Rzut kością w Gospodzie
-
-
Witajcie Poszukiwacze! Chodzi mi o zasadę gdy w Gospodzie wyrzucimy 5 lub 6. Na planszy jest napisane: 5) Czarownik obiecuje teleportować cię do dowolnego miejsca w tej Krainie. To może być twój następny ruch. 6) Przewoźnik oferuje Ci przeprawę do Świątyni. To może być twój następny ruch. Jak rozumieć "To może być..."? Może ale nie musi? i w następnej swojej turze rzucam kostką i poruszam się normalnie? Proszę o odpowiedź bo nie daje mi to spać;) Pozdro
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24327
Re: Rzut kością w Gospodzie
Nie musi, jeśli nie chcesz się przenieść, to normalnie rzucasz kością za ruch.
Skoro już wiesz, to mam nadzieję, iż będziesz spokojniej dzisiaj spać
.
Skoro już wiesz, to mam nadzieję, iż będziesz spokojniej dzisiaj spać
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!
-
-
Re: Rzut kością w Gospodzie
Cześć.
W obu wypadkach masz wybór- albo teleportujesz się na wybrany obszar (5) / do świątyni (6) albo rzucasz kością i ruszasz się normalnie.
Edit:
Sory, nie zauważyłem ze Nemo już odpisał
W obu wypadkach masz wybór- albo teleportujesz się na wybrany obszar (5) / do świątyni (6) albo rzucasz kością i ruszasz się normalnie.
Edit:
Sory, nie zauważyłem ze Nemo już odpisał
-
-
Nemo jak zwykle na posterunku
dzięki za odpowiedź! Tak myślałem, że tak powinno się grać ale graliśmy że musimy wykonać polecenie wynikające z rzutu kostką
podstawkę mam już chyba obcykaną dzięki Wam, a jutro pierwsza partia z Wilkołakiem więc pewnie pojawią się nowe pytania hehe, pozdro wielkie i piona!