Czar Przypadek
-
-
Cześć , mam pytanie czy w wyniku działania czaru Przypadek kiedy wyrzucę ze tracę wszystkie żetony siły / mocy to oznacza ze tracę wszystko do zera czyli poniżej bazowej wartości dla siły/mocy? W zasadach do podstawki mówią ze siła i moc nie mogą spaść poniżej bazowej - jak to czytać? Dzięki za pomoc.
- Wiktor
-
1984 - 2019 - Posty: 1779
Cześć, witaj na Forum!
Ze zrozumieniem.
W dobrym tonie jest przytoczenie treści karty, o której interpretację prosisz.
Z tego co sam napisałeś wynika, że mowa jest o żetonach siły/mocy. Tracisz te punkty (część wartości) siły albo mocy, które zdobyłeś w trakcie gry, czyli, te które oznaczasz żetonami. Siła i moc bazowe pozostają bez zmian.
-
-
Cześć Wiktor, tak dokładnie o takie info mi chodziło , tylko nie dość precyzyjnie zapytałem. Dziękuje za pomoc w interpretacji.
Dodano po 20 minutach 51 sekundach:
A jeżeli jeszcze można to podpytam bo nie znalazłem reguły, czy dowolny przedmiot moge w swojej turze odrzucić w dowolnym momencie? nie chodzi mi o kiedy nie mam za dużo i muszę odrzucić tylko czy moge dowolnie odkładać przedmioty tam gdzie stoję? Przykładowo aby ktoś mógł podnieść .
Dodano po 20 minutach 51 sekundach:
A jeżeli jeszcze można to podpytam bo nie znalazłem reguły, czy dowolny przedmiot moge w swojej turze odrzucić w dowolnym momencie? nie chodzi mi o kiedy nie mam za dużo i muszę odrzucić tylko czy moge dowolnie odkładać przedmioty tam gdzie stoję? Przykładowo aby ktoś mógł podnieść .
- abubu
-
Re: Czar Przypadek
Słabo szukacie w tej instrukcji.. oj słabo. Proponuję zajrzeć jeszcze raz i znaleźć akapit o nazwie "Porzucanie Przyjaciół i Przedmiotów".
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
-
-
Nie tylko w swojej turze:P4bloo pisze: ↑niedziela 24 lut 2019, 02:13 A jeżeli jeszcze można to podpytam bo nie znalazłem reguły, czy dowolny przedmiot moge w swojej turze odrzucić w dowolnym momencie? nie chodzi mi o kiedy nie mam za dużo i muszę odrzucić tylko czy moge dowolnie odkładać przedmioty tam gdzie stoję? Przykładowo aby ktoś mógł podnieść .
Poszukiwacz może w dowolnym momencie porzucić dowolną liczbę ze swoich Przyjaciół i Przedmiotów na obszarze, na którym aktualnie przebywa. Jeśli Poszukiwacz porzuci Przyjaciół lub Przedmioty, nie będzie mógł ich ponownie zabrać podczas tej samej tury.
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24327
Re: Czar Przypadek
Z tego akapitu wynika, iż Poszukiwacz może porzucać karty w każdym momencie, nawet w turze przeciwników. Jeśli zaś porzuci je w swojej turze, to ich już nie bada podczas tej tury.azzie pisze: ↑niedziela 24 lut 2019, 09:39Nie tylko w swojej turze:P4bloo pisze: ↑niedziela 24 lut 2019, 02:13 A jeżeli jeszcze można to podpytam bo nie znalazłem reguły, czy dowolny przedmiot moge w swojej turze odrzucić w dowolnym momencie? nie chodzi mi o kiedy nie mam za dużo i muszę odrzucić tylko czy moge dowolnie odkładać przedmioty tam gdzie stoję? Przykładowo aby ktoś mógł podnieść .
Poszukiwacz może w dowolnym momencie porzucić dowolną liczbę ze swoich Przyjaciół i Przedmiotów na obszarze, na którym aktualnie przebywa. Jeśli Poszukiwacz porzuci Przyjaciół lub Przedmioty, nie będzie mógł ich ponownie zabrać podczas tej samej tury.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!