[TMiM] poszukiwacz "Opętany" z dodatku zwiastun

Wszystkie niejasności, wątpliwości, rożne sugestie związane z zasadami gry.
ODPOWIEDZ
pioDer [Autor tematu]
Losujemy postać
Losujemy postać
Losujemy postać
[TMiM] poszukiwacz "Opętany" z dodatku zwiastun

Post autor: pioDer »

Ostatnio graliśmy pierwszy raz z tym dodatkiem i mi się wylosowała ta postać. No i jak to jest z zdobywaniem trofeów do siły? Końcowo graliśmy tak, że nie mogłem zdobywać siły poprzez trofea ale postać wtedy wydawała się zwyczajnie słaba bo mogła mieć max 5 siły (6 jeżeli się dostało życie które kilka tur później i tak traciłem)

Awatar użytkownika
Mały Nemo
#Administrator: Nemomon
Playtester Talismana
Współtłumacz TMiM
Organizator Zjazdów
Uczestnik Zjazdów
Ware wa Messiah nari
Autor Dodatków
A kind, crazy fool and a stubborn kid.

Re: [TMiM] poszukiwacz "Opętany" z dodatku zwiastun

Post autor: Mały Nemo »

pioDer pisze: sobota 21 cze 2025, 14:27 Ostatnio graliśmy pierwszy raz z tym dodatkiem i mi się wylosowała ta postać. No i jak to jest z zdobywaniem trofeów do siły? Końcowo graliśmy tak, że nie mogłem zdobywać siły poprzez trofea ale postać wtedy wydawała się zwyczajnie słaba bo mogła mieć max 5 siły (6 jeżeli się dostało życie które kilka tur później i tak traciłem)
Hey,

Opętany może normalnie zdobywać punkty Siły. Jego zdolność oznacza, że jego początkowa wartość jest równa Życiu; innymi słowy ta gwiazdka na karcie na początku gry oznacza 5, a potem się zmienia. Postępujesz z nim tak, jak z każdym innym Poszukiwaczem, czyli podczas walki dodajesz wartość na karcie (każdorazowo sprawdzając, ile obecnie gwiazdka wynosi), żetony Siły oraz Siłę uzyskaną z kart.

Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
ODPOWIEDZ