Nemesis
-
-
@Berni to wszystko jest w wersji PL? Wspierałeś wersję Pl czy ENG?
Pytam z ciekawości, zamówiłem swój egzemplarz w sklepie.
Pytam z ciekawości, zamówiłem swój egzemplarz w sklepie.
- Maletz
-
Sądząc po opisie pudełek to wersja angielska. Bez względu na wersje, zazdraszczam! 
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24327
Re: Nemesis
Tylko postaraj sie, aby bylo co z Ciebie zbierac... Zeby np. Ciebie sklonowac jak Ripley
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!
- Berni
-
- Maletz
-
@Berni bez względu na wersję językową i tak hańba Ci, że posiadasz, a my nie 
- husar
-
- abubu
-
raczej wszyscy do Berniego ... ale nie więcej niż 48 osób na raz
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- Berni
-
Czekałem tylko 3 lata od wpłaty pieniędzy więc nie marudź ;P
Ja tu umieram (dalej nie lubię Naukowca czyli kolesia na wózku, który teraz jeszcze ma umiejętność ignorowania głębokich ran na nogach).
Dodano po 14 minutach 51 sekundach:
47 osób
-
-
Ja jeszcze czekam. Ale już blisko. Berni mecz AR o poprawione karty bodajże 9 miało być. 
- fallenmk
-
-
Spis dodatków autora:
• Krainy Wschodu
• Miecze Czarnoksiężnika
• Poszukiwacze z DnD
• Powrót Kruczej Wiedźmy
• Purpurowy Czerw
• Pułapki w Podziemiach - Posty: 2343
Zazdroszczę, wygląda to kozacko 
- Berni
-
AR wydało komunikat, że w Chinach zrąbali sprawę i dali nie ta paczkę do pudełek KS.
4 karty są do wersji sklepowej, 9 kart do KS.
Podobno ściągają je poczta lotniczą, wstrzymują wysyłkę tego czego jeszcze nie wysłali i na początku kwietnia mają rozesłać do wszystkich już z prawidłowym zestawem kart.
Ja i tak sobie zrobiłem proxy z prawidłowymi kartami więc nie ma problemu - będę sobie cierpliwie czekał na paczuszkę z 9 kartami (bo resztę mam i gra jest przezajebista i o wiele trudniejsza).
- Zaberish
-
Naumierałem się w kosmosie przy tej grze tyle, że szkoda słów
A co do zaufania, to wiecie, na pokładzie "Nemesis" nie ma raczej czasu na jakieś abstrakcyjne pojęcia
A jeśli chodzi o możliwość zaopatrzenia się w dodatki, to zdaje się, że można sobie coś dobrać w ramach nowej kampanii na Kickstarterze - tym razem chodzi o dodatek do "Nemesis", ale samodzielny pt. "Nemesis: Lockdown".
Link do info tutaj:
A tu obrazek z tym, co ma być dostępne (i za ile...): https://ksr-ugc.imgix.net/assets/028/96 ... 8b68687201
Ja zamierzam skorzystać, bo w pierwotnej kampanii zamarudziłem i nie kupiłem sobie wszystkiego, co chciałem mieć.
A co do zaufania, to wiecie, na pokładzie "Nemesis" nie ma raczej czasu na jakieś abstrakcyjne pojęcia
A jeśli chodzi o możliwość zaopatrzenia się w dodatki, to zdaje się, że można sobie coś dobrać w ramach nowej kampanii na Kickstarterze - tym razem chodzi o dodatek do "Nemesis", ale samodzielny pt. "Nemesis: Lockdown".
Link do info tutaj:
A tu obrazek z tym, co ma być dostępne (i za ile...): https://ksr-ugc.imgix.net/assets/028/96 ... 8b68687201
Ja zamierzam skorzystać, bo w pierwotnej kampanii zamarudziłem i nie kupiłem sobie wszystkiego, co chciałem mieć.
Pudełko z grami - największa w sieci baza informacji o starych grach planszowych
- Maletz
-
Czy ktoś z szanownych forumowiczów zanabył może dodatek Korytarze techniczne? Byłbym zobowiązany za dwa słowa, jak z niego korzystać, bo niestety leniuszki z Rebela nie dołączyły do pakietu żadnej instrukcji 
- Zaberish
-
Czołem!
W dodatku powinna być karta "Czołganie się", która opisuje dość dokładnie, jak korzystać z niego.
Link do obrazka z tą kartą poniżej:
https://www.wydawnictworebel.pl/games/n ... -5076.html
Ale na wypadek, gdyby jednak karty nie było, a link nie działał:
"Czołganie się" to nowa podstawowa akcja, która dzięki dodatkowi staje się dostępna dla każdej postaci w grze.
Umożliwia przedostanie się z Pomieszczenia, w którym aktualnie dana postać się znajduje, do dowolnego innego Pomieszczenia na statku, POD WARUNKIEM, że oba z nich mają wejście do korytarzy technicznych.
Trzeba opłacić koszt wykonania tej Akcji (standardowy, tzn. 1 karta z ręki wędruje na stos kart odrzuconych), a następnie pociągnąć 1 kartę z decku "Korytarze techniczne" i rozpatrzyć ją zgodnie ze znajdującym się na niej opisem.
Deck jest wspólny dla wszystkich graczy (leży sobie na stole) i korzysta się z niego, gdy trzeba.
Dzięki temu dodatkowi Mechanik przestaje być jedyną postacią, która może sobie zasuwać po korytarzach technicznych
Dobrej zabawy!
Pudełko z grami - największa w sieci baza informacji o starych grach planszowych
- Maletz
-
@Zaberish wielkie dzięki!