Descent - Legends of the Dark
- Bludgeon
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Great Talisman
• Powrót Skavenów
• Udręka Czarownika - Posty: 6315
A dzisiaj dali teaser nowej gry-spinoffu descent. Też trafia na radar.
What a view.
- abubu
-
Re: Descent - Legends of the Dark
Kto i gdzie? Jakiś link mile widziany
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- Krzysiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Dodatkowe karty
• Zaklęcia - Posty: 1482
Legends of the Dark
Praktycznie na pewno kooperacyjna. Prawdopodobnie ma konkurować z Gloomhaven.
Dodano po 4 minutach 45 sekundach:
A w ogóle to jest inny wydawca, inne uniwersum, inna mechanika, inne klimaty; dlaczego piszesz o tym w wątku Talisman: Star Wars?
- Bludgeon
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Great Talisman
• Powrót Skavenów
Z najbardziej prozaicznego i ludzkiego powodu - nie chciało mi się zakładać nowego tematu 
What a view.
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13472
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- husar
-
Jeszcze jaki. Banana mu
- Arthan
-
-
Spis dodatków autora:
• Generator Kart - Posty: 2220
- Krzysiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Dodatkowe karty
• Zaklęcia - Posty: 1482
No, ja o tym czytałem już prawie miesiąc temu a wtedy jeszcze żadnego pudełka nie było pokazanego.
Tamtych źródeł już nie namierzę. Najpewniej to były spekulacje ale na solidnych podstawach. Gloomhaven jest bezpośrednią konkurencją Descenta a króluje we wszystkich rankingach. FFG musiało zareagować.
- Berni
-
Ponieważ Descent 2ed został zamknięty więc prawdopodobnie jest to inna wersja Descent 3ed. Coś jak z Runeboundem i Horrorem w Arkham zrobili.
Nazwa zostaje bo każdy ją zna, mechanicznie gra będzie inna (co akurat dobrze się sprawdziło w RB 3ed jak i HwA 3ed).
Raczej kupię jak już wyjdzie
Nazwa zostaje bo każdy ją zna, mechanicznie gra będzie inna (co akurat dobrze się sprawdziło w RB 3ed jak i HwA 3ed).
Raczej kupię jak już wyjdzie
- Arthan
-
-
Spis dodatków autora:
-
-
Nie wiem jak to na koniec bedzie wygladalo - ale wyglada ze efekta sugeruja ze bardziej na mniejsza ilosc ale wychuchana wygladem. Figurki piekne ale mniej plansze mniejsze.
PEwnie dodatki zwieksza zasoby.
PEwnie dodatki zwieksza zasoby.
- Bludgeon
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Great Talisman
• Powrót Skavenów
Wychuchana wyglądem? Grafiki są mocno przeciętne a kafle terenu wyglądają jak z photoshopa z lat 90tych...
What a view.
- Arthan
-
-
Spis dodatków autora:
Cóż, ma ładne figurki 
Niestety, oprawa graficzna, tekturowe elementy 3d, to że planszówka wymaga aplikacji i spora cena (600 zł za akt 1 z 3?) są największymi zarzutami w stosunku do tej gry. Wszystko to sprawiło że spora część osób, które uważają się za fanów Descenta rezygnuje z kupna tej wersji. Kupią głównie kolekcjonerzy i fani świata Terrinoth.
Niestety, oprawa graficzna, tekturowe elementy 3d, to że planszówka wymaga aplikacji i spora cena (600 zł za akt 1 z 3?) są największymi zarzutami w stosunku do tej gry. Wszystko to sprawiło że spora część osób, które uważają się za fanów Descenta rezygnuje z kupna tej wersji. Kupią głównie kolekcjonerzy i fani świata Terrinoth.
-
-
Bardziej o figurki idzie - ze efekt idzie w wyglad. plansza na filmiku nie wielka - z 2ed mozna spore klocki ulozyc a tu wyglada jak by bardziej kameralnie bylo.
- Arthan
-
-
Spis dodatków autora:
Z tego co słyszałem to co na filmiku to część planszy tylko.
- Maletz
-
Odświeżam, ale nie chcę rozmawiać o tym tytule - czy ktoś z forumowiczów zagrywał się w drugą edycję i mógłby napisać dwa słowa rzetelnej oceny? Tak, wiem, że wszystko wyprzedane, stąd moja prośba 
- abubu
-
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- Maletz
-
-
2ed jest świetną przygodówką, do której postało bardzo dużo dodatków i kampanii (oficjalnych i fanowskich).
Niestety jak chcesz obecnie kupić to przygotuj się na wydatek kilku tysięcy złotych.
Aktualnie jest oferta na portalu aukcyjnym - wszystko za ponad 2k (co jest dość dobrą ceną za ten zestaw).
Przez zakończenie serii ceny poszły drastycznie w górę, bo gra jest naprawdę dobra
- Maletz
-
Zrobiłem rozpoznanie i faktycznie ceny pojedynczych dodatków walą po kieszeni, ale biorąc pod uwagę, że ze znajomymi mam okazję grywać średnio raz w miesiącu (dotychczas głównie w Nemesisa lub Death May Die), zamówiłem na razie podstawkę z olx'a za niecałe 3 stówki i myślę, że na początek w zupełności wystarczyBerni pisze: ↑poniedziałek 13 wrz 2021, 21:31 2ed jest świetną przygodówką, do której postało bardzo dużo dodatków i kampanii (oficjalnych i fanowskich).
Niestety jak chcesz obecnie kupić to przygotuj się na wydatek kilku tysięcy złotych.
Aktualnie jest oferta na portalu aukcyjnym - wszystko za ponad 2k (co jest dość dobrą ceną za ten zestaw).
Przez zakończenie serii ceny poszły drastycznie w górę, bo gra jest naprawdę dobra
- abubu
-
Mi z dodatków brakuje "Mgły Bilehall" oraz "Rdzewiejące okowy" ... aktualnie są po 300-500 zł za sztukę. Raczej nie stanieją już ... i raczej już ich nie kupię. Swego czasu grałem dość regularnie z żoną w to (3 razy całe kampanie przeszliśmy zmieniając się rolami - Bohaterowie <-> Mroczny). Teraz niestety Descent leży i się kurzy (no prawie, jest w plastikowych pojemnikach) ... tak od jakichś 3 lat.
Z DnŻ mam jeszcze scenariusze oraz ze 2 zestawy popleczników. Z tego co pamiętam, te DnŻ to straszny skok na kasę był ... szczególnie jeżeli chciało się mieć komplet w PL (podwójnie trzeba było kupować ... EN + PL). Dlatego sobie je to darowałem.
Z DnŻ mam jeszcze scenariusze oraz ze 2 zestawy popleczników. Z tego co pamiętam, te DnŻ to straszny skok na kasę był ... szczególnie jeżeli chciało się mieć komplet w PL (podwójnie trzeba było kupować ... EN + PL). Dlatego sobie je to darowałem.
- Maletz
-
-
Nie planuję się pozbywać
Miejsca mam sporo w domu.
-
-
Ja mam descenta i chyba 2 dodatki, poprawdzie do konca ani razu zagrany nie byl.
no 2 mam kruczy dwor i trzesawiska troli
no 2 mam kruczy dwor i trzesawiska troli
- Maletz
-