OloWeb pisze:Mi również karty się podobają jednak nurtuje mnie pytanie: Czemu jest zastosowana nowa szata graficzna, tłem jest pergamin a do opisu zdolności postaci zastosowano zwykłą czcionke jak przypuszczam TIMES NEW ROMAN ... nie można jakieś bardziej "fantasy" chociażby zastosowanej w nazewnictwie postaci lub pkt. ŻYCIA lub MIECZ
Juz tlumacze motywacje takiego, a nie innego dzialania:
1. Pergamin w tle - wyglada po prostu fajnie

Mialem na celu stworzenie wrazenia trzymania podstarzalej tabliczki z charakterystyka jakiejs postaci.
Kosztem jest niestety o wiele wieksze zuzycie tuszu w druku....
2. Czcionka to Times, poniewaz jest bardziej "klimatyczna" niz bezszerfowy Arial/Verdana/Tahoma.
A niestety nie mozna tu zastosowac innej czcionki, poniewaz:
a) tresc musi byc czytelna i przejrzysta,
b) udziwnione czcionki przy duzym zmniejszeniu (9-12 px) sie psuja
Tak na marginesie zaznacze, ze mam juz wszystkie karty, ze wszystkich czesci gotowe. Musze je tylko doszlifowac...
[quote="OloWeb"]Mi również karty się podobają jednak nurtuje mnie pytanie: Czemu jest zastosowana nowa szata graficzna, tłem jest pergamin a do opisu zdolności postaci zastosowano zwykłą czcionke jak przypuszczam TIMES NEW ROMAN ... nie można jakieś bardziej "fantasy" chociażby zastosowanej w nazewnictwie postaci lub pkt. ŻYCIA lub MIECZ[/quote]Juz tlumacze motywacje takiego, a nie innego dzialania:
1. Pergamin w tle - wyglada po prostu fajnie :P Mialem na celu stworzenie wrazenia trzymania podstarzalej tabliczki z charakterystyka jakiejs postaci.
Kosztem jest niestety o wiele wieksze zuzycie tuszu w druku....
2. Czcionka to Times, poniewaz jest bardziej "klimatyczna" niz bezszerfowy Arial/Verdana/Tahoma.
A niestety nie mozna tu zastosowac innej czcionki, poniewaz:
a) tresc musi byc czytelna i przejrzysta,
b) udziwnione czcionki przy duzym zmniejszeniu (9-12 px) sie psuja
Tak na marginesie zaznacze, ze mam juz wszystkie karty, ze wszystkich czesci gotowe. Musze je tylko doszlifowac...