Na jakiej zasadzie uwalniacie się ze Swiątyni po wyrzuceniu 5) ? Sorry, ale nie chciało mi się przeszukiwać działu dotyczącego MiM.
Miałem z tym mały problem, bo albo graliśmy tak, że po wyrzuceniu 4-6 rzucaliśmy za ruch w tej samej turze albo w następnej.
Ostatni podpatrzyłem opis tego Zdarzenia z angielskiej planszy - okazało się, że obie zasady były błędne:
Czyli wyrzucenie 4,5 lub 6 oznacza ruch (ilość obszarów o ile się przesuwamy). Odbywa się to w turze, w której się uwalniamy.
Ja od dzisiaj gram tak, jak wskazuje oryginalna instrukcja pola
Na jakiej zasadzie uwalniacie się ze Swiątyni po wyrzuceniu 5) ? Sorry, ale nie chciało mi się przeszukiwać działu dotyczącego MiM. Miałem z tym mały problem, bo albo graliśmy tak, że po wyrzuceniu 4-6 rzucaliśmy za ruch w tej samej turze albo w następnej. Ostatni podpatrzyłem opis tego Zdarzenia z angielskiej planszy - okazało się, że obie zasady były błędne: [img]http://new.fantasyflightgames.com/ffg_content/Talisman/Board%20Article/temple.png[/img] Czyli wyrzucenie 4,5 lub 6 oznacza ruch (ilość obszarów o ile się przesuwamy). Odbywa się to w turze, w której się uwalniamy. Ja od dzisiaj gram tak, jak wskazuje oryginalna instrukcja pola :)