Mam nadzieję, że moderatorzy wymyślą lepszy tytuł tego postu,
ale do rzeczy:
1) Ktoś wie, ktoś ma, ktoś widział już metalowe monety pasujące do talizmanu 5, żeby podmienić ten smutny lekki plastik?
2) Ktoś wie, ktoś ma, ktoś widział już jakiś sklep gdzie można zamówić więcej stożków mocy, siły i życia? A może nawet ulepszenie, żeby te większe miały wygrawerowaną piątkę a te mniejsze jedynkę,
albo jakieś inne rozwiązanie??? (Nemo, nie! Nie będę wycinał z kartonu żetoników, to nie jest rozwiązanie )
Mam nadzieję, że moderatorzy wymyślą lepszy tytuł tego postu, ale do rzeczy:
1) Ktoś wie, ktoś ma, ktoś widział już metalowe monety pasujące do talizmanu 5, żeby podmienić ten smutny lekki plastik?
2) Ktoś wie, ktoś ma, ktoś widział już jakiś sklep gdzie można zamówić więcej stożków mocy, siły i życia? A może nawet ulepszenie, żeby te większe miały wygrawerowaną piątkę a te mniejsze jedynkę, albo jakieś inne rozwiązanie??? (Nemo, nie! Nie będę wycinał z kartonu żetoników, to nie jest rozwiązanie :D ;) )
the MackaN pisze: ↑wtorek 13 sie 2024, 08:19
Mam nadzieję, że moderatorzy wymyślą lepszy tytuł tego postu,
Zostawię, jak jest
Metalowe monety do gier są, niezbyt tanie i niekoniecznie do Talismana, ale coś jako tako pasującego powinieneś znaleźć w internecie i/lub większych sklepach z planszówkami.
2) Ktoś wie, ktoś ma, ktoś widział już jakiś sklep gdzie można zamówić więcej stożków mocy, siły i życia? A może nawet ulepszenie, żeby te większe miały wygrawerowaną piątkę a te mniejsze jedynkę,
albo jakieś inne rozwiązanie???
[quote="the MackaN" post_id=202898 time=1723529973 user_id=314] Mam nadzieję, że moderatorzy wymyślą lepszy tytuł tego postu, [/quote] Zostawię, jak jest ;) [quote="the MackaN" post_id=202898 time=1723529973 user_id=314] 1) Ktoś wie, ktoś ma, ktoś widział już metalowe monety pasujące do talizmanu 5, żeby podmienić ten smutny lekki plastik? [/quote] Metalowe monety do gier są, niezbyt tanie i niekoniecznie do Talismana, ale coś jako tako pasującego powinieneś znaleźć w internecie i/lub większych sklepach z planszówkami. [quote="the MackaN" post_id=202898 time=1723529973 user_id=314] 2) Ktoś wie, ktoś ma, ktoś widział już jakiś sklep gdzie można zamówić więcej stożków mocy, siły i życia? A może nawet ulepszenie, żeby te większe miały wygrawerowaną piątkę a te mniejsze jedynkę, albo jakieś inne rozwiązanie??? [/quote] Odpowiedzią na Twoje pytanie jest druk 3d.
Tu na szybko znalazłem jakieś monety https://www.thingiverse.com/thing:3536280 Stożków poszukaj sam ;)
Będą, od jakiegoś czasu je projektuję. ale mam parę rozterek (co ma być na rewersie / awersie). Może by trzeba było to skonsultować.
Można wydrukować stożki, i takie zwykłe jak i trochę większe. Kwestia zapotrzebowania.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
[quote="the MackaN" post_id=202898 time=1723529973 user_id=314] 1) Ktoś wie, ktoś ma, ktoś widział już metalowe monety pasujące do talizmanu 5, żeby podmienić ten smutny lekki plastik? [/quote] Będą, od jakiegoś czasu je projektuję. ale mam parę rozterek (co ma być na rewersie / awersie). Może by trzeba było to skonsultować.
[quote="the MackaN" post_id=202898 time=1723529973 user_id=314] 2) Ktoś wie, ktoś ma, ktoś widział już jakiś sklep gdzie można zamówić więcej stożków mocy, siły i życia? A może nawet ulepszenie, żeby te większe miały wygrawerowaną piątkę a te mniejsze jedynkę, [/quote] Można wydrukować stożki, i takie zwykłe jak i trochę większe. Kwestia zapotrzebowania.
[quote=Valdi post_id=202901 time=1723532002 user_id=226] Można wydrukować stożki, i takie zwykłe jak i trochę większe. Kwestia zapotrzebowania. [/quote] Czyli mam wyciągnąć torbę z oszczędnościami numer trzy? :D
Nie wiem czy też tak macie, ale przy większej ilości opieszałych w wyścigu graczy, stożków może zacząć brakować.
the MackaN pisze: ↑wtorek 13 sie 2024, 09:22
Czyli mam wyciągnąć torbę z oszczędnościami numer trzy?
Jeszcze nie.
Nie wiem czy też tak macie, ale przy większej ilości opieszałych w wyścigu graczy, stożków może zacząć brakować.
Raz złota zaczęło brakować. Jeżeli brakuje żetonów Siły / mocy to znaczy że nie potrzebujecie wewnętrznej krainy i należy ją usunąć z gry.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
[quote="the MackaN" post_id=202902 time=1723533754 user_id=314] Czyli mam wyciągnąć torbę z oszczędnościami numer trzy? :D [/quote] Jeszcze nie.
[quote="the MackaN" post_id=202902 time=1723533754 user_id=314] Nie wiem czy też tak macie, ale przy większej ilości opieszałych w wyścigu graczy, stożków może zacząć brakować. [/quote] Raz złota zaczęło brakować. Jeżeli brakuje żetonów Siły / mocy to znaczy że nie potrzebujecie wewnętrznej krainy i należy ją usunąć z gry.
Valdi pisze: ↑wtorek 13 sie 2024, 09:27
Raz złota zaczęło brakować. Jeżeli brakuje żetonów Siły / mocy to znaczy że nie potrzebujecie wewnętrznej krainy i należy ją usunąć z gry.
Coś w tym jest, ale wszystkie dzieci wystraszyłem, że zamawiam druk Przedpoli Piekieł, więc się szykują...
[quote=Valdi post_id=202903 time=1723534078 user_id=226] Raz złota zaczęło brakować. Jeżeli brakuje żetonów Siły / mocy to znaczy że nie potrzebujecie wewnętrznej krainy i należy ją usunąć z gry. [/quote]
Coś w tym jest, ale wszystkie dzieci wystraszyłem, że zamawiam druk Przedpoli Piekieł, więc się szykują... :D
A co z "ograniczonymi zasobami"? Jak będzie mułów w kartach Ekwipunku brakowało to też dodrukujesz? Może też Różdżkę kilka razy
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
A co z "ograniczonymi zasobami"? Jak będzie mułów w kartach Ekwipunku brakowało to też dodrukujesz? Może też Różdżkę kilka razy ;)
abubu pisze: ↑wtorek 13 sie 2024, 10:02
A co z "ograniczonymi zasobami"? Jak będzie mułów w kartach Ekwipunku brakowało to też dodrukujesz? Może też Różdżkę kilka razy
Banki cały czas dodrukowują kasę, a i tak wszyscy narzekają... Nie dogodzisz.
[quote=abubu post_id=202908 time=1723536141 user_id=7964] A co z "ograniczonymi zasobami"? Jak będzie mułów w kartach Ekwipunku brakowało to też dodrukujesz? Może też Różdżkę kilka razy ;) [/quote] Banki cały czas dodrukowują kasę, a i tak wszyscy narzekają... Nie dogodzisz.
husar pisze: ↑wtorek 13 sie 2024, 09:46
A nie ma na Ali i/lub sremu?
To jest w kolejce do sprawdzenia później. Ehh, myślałem, że już ktoś kiedyś na tym forum wpadł na taki pomysł ulepszania komponentów i doradzi w ciągu kilku sekund, bo już tę pracę domową ma za sobą...
No nic, głupio się łudziłem, że nie będę musiał przetrząsać Internetu od zera
Dodano po 4 minutach 52 sekundach:
Hmm, Valid, jest już może dodatek, zalew ekwipunku?
- 100 różdżek?
- 30 Koni z Wozem
- 7 sakw bez dna
- 100 kiścieni
- 80 Magicznych Pierścieni?
[quote=husar post_id=202906 time=1723535217 user_id=12909] A nie ma na Ali i/lub sremu? [/quote]
To jest w kolejce do sprawdzenia później. Ehh, myślałem, że już ktoś kiedyś na tym forum wpadł na taki pomysł ulepszania komponentów i doradzi w ciągu kilku sekund, bo już tę pracę domową ma za sobą... No nic, głupio się łudziłem, że nie będę musiał przetrząsać Internetu od zera ;)
[size=85][color=green]Dodano po 4 minutach 52 sekundach: [/color][/size] [quote=abubu post_id=202908 time=1723536141 user_id=7964] A co z "ograniczonymi zasobami"? Jak będzie mułów w kartach Ekwipunku brakowało to też dodrukujesz? Może też Różdżkę kilka razy ;) [/quote]
Hmm, Valid, jest już może dodatek, zalew ekwipunku? - 100 różdżek? - 30 Koni z Wozem - 7 sakw bez dna - 100 kiścieni - 80 Magicznych Pierścieni?
Zasada ograniczonych zasobów jest wpisana w tę grę. Jak czegoś nie ma, to nie ma i trzeba sobie radzić inaczej.
[quote="the MackaN" post_id=202902 time=1723533754 user_id=314] Nie wiem czy też tak macie, ale przy większej ilości opieszałych w wyścigu graczy, stożków może zacząć brakować. [/quote] Zasada ograniczonych zasobów jest wpisana w tę grę. Jak czegoś nie ma, to nie ma i trzeba sobie radzić inaczej.
Ja tam sobie dokupiłem kilka dodatkowych zestawów kart, właśnie żeby dodać więcej podstawowych przedmiotów i wrogów (głównie mieczy i goblinów ).
Dedykowanych do Talisman'a, poza tymi STL'ami nie widzialem. Ja używam takich:
PXL_20240813_205414407-04.jpeg
"Pirackie" monety z Amazona Żetony dla skali.
2) Ktoś wie, ktoś ma, ktoś widział już jakiś sklep gdzie można zamówić więcej stożków mocy, siły i życia?
PXL_20240813_204948421-02.jpeg
Stożki z wersji 4.5 i 5 są praktycznie identyczne. Na OLX czy Allegro są ogłoszenia/aukcje z pojedynczymi elementami Talisman'a (stąd też mam tyle mieczy i goblinów ).
Dodano po 33 minutach 33 sekundach:
P.S.
Temat monet był już poruszony: viewtopic.php?t=9991&start=25
Teraz więcej ludzi będzie mogło molestować @Valdiego o rezultaty
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
[quote=abubu post_id=202908 time=1723536141 user_id=7964] A co z "ograniczonymi zasobami"? Jak będzie mułów w kartach Ekwipunku brakowało to też dodrukujesz? Może też Różdżkę kilka razy ;) [/quote]
Ja tam sobie dokupiłem kilka dodatkowych zestawów kart, właśnie żeby dodać więcej podstawowych przedmiotów i wrogów (głównie mieczy i goblinów ;) ).
[quote="the MackaN" post_id=202898 time=1723529973 user_id=314] 1) Ktoś wie, ktoś ma, ktoś widział już metalowe monety pasujące do talizmanu 5, żeby podmienić ten smutny lekki plastik?[/quote] Dedykowanych do Talisman'a, poza tymi STL'ami nie widzialem. Ja używam takich: [attachment=1]PXL_20240813_205414407-04.jpeg[/attachment] "Pirackie" monety z Amazona :) Żetony dla skali. [quote="the MackaN" post_id=202898 time=1723529973 user_id=314] 2) Ktoś wie, ktoś ma, ktoś widział już jakiś sklep gdzie można zamówić więcej stożków mocy, siły i życia? [/quote] [attachment=0]PXL_20240813_204948421-02.jpeg[/attachment] Stożki z wersji 4.5 i 5 są praktycznie identyczne. Na OLX czy Allegro są ogłoszenia/aukcje z pojedynczymi elementami Talisman'a (stąd też mam tyle mieczy i goblinów :) ).
[size=85][color=green]Dodano po 33 minutach 33 sekundach: [/color][/size] P.S. Temat monet był już poruszony: [url]https://forum.magiaimiecz.eu/viewtopic.php?t=9991&start=25[/url] Teraz więcej ludzi będzie mogło molestować [usermention2=226 color=#BF0000]Valdiego[/usermention2] o rezultaty ;)
Można też pójść po najmniejszej linii oporu i zwyczajnie używać autentycznej, w pełni metalowej miedzi w postaci znajdujących się w obiegu moniaków o nominałach 1 grosz, 2 grosze i 5 groszy Brzęczą fantastycznie, a wartość mają dziś już tak mikrą, że swobodnie można do gry zabrać. Jedynym minusem jest relatywnie niska klimatyczność, ale za to ten brzęk
Pudełko z grami - największa w sieci baza informacji o starych grach planszowych
Można też pójść po najmniejszej linii oporu i zwyczajnie używać autentycznej, w pełni metalowej miedzi w postaci znajdujących się w obiegu moniaków o nominałach 1 grosz, 2 grosze i 5 groszy :D Brzęczą fantastycznie, a wartość mają dziś już tak mikrą, że swobodnie można do gry zabrać. Jedynym minusem jest relatywnie niska klimatyczność, ale za to ten brzęk :P