Niejasne instrukcje Postaci
- Rogo
-
Re: Niejasne instrukcje Postaci
Myślę, że po prostu przerobili grę, żeby nie była kalką Magii i Miecza. Niekoniecznie na lepsze. Jaskinia? To ich autorski dodatek i jak się okazuje najgorszy. W MM zmienili go z beznadziejnego na ciut mniej beznadziejny. Znali mechanikę, to wiedzieli jakie efekty można dać. Ale czy je testowali? Nie sądzę.
Ja nawet nie mam Talismana.
- Krzysiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Dodatkowe karty
• Zaklęcia - Posty: 1482
-
-
O to to to dokładnie.Krzysiek pisze: ↑poniedziałek 16 gru 2019, 09:54I takie przegięcie też nieraz rodzi wątpliwości. Miałem tak kilka razy w innych grach.
To co zostało napisane jest jasne, ale wygląda jak błąd. "Może była jakaś errata o której nie wiem?" I tak, czasem to jest błąd, i czasem jest errata - nie zawsze dobrze nagłośniona.
Edit: Mógłbym w sumie zaryzykować stwierdzenie że to na ogół jest błąd. Tylko że często nie opłaca się go naprawiać.
Jak to się mówi w krainach internetu aż za bardzo OP.
-
-
Jedna z wielu niejasności w tej grze. Oczywiście twórcy skupili się na pisaniu o ścinaniu głowy, a zapomnieli napisać, co to właściwie oznacza. Tego chyba już nikt nigdy się nie dowie.artuur pisze: ↑środa 02 cze 2010, 12:21 Witam, na forum jestem nowy, zarejestrowałem się żeby zadać dręczące mnie od jakiś 16 lat pytanie: o co chodzi z punktem 3 charakterystyki kata, tym o ścinaniu głowy? bo natychmiastowa śmierć czyniłaby go jedną z najpotężniejszych postaci w grze, automatyczne zwycięstwo też (zamknijmy się w kręgu podstawki). Jak to rozwiązywaliście? Pozdrawiam serdecznie:)
-
-
Pytanie o postać Demona Zła z Jaskini - nie ma na niej opisu natury ani mgr (puste miejsce na karcie postaci). Natura to domyślić się można, że zła, ale ten brak mgr jest frustrujący. Nie mam co prawda oryginału Jaskini, tylko dodruk Waldiego, ale chyba raczej nie jest to błąd wydruku - czy ktoś z szanownych kolegów posiadaczy mógłby zweryfikować?
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13472
Nie tyle co błąd druku, tylko błąd osoby która robiła retusz.
natura: Zła
MGR: Czarci Młyn
Napisz na maila, drukniemy patcha.
natura: Zła
MGR: Czarci Młyn
Napisz na maila, drukniemy patcha.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.