel
-
Po pierwsze zanim kogos oskarzysz, radze zapoznac sie ze sprawa, bo inaczej to troche taka polska polityka sie robi 
Po drugie ludzie, ktorzy robia ten magazyn nie maja zadnych powiazan ze sklepem (finansowych), sa po prostu fanami gier, do tego o wyrobionej juz marce i wieloletniej dzialalnosci w swiecie fantastycznym. Rzucanie w nich blotem ot tak sobie jest nie na miejscu.
Po trzecie - powiedz mi jaki jest sens dla sklepu (nie wydawcy) przedstawiac zafalszowane informacje o grze? Sklep zarobi niezaleznie od tego czy sprzeda te gre czy inna, a bardziej oplaca sie sprzedac *dobra* gre, poniewaz klient, ktory bedzie zadowolony - wroci i kupi cos jeszcze. Wcisniecie mu ciemnoty jest kopaniem sobie grobu.
Po drugie ludzie, ktorzy robia ten magazyn nie maja zadnych powiazan ze sklepem (finansowych), sa po prostu fanami gier, do tego o wyrobionej juz marce i wieloletniej dzialalnosci w swiecie fantastycznym. Rzucanie w nich blotem ot tak sobie jest nie na miejscu.
Po trzecie - powiedz mi jaki jest sens dla sklepu (nie wydawcy) przedstawiac zafalszowane informacje o grze? Sklep zarobi niezaleznie od tego czy sprzeda te gre czy inna, a bardziej oplaca sie sprzedac *dobra* gre, poniewaz klient, ktory bedzie zadowolony - wroci i kupi cos jeszcze. Wcisniecie mu ciemnoty jest kopaniem sobie grobu.
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13472
Na temat Miesięcznika poproszę jak coś i zawartych w nim artykułów. Ogólnie podoba mi sie idea tworzenia takich czasopism, nawet w wersji elektronicznej (rozumiem w wersji kartkowej to sie po prostu nie opłaca). Także mi tam pasuje szczególnie że czasem coś kupuje no i przyda sie jeszcze jedno źródło recenzji.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- Katiusha
-
Ad) Nataniel
Moim zamiarem nie jest obrazanie kogokolwiek wyrazilam tylko swoje przypuszczenia. Zreszta nie ma o co teraz kotow drzec. Zobaczymy za miesiac czy sie sprawdza i tyle. :razz: Poza tym dziwie sie ze odebrales tak tego posta.... :shock: A sklep jesli jest prowadzony przez kogos prywatnie to raczej mu zalezy aby poszlo jak najwiecej towaru i niewazne czy to jest cacy czy chlam. I zrobi wszystko aby dobrze zareklamowac produkt i oproznic magazyny. To tyle :-"
P.S. A powiaznia jakies jednak maja z nimi skoro na ich stronie wydaja magazyn :lol:
Miejmy nadzieje ze ocenia obiektywnie giere i juz
Moim zamiarem nie jest obrazanie kogokolwiek wyrazilam tylko swoje przypuszczenia. Zreszta nie ma o co teraz kotow drzec. Zobaczymy za miesiac czy sie sprawdza i tyle. :razz: Poza tym dziwie sie ze odebrales tak tego posta.... :shock: A sklep jesli jest prowadzony przez kogos prywatnie to raczej mu zalezy aby poszlo jak najwiecej towaru i niewazne czy to jest cacy czy chlam. I zrobi wszystko aby dobrze zareklamowac produkt i oproznic magazyny. To tyle :-"
P.S. A powiaznia jakies jednak maja z nimi skoro na ich stronie wydaja magazyn :lol:
Miejmy nadzieje ze ocenia obiektywnie giere i juz
Powyższy post wyraża jedynie opinię autorki w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niej w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Nataniel
-
Jestem zwiazany z REBELem - wspolpracuje z tym sklepem od lat a redakcje magazynu znam osobiscie, wiec denerwuja mnie nieprzemyslane rzucone takie teksty.Poza tym dziwie sie ze odebrales tak tego posta....
A to mozna prowadzic inaczej?A sklep jesli jest prowadzony przez kogos prywatnie
Coz, nie do konca. W dzisiejszych czasach stany magazynowe sa raczej minimalne, wiekszosc towaru jest sprowadzana na zamowienie, wiec zupelnie ten argument jest nietrafny.to raczej mu zalezy aby poszlo jak najwiecej towaru i niewazne czy to jest cacy czy chlam
I tego sie trzymajmyMiejmy nadzieje ze ocenia obiektywnie giere i juz
- Lens
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Anarchia
• Karty
• Poszukiwacze z Misją - Posty: 888
-
Ech Lens zaraz tam dywersje... [-( Poprostu widzac tytul magazynu i nazwe firmy ktora sprzedaje giery jestem ciekawa jak oceni 4 ed. Talismana. Z tego co wiem ta ed. ma kilka niedorobek i jak zobacze note w stylu 10/10 za renome jaka ma ta giera z poprzednich wydan to nie wiem juz sama czy sie smiac
czy plakac.
Chodzi o to aby ocena byla obiektywna do wydania. Ale juz sie nie odzywam wiecej
bo znowu zostane zjechana za "zbrukanie swietosci oltarzy". :doubt: Zakaz krytyki i tyle... [-X
- Lens
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Anarchia
• Karty
• Poszukiwacze z Misją - Posty: 888
. Mniej wiecej wiem o co ci chodzi, po tym jak poczytalem twoje posty w innych tematach. 10/10 jest niemozliwe, nie wiem skad ci takie pomysly do glowy przychodza. Ekonomia ekonomia, ale watpie, zeby ktos sie odwazyl pisac peany na temat 4 edycji. Jednak mimo wszystko to brzydsze dziecko tez ma swoj urok i miodnosc. Ja tam ja akceptuje, cisze sie, ze moja ulubiona gra nie odchodzi do lamusa i a na rynku jest ciagle dla niej miejsce.
Szkoda, ze w takich czasopismach nie podaje sie wynikow sprzedazy poszczegolnych gier. Ale z drugiej strony kto to prowadzi?
Szkoda, ze w takich czasopismach nie podaje sie wynikow sprzedazy poszczegolnych gier. Ale z drugiej strony kto to prowadzi?
Czasem ty jesz niedźwiedzia, a czasem to niedźwiedź je ciebie.
- Katiusha
-
Ha, fajno ze wiesz juz o co mi biega. :mrgreen: 10/10 to tylko taka przenosnia. To "Brzydsze Dziecko" jak piszesz sama bym sobie fundnela jesli by bylo wydane po polsku.
Nawet w takiej wersji troche "niedorobionej". Chociazby po to aby miec i to wydanie, nawet jesli mialo by lezec na polce (za szybka oczywiscie jak w muzeum). :lol: Zreszta poszukam w tym sklepie komentarzy klientow ktorzy kupili ta giere (o ile istnieja takie komenty). Wydaje mi sie ze ich glos jako testerow 4 ed. bedzie najbardziej obiektywny. 8-[
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Krypta Upiorów (pomagier)
• Labirynt Magów (pomagier)
• Poszukiwacze - Posty: 6145
A ja bym chciał żeby recenzję tej 4rtej edycji napisała osoba, która totalnie nie jest "skażona" poprzednimi wydaniami Talismana/MiMa. To by była najbardziej obiektywna ocena. Dopiero w kolejnym numerze dopuściłbym do głosu recenzenta, który wcześniej znał Talismana
To mogłaby być ciekawa konfrontacja 
Top Secret Ninja Off Topic Creators Internatinal Organization Member
- Katiusha
-
Oooo SeSim calkiem ciekawy pomysl. :idea: To prawda, ten kto nie zna wczesniejszych wydan MiMa moglby sie relatywnie wypowiedziec o nim. Teraz pozostaje tylko poszukac takiej osoby ktora nie widzala, slyszala i nigdy nie grala w niego.
Ciekawe czy jest ktos kto nawet nie slyszal o MiMe? :-k I nie chodzi mi o dziadkow którym gry juz nie w glowie tylko pokolenie osob jakby to nazwac?... Pokolenie Mim-owców? Kurcze nie wiem jak ich nazwac ale wiadomo chyba o co mi chodzi :?: Z moich znajomych (a mam ich troche) nawet jesli nie grala to slyszala o MiMe chocby tylko piate przez dziesiate. 8)
EDIT:
Dla zainteresowanych, pojawił się trzeci numer magazynu.
http://www.rebel.pl/x.php/193/Rebel-Times.html
Można również pobrać na tej stronce archiwalny pierwszy i drugi numer. W drugim numerze jest recenzja Talisman'a 4 ed.
EDIT:
Dla zainteresowanych, pojawił się trzeci numer magazynu.
http://www.rebel.pl/x.php/193/Rebel-Times.html
Można również pobrać na tej stronce archiwalny pierwszy i drugi numer. W drugim numerze jest recenzja Talisman'a 4 ed.
Ostatnio zmieniony sobota 15 gru 2007, 08:29 przez Katiusha, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nataniel
-
Czwarty numer REBEL Times
Dzięki Kariusha, właśnie miałem wrzucać info 
-EDIT- 24 Stycznia 2008
Na stronach sklepu REBEL.pl pojawił się czwarty numer bezpłatnego miesięcznika Rebel Times. W numerze siedem recencji, w tym jedne z pierwszych recenzji "Wiedźmin: Przygodowa Gra Karciana" oraz "Scion: Hero".
Poza nimi do poczytania równie ciekawe recenzje "Twilight Imperium 3th Edition", "Shogun", "Saboteur", "Warrior Knights" oraz "Blue Moon City".
Już teraz pobierz bezpłatnie aktualny numer:
http://www.rebel.pl/go/times/forums-04
-EDIT- 24 Stycznia 2008
Na stronach sklepu REBEL.pl pojawił się czwarty numer bezpłatnego miesięcznika Rebel Times. W numerze siedem recencji, w tym jedne z pierwszych recenzji "Wiedźmin: Przygodowa Gra Karciana" oraz "Scion: Hero".
Poza nimi do poczytania równie ciekawe recenzje "Twilight Imperium 3th Edition", "Shogun", "Saboteur", "Warrior Knights" oraz "Blue Moon City".
Już teraz pobierz bezpłatnie aktualny numer:
http://www.rebel.pl/go/times/forums-04
Ostatnio zmieniony czwartek 24 sty 2008, 08:55 przez Nataniel, łącznie zmieniany 1 raz.
- mriswith
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Losowanie Postaci
• Zamek Bestii - Posty: 1008
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24328
Wkradł się błąd:
Trzecia odsłona Talismanu (niewydana w
Polsce), choć zawierała kilka nowych pomysłów (np.
nowe krainy: Las, Góry, Wieża Czarnoksiężnika),
To była Smocza Wieża. Wieża Czarnoksiężnika była wytworem fan made.
W roku 2007 wydawnictwo
podjęło kolejną próbę
wskrzeszenia gry,
[...]
Również i ta
próba okazała się fiaskiem. Dlatego też na początku
2008 roku Games Workshop ogłosił, że nie będzie
już dalej rozwijał serii.
Tym wydawnictwem było Black Industries, nie Games Workshop, a po wtóre BI w ogóle zdecydowało się wycofać ze wszelkich innych swych linii produkcyjnych prócz wydawania książek. BI przygotowywało Death and Glory, ale z powodów wyżej wymienionych, przestało je developować.
Trzecia odsłona Talismanu (niewydana w
Polsce), choć zawierała kilka nowych pomysłów (np.
nowe krainy: Las, Góry, Wieża Czarnoksiężnika),
To była Smocza Wieża. Wieża Czarnoksiężnika była wytworem fan made.
W roku 2007 wydawnictwo
podjęło kolejną próbę
wskrzeszenia gry,
[...]
Również i ta
próba okazała się fiaskiem. Dlatego też na początku
2008 roku Games Workshop ogłosił, że nie będzie
już dalej rozwijał serii.
Tym wydawnictwem było Black Industries, nie Games Workshop, a po wtóre BI w ogóle zdecydowało się wycofać ze wszelkich innych swych linii produkcyjnych prócz wydawania książek. BI przygotowywało Death and Glory, ale z powodów wyżej wymienionych, przestało je developować.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!
- Misiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Arena
• Bestia
• Pakiety Rozszerzające - Posty: 3374
"Klon ten jednak nie powtórzył sukcesu pierwowzoru, aczkolwiek po dziś dzień można spotkać jego entuzjastów." Rebel Times 32 s55
Pisząc tak o Magicznym Mieczu z jakich źródeł korzystałeś? Jakie są właściwie dane ilościowe sprzedaży MiMa i MMa? Czy gra która nie powtarza sukcesu doczekałaby się pięciu rozszerzeń, drugiej edycji i wydania za granicą?
Pisząc tak o Magicznym Mieczu z jakich źródeł korzystałeś? Jakie są właściwie dane ilościowe sprzedaży MiMa i MMa? Czy gra która nie powtarza sukcesu doczekałaby się pięciu rozszerzeń, drugiej edycji i wydania za granicą?
- 7Tristan
-
Po pierwsze jest to felieton i jest to moja opinia. Po drugie jest "nie powtórzył sukcesu swego poprzednika" , co w wolnym tłumaczeniu znaczy nie odniósł takiego sukcesu jak Talisman. Dlaczego? MM jest martwy - to znaczy grają w niego osoby, które jeszcze mają go ze starych czasów. Sam mam komplet w szafie i osobiście wole MiM'a. Wracając jednak do rozpoczętej myśli, Talisman ma już 4 edycje, która wciąż jest rozwijana i to jest sukces, któremu MM już nie dorówna. Sukcesem Talismana jest to, że przetrwał próbę czasu i wychodzą jego kolejne wydania, dodatki, natomiast MM nie może się tym poszczycić.
Ps w redakcji obowiązuje zakaz wdawania się w jakiekolwiek polemiki dotyczące pisma i artykułów, odpisałem Ci przez szacunek z forum, jednak dyskutować nie będę, w razie odrzucenia mojej argumentacji, mogę powiedzieć jedynie - przykro mi mam odmienne zdanie i odesłać do definicji felietonu. Ewentualnie zapraszam na PW.
Ps w redakcji obowiązuje zakaz wdawania się w jakiekolwiek polemiki dotyczące pisma i artykułów, odpisałem Ci przez szacunek z forum, jednak dyskutować nie będę, w razie odrzucenia mojej argumentacji, mogę powiedzieć jedynie - przykro mi mam odmienne zdanie i odesłać do definicji felietonu. Ewentualnie zapraszam na PW.
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13472
Nie widzę potrzeby pisania PW, nie jesteś teraz w redakcji a na forum, na którym jest temat o RT i artykułach w nim zawartych, oczywiście jeżeli nie chcesz nie musisz odpisywać, ale nie dziw się że jeżeli piszesz nieprawdziwe informacje to ludzie będą o nich pisać. Dotyczy to tak samo RT jak i całej strony rebel.pl7Tristan pisze:Ewentualnie zapraszam na PW.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- Astropata
-
czemu tak właściwie? Bo mnie dziwi trochę, sam pisuję trochę i z zakazywaniem polemik się nie spotkałem? One często ożywiają zainteresowanie znacznie. Rozumiem, że takie dyrektywy, ale z głupiej ciekawości pytam czym je motywują przed wami?7Tristan pisze: Ps w redakcji obowiązuje zakaz wdawania się w jakiekolwiek polemiki dotyczące pisma i artykułów
- 7Tristan
-
Wiesz jesteśmy poniekąd pismem sponsorowanym, a wiesz jak to w dyskusjach czasem bywa. Powiedzmy, że nasz patron woli dmuchać na zimne
Mamy swojego rzecznika prasowego 
Valdi jak Nemo wytknął mi merytoryczny błąd to przyjąłem to do wiadomości i napisałem, że postaram się o sprostowanie prawda? Natomiast o osobistych odczuciach nie będę dyskutował.
Valdi jak Nemo wytknął mi merytoryczny błąd to przyjąłem to do wiadomości i napisałem, że postaram się o sprostowanie prawda? Natomiast o osobistych odczuciach nie będę dyskutował.