Herold, Rycerz Chaosu, Mistyk, Templariusz
-
-
Herold, Rycerz Chaosu, Mistyk, Templariusz
Witam,
Wyczytalam w Wikipedii, ze : "W numerze 4/93 czasopisma "Magia i Miecz" ukazał się dodatek do gry zawierający 4 dodatkowe postacie (Herold, Rycerz Chaosu, Mistyk, Templariusz), stanowiący polską wersję dodatku do gry Talisman, który ukazał się pod koniec lat 80."
Czy mozna je jakos zdobyc?
Wyczytalam w Wikipedii, ze : "W numerze 4/93 czasopisma "Magia i Miecz" ukazał się dodatek do gry zawierający 4 dodatkowe postacie (Herold, Rycerz Chaosu, Mistyk, Templariusz), stanowiący polską wersję dodatku do gry Talisman, który ukazał się pod koniec lat 80."
Czy mozna je jakos zdobyc?
Pozdrawiam Ola
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Krypta Upiorów (pomagier)
• Labirynt Magów (pomagier)
• Poszukiwacze - Posty: 6145
Dżemdobry 
Ze zdobyciem tego dodatku może być problem. Generalnie kiedyś pojawiał się wraz z wspomnianą przez Ciebie gazetą na allegro (sam tak kupiłem), ale teraz od dłuższego czasu go nie widziałem. Btw to nie są postacie tylko tzw biali poszukiwacze - profesje. Nic specjalnego nie tracisz nie mając tego "dodatku".
Ze zdobyciem tego dodatku może być problem. Generalnie kiedyś pojawiał się wraz z wspomnianą przez Ciebie gazetą na allegro (sam tak kupiłem), ale teraz od dłuższego czasu go nie widziałem. Btw to nie są postacie tylko tzw biali poszukiwacze - profesje. Nic specjalnego nie tracisz nie mając tego "dodatku".
Top Secret Ninja Off Topic Creators Internatinal Organization Member
- Katiusha
-
AGB,
Tu masz link do tematu o jednej z postaci z tego dodatku. Możesz tam zobaczyć także karte jednego z Poszukiwaczy-Profesji. Kliknij na obrazek to zrobi sie wyraźniejszy.
http://forum.magiaimiecz.eu/viewtopic.php?t=1475
Poza tym SeSim mówi prawde, te postacie są niedopracowane i często niewiadomo jak interpretować zdolności.
PS Specjalnie dla Ciebie uploadowałam komplet na RapidShare. Do druku raczej się nie nadaje, bo skany niezbyt dobrej jakości z eMule, ale oblukać co i jak da się doskonale.
http://rapidshare.com/files/74473119/Ma ... 3.zip.html
Tu masz link do tematu o jednej z postaci z tego dodatku. Możesz tam zobaczyć także karte jednego z Poszukiwaczy-Profesji. Kliknij na obrazek to zrobi sie wyraźniejszy.
http://forum.magiaimiecz.eu/viewtopic.php?t=1475
Poza tym SeSim mówi prawde, te postacie są niedopracowane i często niewiadomo jak interpretować zdolności.
PS Specjalnie dla Ciebie uploadowałam komplet na RapidShare. Do druku raczej się nie nadaje, bo skany niezbyt dobrej jakości z eMule, ale oblukać co i jak da się doskonale.
http://rapidshare.com/files/74473119/Ma ... 3.zip.html
Powyższy post wyraża jedynie opinię autorki w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niej w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13472
Chodzi o białego karła.SeSim pisze:Ze zdobyciem tego dodatku może być problem.
No ja posiadam dwa oryginalne komplety i jeden którym gram: Zdjecie
Niestety na allegro najczęściej czasopismo MiM nr. 4 jest sprzedawane w komplecie wraz z innymi numerami, w listopadzie były takie dwie aukcje na obydwóch był Biały karzeł kompletny niewycięty, jeden taki komplet 17 numerów poszedł za 57zł (4 osoby były poważnie zainteresowane licytowały pod koniec) także zdobyć faktycznie trudno, ale dla chcącego nic trudnego:D
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- Enson
-
Ogólnie rzecz biorąc ten "dodatek" jest bardzo nieciekawy, a postacie niezbyt dopracowane, słabo wyważone i ogólnie takie "freaki" z nich, w zasadzie do gry niewiele wnoszą i nie ma specjalnej przyjemności z grania nimi. Chyba jedynie kolekcjonerom, którzy po prostu muszą mieć wszystko co związane jest z grą te karty są naprawdę potrzebne. Ja nie mam tego w postaci "orginalnej", jedynie skany i druknięte karty, ale i tak nie używam.
- HunteR
-
- stave
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Projekt Wielka Magia I Miecz - Posty: 3086
- Kontakt:
White Dwarf i GW mówi ci to coś? Te postacie były przez nich stworzone jako dodatek zamieszczone właśnie w White Dwarfie 115 jeśli się nie mylę.
Stagraf Studio - Łódzki Sklep Figurkowy :: Forum :: Facebook :: Cennik :: Wargamesmat
Wielka Magia i Miecz - Gigantyczny dodatek autorski
Wielka Magia i Miecz - Gigantyczny dodatek autorski
-
-
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13472
White Dwarf 115 Temat o WD na forum
Magia i Miecz 4/93
Magia i Miecz 4/93
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
-
-
Re: Herold, Rycerz Chaosu, Mistyk, Templariusz
ja bym z chęcią przyjął chociąż skany do wydruku, Jak ktoś ma to będe wdzięczny 
- Arthan
-
-
Spis dodatków autora:
• Generator Kart - Posty: 2220
-
-
dzięki za skany 
-
-
Pozwalam sobie ukraść temat / odgrzać starego kotleta.
Czy oprócz tych skanów jest coś jeszcze? Mam to, co na skanach -- karty poszukiwaczy-profesji oraz karty przygód powodujące przyjęcie danej profesji. Brakuje mi czegoś na kształt instrukcji, która by tłumaczyła np. jak pozbyć się danej profesji lub jak długo można "w niej" przebywać?
Np. Rycerz chaosu ma wyraźnie napisane "Nie możesz własnoręcznie zrezygnować z bycia...".
Jak to interpretować? Że raz przyjąwszy daną profesję trzeba nią grać do końca gry? Czy to dotyczy tylko RyCh czy pozostałych profesji również?
Czy oprócz tych skanów jest coś jeszcze? Mam to, co na skanach -- karty poszukiwaczy-profesji oraz karty przygód powodujące przyjęcie danej profesji. Brakuje mi czegoś na kształt instrukcji, która by tłumaczyła np. jak pozbyć się danej profesji lub jak długo można "w niej" przebywać?
Np. Rycerz chaosu ma wyraźnie napisane "Nie możesz własnoręcznie zrezygnować z bycia...".
Jak to interpretować? Że raz przyjąwszy daną profesję trzeba nią grać do końca gry? Czy to dotyczy tylko RyCh czy pozostałych profesji również?
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24327
Zasady kart Mistrzow opisane zostaly w dodatku Miasto. Wraz z tymi kartami Mistrzow dodawane bylo tlumaczenie FAQ i nic wiecej.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!
-
-
OK, dzięki. Czyli wynika z tego, że tymi czterema nowymi profesjami z MiM 4/93 gra się do końca gry, bo nie ma opisanych nigdzie warunków, pod jakimi można "zrzucić" daną profesję. Dzięki!