Doczytaj cały tekst od początku do końca i to ze ZROZUMIENIEM bo z tym wiem, że bywa ciężko :badgrin:Rogo pisze:W sumie w tej Bezdennej Torbie jest jak byk napisane, że nie może być odebrana, cytuję: "za pomocą jakiekolwiek specjalnej zdolności Poszukiwacza lub Zaklęcia." Nie ma tam ani słowa o walce. Całe życie graliście błędnie
Talisman: Digital Edition
- olmeca
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Czas Żniw
• Duchy Pradawnych Smoków
• Smoki - Posty: 1312
- Kontakt:
Duża przecena w cdp.pl. Season Pass za 50zł, więc myślę, że się opłaca 
No i polska wersja językowa.
https://cdp.pl/talisman-de-produkty.html
No i polska wersja językowa.
https://cdp.pl/talisman-de-produkty.html
- olmeca
-
-
Nie wiem czy to bug czy też nie, ale ze skarbca (podziemia) można dostać się do korony władzy nie posiadając talizmanu na wyposażeniu... wystarczy pokonać pana ciemności i mieć +8 przewagi skuteczności.
I druga sprawa. Gdy ai rzuca czar osłabienie, to gra "wiesza się" (dwukrotnie pomogło wyjście z gry i wczytanie od nowa)
Ale mimo tego gra się miodnie
pozdrawiam
mpb10
Nie wiem czy to bug czy też nie, ale ze skarbca (podziemia) można dostać się do korony władzy nie posiadając talizmanu na wyposażeniu... wystarczy pokonać pana ciemności i mieć +8 przewagi skuteczności.
I druga sprawa. Gdy ai rzuca czar osłabienie, to gra "wiesza się" (dwukrotnie pomogło wyjście z gry i wczytanie od nowa)
pozdrawiam
mpb10
si Deus pro nobi quis contra nos?
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24376
Tak, nie musisz mieć Talismanu, by wejść na KW poprzez Skarbiec. Więc nie bug.mpb10 pisze:Zdravim
pozdrawiam
mpb10
O Osłabieniu już jest wiadomo i będzie naprawione.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
-
-
jak nie bug to ok, choć troszkę to dziwne, że można się dostać do KW bez talizmanu.
a i jeszcze jedno co mi teraz wpadło w oko. miejsce Bożek - rzucam tak jak w świątyni. Wypadło mi 6 (czyli powinno mi dodać 1 pkt siły) a tu nie zauważyłem by się zmieniło..
spróbuję jeszcze przetestować dla pewności, ale chyba nie drgnęło
a i jeszcze jedno co mi teraz wpadło w oko. miejsce Bożek - rzucam tak jak w świątyni. Wypadło mi 6 (czyli powinno mi dodać 1 pkt siły) a tu nie zauważyłem by się zmieniło..
spróbuję jeszcze przetestować dla pewności, ale chyba nie drgnęło
si Deus pro nobi quis contra nos?
-
-
No to skorzystałam z okazji i zakupiłam. Niestety podczas rozgrywki z SI (ja Troll, SI - Mnich) gra się zbugowała. Przeciwnik poszedł na Koronę Władzy, a ja nie mogłam się przedostać przez Tajemne Wrota.
Edyta:
Chyba już wiem, jak jest otwarte zlecenie z Jaskini Czarownika, to Tajemne Wrota są zamknięte.
Edyta:
Chyba już wiem, jak jest otwarte zlecenie z Jaskini Czarownika, to Tajemne Wrota są zamknięte.
-
-
Miało być w lutym, potem w czwartek tego tygodnia. Kurde no...
Góry są już w becie ponad miesiąc, a przecież to tylko gra planszowa przeniesiona na komputery, rozumiem że to też nie jest proste i programiści trudzą się nad tym, no ale nie jest to znowu jakiś RPG w stylu Wiedźmina, Dragon Age czy TESA.
Chyba że ta firma naprawdę się składa z 2-3 osób.
Mam tylko nadzieje że jak tak dłuuuuuugo trwają beta testy to w końcu będziemy mieli produkt pozbawiony większości irytujących bugów i w MP będzie można zakończyć partyjkę bez ponownego rozłączania jej z powodu bugu [niemożności ruszenia się, rzutu kostką czy innego uprzykrzającego grę]
Góry są już w becie ponad miesiąc, a przecież to tylko gra planszowa przeniesiona na komputery, rozumiem że to też nie jest proste i programiści trudzą się nad tym, no ale nie jest to znowu jakiś RPG w stylu Wiedźmina, Dragon Age czy TESA.
Chyba że ta firma naprawdę się składa z 2-3 osób.
Mam tylko nadzieje że jak tak dłuuuuuugo trwają beta testy to w końcu będziemy mieli produkt pozbawiony większości irytujących bugów i w MP będzie można zakończyć partyjkę bez ponownego rozłączania jej z powodu bugu [niemożności ruszenia się, rzutu kostką czy innego uprzykrzającego grę]
- Erestor
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Czas Żniw
• Duchy Pradawnych Smoków
• Smoki - Posty: 1312
- Kontakt:
Ludzie, przecież ta gra w wersji Season Pass, czyli wszystkie możliwe dodatki, postaci, i dożywotnie aktualizacje kosztuje 40zł jak jest promocja, czyli tyle co duża pizza. Do tego jest to niszowa produkcja dla fanów konkretnej planszówki. Przy obecnym tempie wydawania aktualizacji i dodatków nie rozumiem jak można narzekać.
A jak chcecie porównywać to proszę bardzo: Heroes of Might and Magic III - gra z 1999 roku, w której poprawiono jedynie grafikę, w której nie ma nic nowego, w której skopano optymalizację, tak bardzo że stara gra wymaga najnowszego sprzętu. Do gry nie ma żadnych dodatków i nie będzie, a jak będą to trzeba będzie zapłacić tyle co za wersję podstawową - kosztuje w promocji 48zł.
Sorry za off-topic...
A jak chcecie porównywać to proszę bardzo: Heroes of Might and Magic III - gra z 1999 roku, w której poprawiono jedynie grafikę, w której nie ma nic nowego, w której skopano optymalizację, tak bardzo że stara gra wymaga najnowszego sprzętu. Do gry nie ma żadnych dodatków i nie będzie, a jak będą to trzeba będzie zapłacić tyle co za wersję podstawową - kosztuje w promocji 48zł.
Sorry za off-topic...
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24376
Zgadzam się z Erestorem - dodatki wychodzą dosyć szybko, a z wydawcą można spokojnie na forum się skontaktować i z nim porozmawiać. Nomadzi, to nie jest zamknięta w sobie firma, tylko otwarta dla graczy i robią wszystko, co mogą, ażeby tych graczy zadowolić. Ale dodatków co tydzień to nawet Święta Józefinka by nie wyrobiła się wydawać, nawet z całą jej armią aniołów. Chyba że chcecie, ażeby firma w tydzień wydała wszystkie dodatki, a potem zbankrutowała.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
- Wiktor
-
1984 - 2019 - Posty: 1779
Właściwa półka Erestorze. Ta sama liga. Choć Talisman w wersji na komputery jest stosunkowo młodą grą, to już można stwierdzić, że porównanie jej do HoMM3 jest właściwe i uprawnione.Erestor pisze:A jak chcecie porównywać to proszę bardzo: Heroes of Might and Magic III
Jeśli tylko zostaną wydane wszystkie dodatki, to gra będzie równie żywa latami jak HoMM3.
A Góry ładne.
-
-
Nowe a w zasadzie odświeżone "Heroes of Might and Magic III" to jest jedna wielka kupa bo
1. Nie ma Armageddon's Blade i Shadow of Death
2. Dopasowali tylko rozdzielczość do 16:9
3. Nie ma dosłownie NIC nowego
4. Nie widziałem jeszcze tak kiepsko odświeżonej gry[ewidentny skok na kasę], ściągnąłem to gówno na próbę po czym zaraz z komputera poleciało
To już Baldur's Gate Enchanted Edition 1/2 wnosiło kilka nowości, questów, przedmiotów i towarzyszy.
TAK WIĘC SIĘ Z TOBĄ ZGADZAM Erestor, tyle że ja gardzę Steamem, nienawidzę tego dziadostwa i preferuję gry przez GOG.com
EDIT Gierka by była za 200 złotych na GOG.com czy gdzie indziej to jeszcze dziś bym wykasłał ten ładny brzoskwiniowy banknot na to, a na Steamie nie kupie choćby za złotówkę było...
A tak przy okazji to jak te Góry, bo skoro już wyszły to pewnie niektórzy mają, dużo bugów, gry przez internet wciąż mają zwiasy przy rzutach kostką, disconnecty ?
1. Nie ma Armageddon's Blade i Shadow of Death
2. Dopasowali tylko rozdzielczość do 16:9
3. Nie ma dosłownie NIC nowego
4. Nie widziałem jeszcze tak kiepsko odświeżonej gry[ewidentny skok na kasę], ściągnąłem to gówno na próbę po czym zaraz z komputera poleciało
To już Baldur's Gate Enchanted Edition 1/2 wnosiło kilka nowości, questów, przedmiotów i towarzyszy.
TAK WIĘC SIĘ Z TOBĄ ZGADZAM Erestor, tyle że ja gardzę Steamem, nienawidzę tego dziadostwa i preferuję gry przez GOG.com
EDIT Gierka by była za 200 złotych na GOG.com czy gdzie indziej to jeszcze dziś bym wykasłał ten ładny brzoskwiniowy banknot na to, a na Steamie nie kupie choćby za złotówkę było...
A tak przy okazji to jak te Góry, bo skoro już wyszły to pewnie niektórzy mają, dużo bugów, gry przez internet wciąż mają zwiasy przy rzutach kostką, disconnecty ?
- nick
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Rozszerzona plansza
• ZunTzu - Magiczny Miecz - Posty: 526
-
-
-
Wszystkie bugi jakie napotkasz możesz zgłaszać do mnie. Jestem w stałym kontakcie z Nomad Games.mpb10 pisze:Gram sobie mroczną kultystką. Zaatakowałem nekromantę (który w międzyczasie stał się dobry), wygrałem i... nie mogę dodać 1 do rzutu kością w trakcie otrzymywania daru od sił ciemności..
gdzie zgłaszać bugi?
Powyższy bug potwierdzony.
Pozdrawiam,
Kamil
Talisman: Digital Edition!
Wszystko ma swój początek i koniec.
Aby zobaczyć moje konto na Steam, kliknij: TUTAJ.
Wszystko ma swój początek i koniec.
Aby zobaczyć moje konto na Steam, kliknij: TUTAJ.
- Wiktor
-
1984 - 2019 - Posty: 1779
Kto objaśni mi co to za poszukiwacz "Nieśmiertelny", o którym mowa w opisie osiągnięcia na Steam:
Inna sprawa: czy wiadomo już jakiego następnego dodatku możemy się spodziewać?
Inna sprawa: zauważyłem, że SI używa zaklęcia Fala Mózgowa bez sensu. Poszukiwacz sterowany przez komputer (Siła 3) przed walką z Kozicą (Siła 2) użył zaklęcia Fali Mózgowej. Zaklęcie podwoiło moc, ale nic to nie pomogło w rozstrzygnięciu walki.Może zostać tylko jeden
Grając Nieśmiertelnym, skróć o głowę innego Nieśmiertelnego.
Inna sprawa: czy wiadomo już jakiego następnego dodatku możemy się spodziewać?