Ponarzekajmy na Talisman 5ed
- Martek
-

-
Spis dodatków autora:
• Rwąca Rzeka - Posty: 1047
Re: Ponarzekajmy na Talisman 5ed
Tradycyjne zamiatanie pod dywan.
- Rogo
-

Wszystkie zmiany można przenieść z piątki do czwórki*. Ktoś tylko musi chcieć to zrobić.
*Nawet można brzydkie karty zrobić
Ja nawet nie mam Talismana.
- abubu
-

@Martek ... nie rozumiem cię. Może chcesz porozmawiać? Jak będę w twoich okolicach, to z chęcią wyskoczę z tobą na piwko
... tylko, że nocleg jakiś będę musiał zorganizować 
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- Martek
-

-
Spis dodatków autora:
- abubu
-

Ostatnio miałem czasu tyle co nic ... dlatego nie pojechałem na Wawagra (mimo, że miałem bilet ... nie zmarnował się, oddałem w dobre ręce). Koniec roku to słaby czas dla mnie. Praca w pracy, praca po pracy i ... i jutro delegacja ... i pewnie będzie praca w drodze do pracy.
Ale mam na uwadzę ... w jakich okolicach preferujesz? Bardziej W-wa czy może Skarżysko? A może gdzieś indziej? Zrobili byśmy może sesyjkę .5 edycji ... ups ... wcięło mi 4 ... miało by 4.5 edycji
Ale mam na uwadzę ... w jakich okolicach preferujesz? Bardziej W-wa czy może Skarżysko? A może gdzieś indziej? Zrobili byśmy może sesyjkę .5 edycji ... ups ... wcięło mi 4 ... miało by 4.5 edycji
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- Husar
-

Do usług. Parafrazując wieszcza: milion dwieście sto dziećset mieszków złota się należy.
- DzieX
-

- Kontakt:
Aż tyle ich jest, że trzeba to robić fizycznie? Czy po prostu umówić się, że gramy w IV wg reguł V
- Rogo
-

Aż tyle to nie, ale lepiej mieć coś na piśmie.
Poza tym pomysły na niektóre zmiany były niezłe, ale wykonanie z czapy (np. ułatwienie ruchu Losem bez poprawy ilości Losy poszczególnych Poszukiwaczy), a niektóre są z czapy już w założeniach (np. wybór Charakteru na początku gry).
Na pewno fajną zmianą jest uzależnienie wymaganych trofeów od obecnego poziomu Siły/Mocy.
Poza tym pomysły na niektóre zmiany były niezłe, ale wykonanie z czapy (np. ułatwienie ruchu Losem bez poprawy ilości Losy poszczególnych Poszukiwaczy), a niektóre są z czapy już w założeniach (np. wybór Charakteru na początku gry).
Na pewno fajną zmianą jest uzależnienie wymaganych trofeów od obecnego poziomu Siły/Mocy.
- Mały Nemo
-

A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24561
Z tym bym dyskutował.
W T4 najlepiej było być złym - regenerował los za darmo i miał lepsze przedmioty i przyjaciół. Często zdarzało się krążenie wokół wioski, aby mędrzec zmienił charakter na zły. T5 jest mocno ukierunkowane na to, aby skrócić czas rozgrywki do minimum, a więc aby gra nie przymulała, tylko kończyła się zanim przymulanie się zacznie. Możliwość wyboru charakteru idealnie się w to komponuje, gdyż już na samym początku gracz może wybrać strategię dla swojej postaci (a przy okazji skróci to też trochę czas rozgrywki, gdyż gracz już na samym początku gry będzie posiadać swój ulubiony charakter, więc nie będzie musiał się bujać, aby go gdzieś zmienić). Finalnie, nawet w T4 na początku był problem ze zmianą charakteru, aż nie wyszły dodatki Pani Jeziora, a następnie Miasto, które pozwalały bardziej swobodnie nim operować. Teraz w T5 już w podstawce możemy to robić.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!
- Rogo
-

To że jeden charakter jest dużo lepszy od pozostałych też jest z czapy 
Ale tu już wchodzimy w narzekanie na 4 edycję, a to już nie ma temat.
Ale tu już wchodzimy w narzekanie na 4 edycję, a to już nie ma temat.
- Martek
-

-
Spis dodatków autora:
Czy mogę dostać pod moim nickiem etykietkę o treści: "H3YTER V EDYCJI"
Na żółtym lub fioletowym tle ładnie by wyglądało.
Na obrazku może być przekreślone "V" w kółeczku.
Cos jak duszek w "Ghostbusters"
Na żółtym lub fioletowym tle ładnie by wyglądało.
Na obrazku może być przekreślone "V" w kółeczku.
Cos jak duszek w "Ghostbusters"
- Husar
-

A nie lepiej zrobić sobie baner (czy jak to sie nazywało), wrzucić na jakiś serwer i dodać w stopce? Tutki do robienia banerów w gimpie znajdziesz na gimpuj.info
- Martek
-

-
Spis dodatków autora:
Husar dziękuję za radę.
Jesteś wielki.
Jesteś wielki.