Ja najchętniej bym widział zjazd gdzieś w Bieszczadach (raczej Ustrzyki Górne niż Dolne) lub w Beskidzie Niskim ... gdzieś na zadu... na odludziu
No ale nie mam tam możliwości zorganizowania bez większych kosztów (i to na dodatek w sezonie turystycznym ... letnim / letnio-jesiennym).
Znaczy się można było by zagadać z właścicielem Zajazdu pod Caryńską w Ustrzykach Górnych (ma na dole sporą salę do dyspozycji) ... tylko pozostaje kwestia noclegów (2-4 noce). W zajeździe to raczej drogo ... ale jest on również właścicielem Terebowca (warunki rodem z PRL, wspólne łazienki, kuchnia, itp) ... nocuję tam 2-3 razy w roku. Pokoje 3-4 osobowe (bez łazienki .. ale za to niedziałający piecem kaflowym).
... no ale to tylko moja "zachciewajka", która nie koniecznie przypasuje wszystkim. Pociągiem z Gdańska raczej nie dojedzie ... ogólnie pociągiem tam w ogóle nie dojedzie ... co utrudni dojazd sporej części forumowiczów / zjazdowiczów. Tak więc trzeba do tematu podejść raczej z praktycznej strony.
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
Ja najchętniej bym widział zjazd gdzieś w Bieszczadach (raczej Ustrzyki Górne niż Dolne) lub w Beskidzie Niskim ... gdzieś na zadu... na odludziu ;) No ale nie mam tam możliwości zorganizowania bez większych kosztów (i to na dodatek w sezonie turystycznym ... letnim / letnio-jesiennym).
Znaczy się można było by zagadać z właścicielem Zajazdu pod Caryńską w Ustrzykach Górnych (ma na dole sporą salę do dyspozycji) ... tylko pozostaje kwestia noclegów (2-4 noce). W zajeździe to raczej drogo ... ale jest on również właścicielem Terebowca (warunki rodem z PRL, wspólne łazienki, kuchnia, itp) ... nocuję tam 2-3 razy w roku. Pokoje 3-4 osobowe (bez łazienki .. ale za to niedziałający piecem kaflowym).
... no ale to tylko moja "zachciewajka", która nie koniecznie przypasuje wszystkim. Pociągiem z Gdańska raczej nie dojedzie ... ogólnie pociągiem tam w ogóle nie dojedzie ;) ... co utrudni dojazd sporej części forumowiczów / zjazdowiczów. Tak więc trzeba do tematu podejść raczej z praktycznej strony.
Jeżeli zjazd by się odbywał w drugim tygodniu sierpnia lub później, to ktoś będzie chętny na sesję RPG? Świat Warhammera (4ed.). [usermention2=12421 color=#0080FF]Martek[/usermention2] ?
Berni pisze: ↑środa 19 lut 2025, 20:31
Jeżeli zjazd by się odbywał w drugim tygodniu sierpnia lub później, to ktoś będzie chętny na sesję RPG?
Świat Warhammera (4ed.). @Martek ?
Bardzo chętnie.
[quote=Berni post_id=206231 time=1739993514 user_id=7725] Jeżeli zjazd by się odbywał w drugim tygodniu sierpnia lub później, to ktoś będzie chętny na sesję RPG? Świat Warhammera (4ed.). [usermention2=12421 color=#0080FF]Martek[/usermention2] ? [/quote]
Jak będę i będę akurat wolny to się będę przyglądał ... nigdy nie brałem udziału i jestem ot ciekaw jak to faktycznie wygląda (a nie na jakichś tam filmach z Hollywood).
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
Jak będę i będę akurat wolny to się będę przyglądał ... nigdy nie brałem udziału i jestem ot ciekaw jak to faktycznie wygląda (a nie na jakichś tam filmach z Hollywood).
Jeśli uda mi się dotrzeć i będzie możliwość, to chętnie zagram. Dawno, dawno temu grywałem w 2 edycję WH (głównie jako MG), więc tym bardziej mam chęć na zmianę perspektywy
Pudełko z grami - największa w sieci baza informacji o starych grach planszowych
Jeśli uda mi się dotrzeć i będzie możliwość, to chętnie zagram. Dawno, dawno temu grywałem w 2 edycję WH (głównie jako MG), więc tym bardziej mam chęć na zmianę perspektywy :D
Jeżeli się pojawię to na kilka dni, więc można zrobić sesje dla dwóch drużyn jak będą chętni
Pamiętajcie, że to kilka godzin siedzenia przy stole (jak w Talismanie, więc no problem) i udawania, że się jest kimś innym (są takie szpitale, które podobno to leczą)
Jeżeli się pojawię to na kilka dni, więc można zrobić sesje dla dwóch drużyn jak będą chętni ;) Pamiętajcie, że to kilka godzin siedzenia przy stole (jak w Talismanie, więc no problem) i udawania, że się jest kimś innym (są takie szpitale, które podobno to leczą) ;)
Berni pisze: ↑czwartek 20 lut 2025, 13:54
Jeżeli się pojawię to na kilka dni, więc można zrobić sesje dla dwóch drużyn jak będą chętni
Pamiętajcie, że to kilka godzin siedzenia przy stole (jak w Talismanie, więc no problem) i udawania, że się jest kimś innym (są takie szpitale, które podobno to leczą)
count me in
[quote=Berni post_id=206241 time=1740056098 user_id=7725] Jeżeli się pojawię to na kilka dni, więc można zrobić sesje dla dwóch drużyn jak będą chętni ;) Pamiętajcie, że to kilka godzin siedzenia przy stole (jak w Talismanie, więc no problem) i udawania, że się jest kimś innym (są takie szpitale, które podobno to leczą) ;) [/quote]count me in
Witam wszystkich
Jestem nowy i tak może skromnie zaproponuje Sandomierz myślę klimat byłby odpowiedni w razie czego mogę pomóc w organizacji tej imprezy.
Pozdrawiam
Witam wszystkich :wave: Jestem nowy i tak może skromnie zaproponuje Sandomierz myślę klimat byłby odpowiedni w razie czego mogę pomóc w organizacji tej imprezy. Pozdrawiam
Oko1983 pisze: ↑wtorek 25 lut 2025, 17:46
Witam wszystkich
Jestem nowy i tak może skromnie zaproponuje Sandomierz myślę klimat byłby odpowiedni w razie czego mogę pomóc w organizacji tej imprezy.
Pozdrawiam
Hey,
A mozesz napisac cos wiecej?
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
[quote=Oko1983 post_id=206287 time=1740501975 user_id=17484] Witam wszystkich :wave: Jestem nowy i tak może skromnie zaproponuje Sandomierz myślę klimat byłby odpowiedni w razie czego mogę pomóc w organizacji tej imprezy. Pozdrawiam [/quote]
Jestem nowy (...)
Witamy na forum.
(...) i tak może skromnie zaproponuje Sandomierz myślę klimat byłby odpowiedni (...)
Jestem za. Lubię Sandomingo i mam całkiem blisko (70km ... czyli około godziny jazdy autem).
(...) w razie czego mogę pomóc w organizacji tej imprezy.
Zazwyczaj tak to działa ... proponujesz? organizujesz!
Mały Nemo pisze: ↑wtorek 25 lut 2025, 21:34
A mozesz napisac cos wiecej?
W razie czego, @Martek wczoraj do mnie dzwonił i wyjaśnił pokrótce, iż @Oko1983 to jest jego kolega "z jednostki". Tak więc zapewne niedługo pojawią się jakieś dodatkowe szczegóły.
[quote=Oko1983 post_id=206287 time=1740501975 user_id=17484] Jestem nowy (...) [/quote] Witamy na forum.
[quote=Oko1983 post_id=206287 time=1740501975 user_id=17484] (...) i tak może skromnie zaproponuje Sandomierz myślę klimat byłby odpowiedni (...) [/quote] Jestem za. Lubię Sandomingo i mam całkiem blisko (70km ... czyli około godziny jazdy autem).
[quote=Oko1983 post_id=206287 time=1740501975 user_id=17484] (...) w razie czego mogę pomóc w organizacji tej imprezy. [/quote] Zazwyczaj tak to działa ... proponujesz? organizujesz! ;)
[quote="Mały Nemo" post_id=206295 time=1740515698 user_id=704] A mozesz napisac cos wiecej? [/quote] W razie czego, [usermention2=12421 color=#0080FF]Martek[/usermention2] wczoraj do mnie dzwonił i wyjaśnił pokrótce, iż [usermention2=17484 color=#000000]Oko1983[/usermention2] to jest jego kolega "z jednostki". Tak więc zapewne niedługo pojawią się jakieś dodatkowe szczegóły.
abubu pisze: ↑środa 26 lut 2025, 08:44
W razie czego, @Martek wczoraj do mnie dzwonił i wyjaśnił pokrótce, iż @Oko1983 to jest jego kolega "z jednostki". Tak więc zapewne niedługo pojawią się jakieś dodatkowe szczegóły.
Do mnie też dzwonił, ale ostatnio jak rozmawialiśmy obiecał nowy dodatek do T5* i go nie zamieścił wiec tym razem nie odebrałem.
*żartuję do T4,5 coś tam szykuje. Jak by Martek stworzył coś do T5 na pewno nie był by to dodatek.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
[quote=abubu post_id=206300 time=1740555885 user_id=7964] W razie czego, @Martek wczoraj do mnie dzwonił i wyjaśnił pokrótce, iż @Oko1983 to jest jego kolega "z jednostki". Tak więc zapewne niedługo pojawią się jakieś dodatkowe szczegóły. [/quote] Do mnie też dzwonił, ale ostatnio jak rozmawialiśmy obiecał nowy dodatek do T5* i go nie zamieścił wiec tym razem nie odebrałem.
[sub]*żartuję do T4,5 coś tam szykuje. Jak by Martek stworzył coś do T5 na pewno nie był by to dodatek.[/sub]
abubu pisze: ↑środa 26 lut 2025, 08:44
Do mnie też dzwonił, ale ostatnio jak rozmawialiśmy obiecał nowy dodatek do T5* i go nie zamieścił wiec tym razem nie odebrałem.
*żartuję do T4,5 coś tam szykuje. Jak by Martek stworzył coś do T5 na pewno nie był by to dodatek.
Dodatek skończony, czekam na modele figurek (nie zależne ode mnie).
Obiecałem słowa dotrzymam.
Zależy mi by wszystko było na TipTop, ale jak się temat będzie przeciągał zamieszczę dodatek bez modeli.
Dodano po 21 minutach 7 sekundach:
Wstępne pierwsze informacje.
Tu byśmy grali i nocowali: https://majsak.pl/
Dodano po 1 minucie 35 sekundach:
Wkrótce zamieszczę zdjęcia z środka obiektu.
[quote=Valdi post_id=206304 time=1740557815 user_id=226] [quote=abubu post_id=206300 time=1740555885 user_id=7964] W razie czego, @Martek wczoraj do mnie dzwonił i wyjaśnił pokrótce, iż @Oko1983 to jest jego kolega "z jednostki". Tak więc zapewne niedługo pojawią się jakieś dodatkowe szczegóły. [/quote] Do mnie też dzwonił, ale ostatnio jak rozmawialiśmy obiecał nowy dodatek do T5* i go nie zamieścił wiec tym razem nie odebrałem.
[sub]*żartuję do T4,5 coś tam szykuje. Jak by Martek stworzył coś do T5 na pewno nie był by to dodatek.[/sub] [/quote]
Dodatek skończony, czekam na modele figurek (nie zależne ode mnie). Obiecałem słowa dotrzymam. Zależy mi by wszystko było na TipTop, ale jak się temat będzie przeciągał zamieszczę dodatek bez modeli.
[size=85][color=green]Dodano po 21 minutach 7 sekundach: [/color][/size] Wstępne pierwsze informacje. Tu byśmy grali i nocowali: https://majsak.pl/
[size=85][color=green]Dodano po 1 minucie 35 sekundach: [/color][/size] Wkrótce zamieszczę zdjęcia z środka obiektu.
Witam rozmawiałem wstępnie z Martkiem szczegóły odnośnie sal podam wkrótce muszę sam się skonsultować z osobą wyżej by uzyskać zielone światło. Zdjęcia sal prześlę Martkowi On poda dalej myślę że to kwestia 2dni. Pozdrawiam
Witam rozmawiałem wstępnie z Martkiem szczegóły odnośnie sal podam wkrótce muszę sam się skonsultować z osobą wyżej by uzyskać zielone światło. Zdjęcia sal prześlę Martkowi On poda dalej myślę że to kwestia 2dni. Pozdrawiam