Spis dodatków autorskich do TMIM
- Kewis21
-
Jest kilka dodatków wykorzystujących karty z Miasta, ale raczej nie ma takiego który je dosłownie zastępuję.
-
-
Ale z planszą?
- Kufir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
• Zadania Czarownika - Posty: 2174
Ale już nie odpisują 2 tydzień ...Valdi pisze: ↑środa 23 lut 2022, 20:39 Serio? i Ty @Kufirze z takim pytaniem...
Z tego co wiem to oni się tym zajmują:
dnz@magiaimiecz.eu
- fallenmk
-
-
Spis dodatków autora:
• Krainy Wschodu
• Miecze Czarnoksiężnika
• Poszukiwacze z DnD
• Powrót Kruczej Wiedźmy
• Purpurowy Czerw
• Pułapki w Podziemiach - Posty: 2342
-
Dziękuję. A orientujesz się który z tych pasowałby do Gór? W sensie jako taki zamiennik Miasta.
- Kewis21
-
- fallenmk
-
-
Spis dodatków autora:
• Krainy Wschodu
• Miecze Czarnoksiężnika
• Poszukiwacze z DnD
• Powrót Kruczej Wiedźmy
• Purpurowy Czerw
• Pułapki w Podziemiach - Posty: 2342
Nekropolia związana jest klimatycznie z nieumarłymi, Nawiedzony Las bardziej pasuje jako zamiennik Lasu, Mroczne Ziemie i Smocze Ziemie to krainy typowo pod podpakowanie postaci, trochę lżejsze niż Podziemia, ale trudniejsze niż Góry. Krainy Wschodu, których jestem autorem, powstały przede wszystkim z myślą o oddanie klimatu Orientu, pod kątem trudności plasują się na średnim poziomie, nie mają jednak również za wiele wspólnego z Miastem. Natomiast jako że wejście do nich odbywa się poprzez kartę terenu, którą się kładzie na planszy głównej lub innej, można planszę umieścić w dowolnym rogu planszy głównej lub nawet za innym narożnikiem. Można również w miejscu, gdzie byłaby plansza Miasta.
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 23991
Re: Spis dodatków autorskich do TMIM
Może ktoś powinien zrobić alternatywę dla Miasta, np. Gród?
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
- Kewis21
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13276
W MiM mamy ładną planszę wioski. Można ją przerobić na Wioskę TMiM
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- Pablo
-
-
Spis dodatków autora:
• Dyniowy Król - Dyniokruk
• Kraina Innowacji
• Nowe Przygody
• Paczka Przygód
• Smocze Dary
• Ukryta Dolina
• Ulice Miasta
• Zaklęcia - Posty: 3190
Jeśli chcesz coś łączyć z Górami to najlepiej http://magiaimiecz.eu/projects-archive/ ... ne-krainy/, który umieszcza się między Lasem i Górami.
Masz tu mini planszę (planszetkę), karty Przygód i Nagrody. Dodatek jest półoficjalny co tylko podnosi jego wartość.
-
-
Całkiem fajny dodatek
-
-
Ooo, dziękiPablo pisze: ↑czwartek 24 lut 2022, 17:38Jeśli chcesz coś łączyć z Górami to najlepiej http://magiaimiecz.eu/projects-archive/ ... ne-krainy/, który umieszcza się między Lasem i Górami.
Masz tu mini planszę (planszetkę), karty Przygód i Nagrody. Dodatek jest półoficjalny co tylko podnosi jego wartość.
- Adzet
-
Hej,seelene pisze: ↑środa 23 lut 2022, 23:07 Cześć.
Mam takie pytanie. Z góry przepraszam, że może nie w tym miejscu co trzeba, ale jestem tu nowa i jeszcze nie ogarniam.
Mam prośbę o polecenie dodatku fanowskiego z planszą, który mógłby mi jakoś zrekompensować brak dodatku Miasto. Mam Góry i czytałam, że najlepiej się gra mieć te dwa, bo się super uzupełniają. Czy znajdę tu coś takiego?
Nie zrobiono żadnego dodatku, który "rekompensowałby" Miasto. Są dodatki autorskie z planszą, w których coś można kupić, ale żaden z nich nie ma tak szerokiej oferty jak Miasto. Takimi dodatkami są Ukryta Dolina (klimat dinozaurów, zbroje i eliksiry), Krainy Północy (ekwipunek, który pomaga przetrwać w Krainach Północy), Krainy Wschodu (różnej maści bronie + różne inne). W Przygodach Poszukiwaczy Skarbów masz dodatkowy "Sklep", który pojawia się wraz z losowaniem kart przygód, w którym można zakupić różnego rodzaju ekwipunek.
- husar
-
Tak zacząłem się rozglądać za grafikami i coś takiego znalazłem:
https://stock.adobe.com/pl/search?k=med ... =163933416
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 23991
Jest z czego planszę robić.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
- Kewis21
-
Jest kilka ulic takich samych, ale o różnych porach i dnia i roku, można fajnie połączyć.
-
-
Dziękuję za polecenieAdzet pisze: ↑piątek 25 lut 2022, 15:06Hej,seelene pisze: ↑środa 23 lut 2022, 23:07 Cześć.
Mam takie pytanie. Z góry przepraszam, że może nie w tym miejscu co trzeba, ale jestem tu nowa i jeszcze nie ogarniam.
Mam prośbę o polecenie dodatku fanowskiego z planszą, który mógłby mi jakoś zrekompensować brak dodatku Miasto. Mam Góry i czytałam, że najlepiej się gra mieć te dwa, bo się super uzupełniają. Czy znajdę tu coś takiego?
Nie zrobiono żadnego dodatku, który "rekompensowałby" Miasto. Są dodatki autorskie z planszą, w których coś można kupić, ale żaden z nich nie ma tak szerokiej oferty jak Miasto. Takimi dodatkami są Ukryta Dolina (klimat dinozaurów, zbroje i eliksiry), Krainy Północy (ekwipunek, który pomaga przetrwać w Krainach Północy), Krainy Wschodu (różnej maści bronie + różne inne). W Przygodach Poszukiwaczy Skarbów masz dodatkowy "Sklep", który pojawia się wraz z losowaniem kart przygód, w którym można zakupić różnego rodzaju ekwipunek.
Może kogoś zainspiruje moje pytanie i coś ciekawego stworzy Widzę, że nie brakuje tu zdolnych osób
- husar
-
-
-
Witam,chciałbym zapytać Was o dodatek,który zastąpi oficjalny "Las". Próbowałem orientować się w temacie i znalazłem "Nekropolie" oraz "Nawiedzony las". Tematyka truposzy jak najbardziej mi tu podchodzi, więc "Nekropolia" by pasowsła - niestety nigdzie nie znalazłem recenzji tego dodatku (opis zawartości i wgląd w grafike mam).Czy ktoś może wyrazić swoje zdanie o tym dodatku? A może są inne,lepsze które zastąpią oficjalny "Las" ?
- Kewis21
-
Nekropoli nie znam, ale jeśli chodzi o Nawiedzony Las, jako zastąpienie tego oryginalnego to daje radę. Plansza jest nieco większą niż standardowa, dużo ciekawych obszarów jak np. Bagna, z nowości w Talismanie to mechanika nawiedzonego i oczyszczonego lasu czyli jakby 2 talię przygód i broń dwuręczna. Do tego w konkursie na Poszukiwacza zostały stworzone postacie do tego dodatku. Czasem pojawiają się tam błędy w tłumaczeniu, ale można się domyślić o co chodzi. Mam nadzieję że trochę pomogłem.preston pisze: ↑niedziela 06 mar 2022, 00:31 Witam,chciałbym zapytać Was o dodatek,który zastąpi oficjalny "Las". Próbowałem orientować się w temacie i znalazłem "Nekropolie" oraz "Nawiedzony las". Tematyka truposzy jak najbardziej mi tu podchodzi, więc "Nekropolia" by pasowsła - niestety nigdzie nie znalazłem recenzji tego dodatku (opis zawartości i wgląd w grafike mam).Czy ktoś może wyrazić swoje zdanie o tym dodatku? A może są inne,lepsze które zastąpią oficjalny "Las" ?
- Budowniczy Mostów
-
-
Spis dodatków autora:
• Bezdroża
• Bezkresne Morze
• Gospoda Pod Koroną. Obiekty i Misje 2
• Klątwy Króla Piramidy (Piramida 2.0)
• Legendarne Przedmioty
• Ląd Na Horyzoncie!
• Most
• Obiekty i Misje
• Szalony Tytan - Posty: 4229
Nekropolia to dobry dodatek z dużą ilością udanych kart. Jest mroczny, ale w sumie daje dużo zabawy, a gdy opuścisz planszę, to zasoby tam pozyskane przydadzą ci się w grze. Autorowi udało się uchwycić klimat adekwatny do tytułu. Plansza nie rozpieszcza, ale dosłownie – "da się przeżyć" Na końcu krainy jest Boss, trochę dziwny (wielokrotnie grałem i ani razu nie zdecydowałem się go zaatakować). Co kto lubi. Gość na pewno nie przeszkadza.preston pisze: ↑niedziela 06 mar 2022, 00:31 Witam,chciałbym zapytać Was o dodatek,który zastąpi oficjalny "Las". Próbowałem orientować się w temacie i znalazłem "Nekropolie" oraz "Nawiedzony las". Tematyka truposzy jak najbardziej mi tu podchodzi, więc "Nekropolia" by pasowsła - niestety nigdzie nie znalazłem recenzji tego dodatku (opis zawartości i wgląd w grafike mam).Czy ktoś może wyrazić swoje zdanie o tym dodatku? A może są inne,lepsze które zastąpią oficjalny "Las" ?
Nekropolii nie będziesz żałował.
-
-
Budowniczy Mostów i Kewis21 dziękuję za odpowiedź na moje zapytanie. Trochę mi się rozjaśniło w tym temacie. Teraz tylko wybrać i zamówić
- husar
-
Raz grałem w Nekropolię. Zaraz zamieniłem się w ropuchę i zaraz ginąłem.
- Odyn
-
Musisz więc grywać z tym dodatkiem częściej by poznać inne karty talia jest przeogromna, więc jeśli lubisz klimat truposzy to próbuj
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może." Percy Shelley