stół do Talismana
-
-
Mam pytanie do posiadaczy Talismana z dodatkami ile cm ma Talisman na szerokosc i długość w cm z dodatkami?
-
-
Chodzi Ci o dodatki-narożniki?KALIF pisze:Mam pytanie do posiadaczy Talismana z dodatkami ile cm ma Talisman na szerokosc i długość w cm z dodatkami?
Nie chcę mi się teraz wyjmować i mierzyć, ale tak na oko to ok. 100X125cm. Nie jestem pewien, więc lepiej poczekaj na jakieś dokładniejsze wymiary.
Pamiętaj też, że sama plansza to nie wszystko. Trzeba brać pod uwagę przede wszystkim miejsce na strefy graczy, stosy kart oraz różnego rodzaju żetony.
Więc pewnie, jak byś chciał kupić stół pod grę w Talismana, to wyszło by ok. 1,2x1,5m.
- abubu
-
jak za starych dobrych czasów, więc nie rozumiem tego smutku na końcu zdaniaVasco pisze:Już dawno przestałem szukać stołu i gram na podłodze
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- Bludgeon
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Great Talisman
• Powrót Skavenów
• Udręka Czarownika - Posty: 6315
-
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24327
-
-
Plecy, kolana i d..a 
- Budowniczy Mostów
-
-
Spis dodatków autora:
• Bezdroża
• Bezkresne Morze
• Gospoda Pod Koroną. Obiekty i Misje 2
• Klątwy Króla Piramidy (Piramida 2.0)
• Legendarne Przedmioty
• Ląd Na Horyzoncie!
• Most
• Obiekty i Misje
• Szalony Tytan - Posty: 4417
110 x 140 cm pamiętając o kartach przypisanych do plansz (karty Skarbów, Reliktów, Spotkania z Przeznaczeniem, Ścieżek, karty sklepów w Mieście).KALIF pisze:Mam pytanie do posiadaczy Talismana z dodatkami ile cm ma Talisman na szerokosc i długość w cm z dodatkami?
102 x 125 cm same plansze.
- Budowniczy Mostów
-
-
Spis dodatków autora:
• Bezdroża
• Bezkresne Morze
• Legendarne Przedmioty
• Ląd Na Horyzoncie!
• Most
• Obiekty i Misje
Również mierzyłem się z problemem braku miejsca. Ostatecznie zdecydowałem się samemu zrobić stół do gry, a ponieważ zależało mi na mobilności - nie chciałem być przyspawany do domowych pieleszy, lecz móc także jeździć do znajomych - stół jest składany. Wymiary: 122 x 182 cm.
Podczas testów okazał się być stabilny, jako podstawa wystarczy stolik min. 70 x 90 cm.
Pozdrawiam,
BM
Podczas testów okazał się być stabilny, jako podstawa wystarczy stolik min. 70 x 90 cm.
Pozdrawiam,
BM
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Budowniczy Mostów
-
-
Spis dodatków autora:
• Bezdroża
• Bezkresne Morze
• Legendarne Przedmioty
• Ląd Na Horyzoncie!
• Most
• Obiekty i Misje
Jeszcze jedna fotencja. Tym razem wykorzystana połówka stołu podczas wieczoru romantico z żoną. W grze podstawka i dwie nasze ulubione plansze: Podziemia i Góry. Ułożenie nie do końca regulaminowe, ale czyż miodność gry nie liczy się przede wszystkim? 
- Bludgeon
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Great Talisman
• Powrót Skavenów
-
Ja rozwiazalem sprawe kupujac 6 takich stolikow z IKEI. Koszt jednego okolo 25zl. Plusem jest to, ze mozna je skladac razem do gry, a po rozgrywce postawic np jeden na drugim pod sciana.
Po rozgrywce:
Generalnie nie wyobrazam sobie siedzenia na ziemi. Chyba ze z opcja SPA i masazu zaraz po:))
Po rozgrywce:
Generalnie nie wyobrazam sobie siedzenia na ziemi. Chyba ze z opcja SPA i masazu zaraz po:))
- Bludgeon
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Great Talisman
• Powrót Skavenów
Gra Ci się nie mieści. Plansze tak ale rzeczy graczy juz się wylewają.
9 byłoby w sam raz
BTW co za notatki robicie?
9 byłoby w sam raz
What a view.
- Nokturn
-
Oj tam czasem karta jakas spadnie i to juz naprawde pod koniec. To nie tragedia:)Bludgeon pisze:Gra Ci się nie mieści. Plansze tak ale rzeczy graczy juz się wylewają.
9 byłoby w sam raz
Na kartkach zaczelismy pisac na bierzaco stan sily i mocy (ogólnej i do walki) Znacznie to przyspieszylo gre, Jako ze wczesniej sporo czasu zajmowalo kazdorazowe wyliczanie. Poza tym czasem luzne rzeczy jak np "nie zapomnij oddac zebraka"
- Bludgeon
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Great Talisman
• Powrót Skavenów
Hmmm to jest fajneNokturn pisze: Na kartkach zaczelismy pisac na bierzaco stan sily i mocy (ogólnej i do walki) Znacznie to przyspieszylo gre, Jako ze wczesniej sporo czasu zajmowalo kazdorazowe wyliczanie. Poza tym czasem luzne rzeczy jak np "nie zapomnij oddac zebraka"
What a view.
- Nokturn
-
Tu jeszcze rzut z góry juz z kataklizmem:)
Widzieliscie pewnie ta polska manufakture rodzinna produkujaca stoly do gier. Bardzo dobra opcja byla mozliwosc zrobienia "Saveu" poprzez nalozenie blatu (cala gra jest rozlozona wewnatrz stolu). Minusem byla cena ponad 2000 za stol prawie takiej wielkosci jak tych 6 stolikow 80x80
Widzieliscie pewnie ta polska manufakture rodzinna produkujaca stoly do gier. Bardzo dobra opcja byla mozliwosc zrobienia "Saveu" poprzez nalozenie blatu (cala gra jest rozlozona wewnatrz stolu). Minusem byla cena ponad 2000 za stol prawie takiej wielkosci jak tych 6 stolikow 80x80
- abubu
-
Re: stół do Talismana
To może taki mały, kompaktowy stolik do gry:
http://www.webbpickersgill.com/gaming/c ... ng-tables/
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/or ... 910282.jpg
oooo... a tutaj "dedykowane" rozwiązanie pod Talismana
http://www.talismanisland.com/mike-table_04.jpg
https://cf.geekdo-images.com/images/pic2396653_md.jpg
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/23 ... a5bfd9.jpg
http://www.webbpickersgill.com/gaming/c ... ng-tables/
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/or ... 910282.jpg
oooo... a tutaj "dedykowane" rozwiązanie pod Talismana
http://www.talismanisland.com/mike-table_04.jpg
https://cf.geekdo-images.com/images/pic2396653_md.jpg
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/23 ... a5bfd9.jpg
Ostatnio zmieniony środa 16 lis 2016, 10:54 przez abubu, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13472
Extra... tylko ta cena...
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- Nokturn
-
To "dedykowane" rozwiázanie wygláda niezle. Wujek jest stolarzem i pewnie by to wyklepal w jeden dzien:D Dwa blaty, zawiasy i patent z wysuwanymi szufladkami. Zainspirowalo mnie to.
-
-
Ja ze swoją narzeczoną gramy na podłodze, a wszystkie plansze, karty i ogólnie gre umieszczamy na tapczanie/materacu.
MiM jest zbyt świętą rzeczą i zbyt dużo mnie kosztował żeby rozkładać go na podłodze.
Ja nie narzekam, że jest twardo, a "przeciwnik" sam dba o to żeby siedzieć na czymś miękkim.
Zresztą przy rozgrywce i tak robimy przerwy co jakiś czas żeby się rozruszać albo coś zjeść.
Z kolei gdy grałem z kolegami (6 graczy i dodatki) jako "stół" posłużyło nam zbędne łóżko - wszystko się wygodnie zmieściło.
MiM jest zbyt świętą rzeczą i zbyt dużo mnie kosztował żeby rozkładać go na podłodze.
Ja nie narzekam, że jest twardo, a "przeciwnik" sam dba o to żeby siedzieć na czymś miękkim.
Zresztą przy rozgrywce i tak robimy przerwy co jakiś czas żeby się rozruszać albo coś zjeść.
Z kolei gdy grałem z kolegami (6 graczy i dodatki) jako "stół" posłużyło nam zbędne łóżko - wszystko się wygodnie zmieściło.
- Nokturn
-
Kiedys tez sie tak zdarzalo. Problem byl potem kiedy dochodzilo do 2 w nocy i bylo to jedyne lozko:D Chcialo sie juz tylko isc w kime a tu jeszcze tyle zbierania...Archaniol101 pisze:Ja ze swoją narzeczoną gramy na podłodze, a wszystkie plansze, karty i ogólnie gre umieszczamy na tapczanie/materacu.