Jak lubicie HOMM 3, to moim zdaniem lepiej odpalić na kompie i pograć.
Gra ewidentnie leci na sentymencie graczy i jeżeli nie zmienią mechaniki to na trzech graczy jest długo i słabo, a na czterech to tragedia.
Grałem tylko raz na 4 osoby i wiem, że już nigdy do tej gry w takiej konfiguracji nie podejdę.
Na 3 osoby grałem dwa razy i też było słabo z czasem. Wynudziłem się strasznie. Serio - można obok rozłożyć np. Wielką pętlę i rozgrywać wyścigi - będzie wtedy się przyjemnie czas spędzało pomiędzy turami

Gra jest ładna - to fakt.
Gra ma tragiczny downtime - to fakt. Myślałem, że MK na więcej niż dwie osoby tragicznie muli, ale HOMM przebija to kilkukrotnie...
Mimo, że jestem kolekcjonerem planszówek, to tego nie kupiłem i nie wesprę. Dla mnie ta gra to tragedia. Trzeba by poprawić mechanikę lub zrobić po prostu bitewniaka z tego, bo figsy są prześliczne i można sobie walki jak na kompie robić. W takiej wersji ta gra by mogła zaistnieć i nie zamulać

Jak lubicie HOMM 3, to moim zdaniem lepiej odpalić na kompie i pograć.
Gra ewidentnie leci na sentymencie graczy i jeżeli nie zmienią mechaniki to na trzech graczy jest długo i słabo, a na czterech to tragedia.
Grałem tylko raz na 4 osoby i wiem, że już nigdy do tej gry w takiej konfiguracji nie podejdę.
Na 3 osoby grałem dwa razy i też było słabo z czasem. Wynudziłem się strasznie. Serio - można obok rozłożyć np. Wielką pętlę i rozgrywać wyścigi - będzie wtedy się przyjemnie czas spędzało pomiędzy turami ;)
Gra jest ładna - to fakt.
Gra ma tragiczny downtime - to fakt. Myślałem, że MK na więcej niż dwie osoby tragicznie muli, ale HOMM przebija to kilkukrotnie...
Mimo, że jestem kolekcjonerem planszówek, to tego nie kupiłem i nie wesprę. Dla mnie ta gra to tragedia. Trzeba by poprawić mechanikę lub zrobić po prostu bitewniaka z tego, bo figsy są prześliczne i można sobie walki jak na kompie robić. W takiej wersji ta gra by mogła zaistnieć i nie zamulać ;)