Miło byłoby zagrać w coś na planszy na kształt Europa Universalis
DZIĘKI
Zdecydowanie należy, i jeszcze wiele innych gier, jak Shogun, Rising Sun, Blood Rage, Mare Nostrum, itd, ale tych nie polecę bo grałem raz albo wcale.
Mateusz, jak coś to mam Cyklady moge wpaść kiedyś z nimi to zagramyOdyn pisze: ↑wtorek 13 kwie 2021, 11:13 W gąszczu przeróżnych gier planszowych (poza ukochanym Talismanem) znalazłem 2 tytuły, które mogłyby mnie zainteresować, mianowicie Cyklady oraz Blood Rage. Dlaczego akurat te dwa? Lubię obie mitologie. Czytałem recenzje, oglądałem filmiki na yt, teraz pytam Was. Który z tych dwóch tytułów bardziej polecacie? W przypadku obu widzę, że zasady nie są skomplikowane (a to ważne, gdy siada do stołu grupa żółtodziobów, którym trzeba szybko wytłumaczyć zasady). A co z samym funem, grywalnością, szybkością rozgrywki, ewentualnymi dodatkami?
Super!ModulO pisze: ↑wtorek 13 kwie 2021, 17:33Mateusz, jak coś to mam Cyklady moge wpaść kiedyś z nimi to zagramyOdyn pisze: ↑wtorek 13 kwie 2021, 11:13 W gąszczu przeróżnych gier planszowych (poza ukochanym Talismanem) znalazłem 2 tytuły, które mogłyby mnie zainteresować, mianowicie Cyklady oraz Blood Rage. Dlaczego akurat te dwa? Lubię obie mitologie. Czytałem recenzje, oglądałem filmiki na yt, teraz pytam Was. Który z tych dwóch tytułów bardziej polecacie? W przypadku obu widzę, że zasady nie są skomplikowane (a to ważne, gdy siada do stołu grupa żółtodziobów, którym trzeba szybko wytłumaczyć zasady). A co z samym funem, grywalnością, szybkością rozgrywki, ewentualnymi dodatkami?![]()