Ja widać Magiczny Miecz nadrabia obecnie swe opóźnienie w dziedzinie autorskich dodatków.
Należy się cieszyć i gratulować miłośnikom MM takiego "renesansu" tej gry. Zwłaszcza że dodatki te wykonane naprawdę solidnie i stoją na wysokim poziomie.
Chciałem zatem poruszyć kwestię "przeróbki" owych dodatków na wersję dla MiMa
Jak dotąd z Magicznego Miecza na jedynie słuszną wersję MiM

przerobione zostały Labirynt Magów i Krypta Upiorów i tak
z oryginalnych zostały :
- Magia
- Gród
z autorskich
- Świątynia
- Trzęsawiska
- Lodowy Las
- Las Elfów
- Zamek Bestii
- Bestiariusz
- Zbrojownia Szalonego Gnoma
oczywiście nie wszystkie z nich jest sens przerabiać w całości z racji ich podobieństwa do tych które już funkcjonują w MiM , jednak np z Lodowego Lasu można karty przerobić do Lodowej Krainy
ZATEM ! Fani Magii i Miecza , nie dajcie się i zasymilujcie to co wartościowe
A tak na poważnie to szkoda by było gdyby nie wykorzystać takich dobrych dodatków.
Ja widać Magiczny Miecz nadrabia obecnie swe opóźnienie w dziedzinie autorskich dodatków.
Należy się cieszyć i gratulować miłośnikom MM takiego "renesansu" tej gry. Zwłaszcza że dodatki te wykonane naprawdę solidnie i stoją na wysokim poziomie.
Chciałem zatem poruszyć kwestię "przeróbki" owych dodatków na wersję dla MiMa
Jak dotąd z Magicznego Miecza na jedynie słuszną wersję MiM :) przerobione zostały Labirynt Magów i Krypta Upiorów i tak
z oryginalnych zostały :
- Magia
- Gród
z autorskich
- Świątynia
- Trzęsawiska
- Lodowy Las
- Las Elfów
- Zamek Bestii
- Bestiariusz :)
- Zbrojownia Szalonego Gnoma
oczywiście nie wszystkie z nich jest sens przerabiać w całości z racji ich podobieństwa do tych które już funkcjonują w MiM , jednak np z Lodowego Lasu można karty przerobić do Lodowej Krainy
ZATEM ! Fani Magii i Miecza , nie dajcie się i zasymilujcie to co wartościowe :)
A tak na poważnie to szkoda by było gdyby nie wykorzystać takich dobrych dodatków.