Ja oczywiście z komentarzami

[1] Trędowaty - nie mam zarzutów. Brak błędów i dobra grafika do tego dobrze dopasowane
zdolności. Nie chciałem tego robić, ale nie ma żadnego konkurenta w tym miesiącu, który
mógłby go zdetronizować.
[2] Tropicielka smoków:
ad5. Zionie czyli trafi czy każdy ziejący przywołuje wspomnienia?
Generalnie ok, ale jak się uda quest wykonać ze smokami to lekko przegięta będzie (ale i tak mamy już Mnicha, więc bez różnicy)
Niezła grafika.
[3] Kowal: trochę głupi jak na kowala - moc mogłaby być wyższa, nie ma moim zdaniem aż tak dobrych umiejętności, żeby zaliczać się do grupy ludzi z 5pkt na starcie.
Zdolności są ok i grafika też
[4] Pielgrzym losu - tutaj nazwa już mi się niekoniecznie podoba, ale postać nienajgorsza. Trochę za dużo rzutów kostką co chwile, ale generalnie fajny. Nie wiem tylko co to zaklęcie władcy losu, ale mam nadzieję, że nic przegiętego
[5] Półolbrzym - niezły gość

Zdolności w sumie słabe, ale nawet ciekawy.
[6] Wysłannik bestii - szkoda, że jest profesją
ad1. Dziwna konstrukcja zdania - nie wiem czy chodzi o wszystkie obszary w grze czy tylko jakieś wybrane? Jeżeli o wszystkie to niekoniecznie ten most musiał być chyba wymieniony
ad4. kolejna dziwna konstrukcja - powinno być raczej "odbierasz jej 2pkt" a nie musisz odebrać, bo jak tu odebrać 2 skoro zasady mówią o 1

Za każdym razem gdy kogoś pokona musi głowić się jak tu odebrać 2

Poza tym wygląda ok... tylko jak on ma grę wygrać? Ma zdradzić bestię i ją zabić? (tutaj już
tylko tak sobie piszę, bo nie znam się na MM).
[7] Tkacz iluzji - nazwa nawet niezła - skojarzyła mi się z Kronikami Mutantów i
Mroczną harmonią

Postać natomiast nie do końca jasna i pare rzeczy jest zbędnych
tudzież niejasnych.
ad2. Po co zapis o toczeniu walki skoro nic z niej
nie wynika? nie mogło być od razu, że wymykasz się? Już miałem nadzieję
że będzie to jakaś ciekawa zdolność gdy zacząłem czytać. A tu zonk - wymykanie
się tylko rozpisane inaczej

ad3. Ten rzut jest rzutem dodatkowym, czy tym samym rzutem jaki wykonujemy podczas
badania obszaru? (nie znam się na MM, ale mam wrażenie, że w Karczmie się rzuca pewnie )
ad4. Dziwne, że łatwiej stworzyć broń jeżeli jest się słabszy.
[8] Bazyliszek - nie dopatrzyłem się błędów, ale trochę mało zdolności - 2 to generalnie niewiele,
a do tego jedna jest tylko ograniczeniem. Mogłoby być coś więcej

No i cechy mogłyby być jakoś inaczej rozłożone.
[9] Kaznodzieja:
ad2. Ciągnięcie kart w tych miejscach jest moim zdaniem dość dziwne

Mogą pojawić się tam wtedy dodatkowe miejsca i powstać dziwne połączenia

A wszystko tylko dlatego, ze jakiś gość się nie modli - czemu więc neutralnie też nie ciągną kart?
Generalnie niewiele pozytywnych rzeczy. Odbiera przyjaciół się dość trudno. Możliwość ich
utraty po spotkaniu dość niewesoła. Niemożność korzystania z wymienionych miejsc też niezbyt mocna

Do miasta nie ma po co wchodzić... Czegoś tej postaci brakuje - może mógłby werbować nieznajomych?
[10] Ludojad:
ad2. Zdolność lekko dziwna - można tak oswoić Kanibala Poszukiwacza?

ad4. W wiosce do ciemnicy też, czy tylko wychłostany?
Grafika z czymś innym mi się kojarzy

Nie porwał mnie generalnie...
[11] Jaffa - sorry... no bonus. Sporo dziwnych określeń, czasami nie wiadomo do czego się odnoszących. Niby był jakiś pomysł, ale nie do końca wiadomo jaki.