[TMiM] Zdolność wojownika
-
-
Przychodzę z pytaniem o zdolność postaci wojownik. Mianowicie jedna jego zdolność mówi "podczas walki rzucasz dwiema kośćmi i wybierasz wyższy wynik". Czy zdolność ta odnosi się tylko do walki fizycznej, czy też do walki psychicznej.
- abubu
-
Re: [TMiM] Zdolność wojownika
W skrócie:
Walka to walka.
Walka psychiczna to walka psychiczna.
Jakakolwiek walka to jakakolwiek walka.

Walka to walka.
Walka psychiczna to walka psychiczna.
Jakakolwiek walka to jakakolwiek walka.
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- DzieX
-
- Kontakt:
Hmm, nic nie pomogłeś @abubu
Do fizycznej bo tłumacząc talizman przyjęli, że gdy jest napisane "walka" oznacza to walkę fizyczną opartą o siłę.
- abubu
-
Według mnie pomogłem. Rozpisałem jakie mogą być rodzaje walki. Dzięki temu gracze teraz mogą je łatwo rozróżnić (nie tylko w tym jednym przypadku, ale i na przyszłość).
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- DzieX
-
- Kontakt:
Według osoby nie siedzącej w Twojej głowie nie pomogłeś 
- Rogo
-
Moim zdaniem @abubu należycie rozróżnił terminologię stosowana w grze, @DzieX jako osoba już znająca te różnice nie oceni tego obiektywnie, musiałby wypowiedzieć się @igbas.
Ja nawet nie mam Talismana.