Piter pisze: ↑poniedziałek 15 gru 2025, 20:51
Śniadoskóra Czarownica mi nie przeszkadza
A mnie przeszkadza, gdyż jest to wciskana na siłę poprawność polityczna o którą nikt się nie prosił.
Dodano po 1 minucie 37 sekundach:
pakrawcz pisze: ↑poniedziałek 15 gru 2025, 18:45
No i ta czcionka, czy ktoś z was dowiedział się, dlaczego dokonali takiego wyboru?
[quote=Piter post_id=209416 time=1765828278 user_id=7222] Śniadoskóra Czarownica mi nie przeszkadza [/quote] A mnie przeszkadza, gdyż jest to wciskana na siłę poprawność polityczna o którą nikt się nie prosił.
[size=85][color=green]Dodano po 1 minucie 37 sekundach: [/color][/size] [quote=pakrawcz post_id=209412 time=1765820748 user_id=13969] No i ta czcionka, czy ktoś z was dowiedział się, dlaczego dokonali takiego wyboru? [/quote] https://www.youtube.com/watch?v=_1jxykAEjuY
Też mi to przeszkadza. Na podobnej zasadzie przeszkadzałoby mi gdyby ktoś chciał mi pokazać jak wygląda Aborygen ale zamiast narysować Aborygena na rysunku przedstawiłby mi osobę o jasnych włosach, bladej skórze oraz potężnym wzroście. Różnorodność jest świetna ale w odpowiednich ramach, nie trzeba jej rozlewać na wszystko. Fantastyka też jest bardziej klimatyczna jeśli trzyma się jakichś realiów. Bez sensu byłoby tworzyć klimat mroźnej krainy północy i obsadzić ją ciemnoskórymi mieszkańcami. Czarnoskóra użytkowniczka magii będzie bardziej naturalna i wiarygodna w klimatach Voodoo albo jakichś szamańskich rytuałów, niż w roli czarodziejki typowej dla klimatów z europejskich legend. W Talismanie mogli tą postać po prostu inaczej nazwać ale wydaje mi się że chodziło tu tylko o potrzebę wprowadzenia ciemnoskórej postaci żeby odchaczyć jakeś korporacyjne wytyczne działu poprawności.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 15 gru 2025, 22:55 przez pakrawcz, łącznie zmieniany 1 raz.
Też mi to przeszkadza. Na podobnej zasadzie przeszkadzałoby mi gdyby ktoś chciał mi pokazać jak wygląda Aborygen ale zamiast narysować Aborygena na rysunku przedstawiłby mi osobę o jasnych włosach, bladej skórze oraz potężnym wzroście. Różnorodność jest świetna ale w odpowiednich ramach, nie trzeba jej rozlewać na wszystko. Fantastyka też jest bardziej klimatyczna jeśli trzyma się jakichś realiów. Bez sensu byłoby tworzyć klimat mroźnej krainy północy i obsadzić ją ciemnoskórymi mieszkańcami. Czarnoskóra użytkowniczka magii będzie bardziej naturalna i wiarygodna w klimatach Voodoo albo jakichś szamańskich rytuałów, niż w roli czarodziejki typowej dla klimatów z europejskich legend. W Talismanie mogli tą postać po prostu inaczej nazwać ale wydaje mi się że chodziło tu tylko o potrzebę wprowadzenia ciemnoskórej postaci żeby odchaczyć jakeś korporacyjne wytyczne działu poprawności.
Mam wniosek formalny do szefostwa żeby zrobić minidodatek z wizerunkami niepoprawnymi politycznie. Chętnie bym nabył.
Czcionka niech zostanie - przywyczaiłem się.
Moje autorskie karty i zestawy kart do gry Talisman: Magia i Miecz (TMiM) na Chomiku:
Mam wniosek formalny do szefostwa żeby zrobić minidodatek z wizerunkami niepoprawnymi politycznie. Chętnie bym nabył. Czcionka niech zostanie - przywyczaiłem się.
blazius pisze: ↑wtorek 16 gru 2025, 09:59
Mam wniosek formalny do szefostwa żeby zrobić minidodatek z wizerunkami niepoprawnymi politycznie. Chętnie bym nabył.
O! To jest bardzo kuszący pomysł
"A son seul aspect n'est-on pas terrasse?
Nul n'est assez hardi pour l'exciter"
Job 40:28
[quote=blazius post_id=209423 time=1765875588 user_id=8283] Mam wniosek formalny do szefostwa żeby zrobić minidodatek z wizerunkami niepoprawnymi politycznie. Chętnie bym nabył. [/quote]
Odrzucam.
Niepoprawne politycznie dodatki każdy może sobie sam dla siebie w domu zrobić. Forum przez długi czas było apolityczne i niech tak zostanie. Poza tem to, co dla jednego jest niepoprawne politycznie, dla innego może nie być niepoprawne, a my nie potrzebujemy tutaj wojenek.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
[quote=blazius post_id=209423 time=1765875588 user_id=8283] Mam wniosek formalny do szefostwa żeby zrobić minidodatek z wizerunkami niepoprawnymi politycznie. Chętnie bym nabył. Czcionka niech zostanie - przywyczaiłem się. [/quote]
Odrzucam.
Niepoprawne politycznie dodatki każdy może sobie sam dla siebie w domu zrobić. Forum przez długi czas było apolityczne i niech tak zostanie. Poza tem to, co dla jednego jest niepoprawne politycznie, dla innego może nie być niepoprawne, a my nie potrzebujemy tutaj wojenek.
Odrzucam.
Co znaczy "Odrzucam"? Zakażesz ludziom tworzyć dodatki do gry czy będą usuwane ze strony?
A jak stworzę dodatek gdzie w trakcie gry będziesz mógł sobie zmieniać płeć, to będzie to politycznie poprawne?
Forum "apolityczne"? To dlaczego powstał cały dział dla V edycji!?
To nie my rozpoczęliśmy "wojenkę", ale to my ją zakończymy!
Jak powiadał Winston Churchill: "Chcieliśmy mieć pokój więc wybraliśmy hańbę, dlatego będziemy mieć jedno i drugie"
[quote="Mały Nemo" post_id=209425 time=1765879437 user_id=704] [quote=blazius post_id=209423 time=1765875588 user_id=8283] Mam wniosek formalny do szefostwa żeby zrobić minidodatek z wizerunkami niepoprawnymi politycznie. Chętnie bym nabył. Czcionka niech zostanie - przywyczaiłem się. [/quote]
Odrzucam.
Niepoprawne politycznie dodatki każdy może sobie sam dla siebie w domu zrobić. Forum przez długi czas było apolityczne i niech tak zostanie. Poza tem to, co dla jednego jest niepoprawne politycznie, dla innego może nie być niepoprawne, a my nie potrzebujemy tutaj wojenek. [/quote]
Co znaczy "Odrzucam"? Zakażesz ludziom tworzyć dodatki do gry czy będą usuwane ze strony? A jak stworzę dodatek gdzie w trakcie gry będziesz mógł sobie zmieniać płeć, to będzie to politycznie poprawne? Forum "apolityczne"? To dlaczego powstał cały dział dla V edycji!? To nie my rozpoczęliśmy "wojenkę", ale to my ją zakończymy! Jak powiadał Winston Churchill: [i]"Chcieliśmy mieć pokój więc wybraliśmy hańbę, dlatego będziemy mieć jedno i drugie"[/i]