Duchy
-
-
w podstawce nie bylo zadnych kart z rozroznieniem jeno wrog wrog. natomiast w instrukcji do podstawki jest wyrazne rozroznienie na:
karty z sila: wrog zwierze ; wrog smok ; wrog potwor
karty z moca: wrog duch
widac od razu ze rabneli sie chlopaki przy druku, ale w zalozeniu wszystko co ma sile mialo byc zwierzeciem smokiem potworem, a wszystko co ma moc duchem i tylko duchem. z tego powodu kaplan, ktory jest z podstawki i ktory zabija wszystkie duchy automatycznie ma sens, bo inaczej grac z sama podstawka taki poszukiwacz nic nie zabije z automata, bo nie ma tam zadnych duchow.
wniosek wszystko co ma moc jest duchem
karty z sila: wrog zwierze ; wrog smok ; wrog potwor
karty z moca: wrog duch
widac od razu ze rabneli sie chlopaki przy druku, ale w zalozeniu wszystko co ma sile mialo byc zwierzeciem smokiem potworem, a wszystko co ma moc duchem i tylko duchem. z tego powodu kaplan, ktory jest z podstawki i ktory zabija wszystkie duchy automatycznie ma sens, bo inaczej grac z sama podstawka taki poszukiwacz nic nie zabije z automata, bo nie ma tam zadnych duchow.
wniosek wszystko co ma moc jest duchem
- Gieferg
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Morze
• Północny Ląd
• Wyspa - Posty: 1484
- Kontakt:
a zwłaszcza bazyliszekwniosek wszystko co ma moc jest duchem
Ja tam wolę taki podział jak tutaj:
http://forum.magiaimiecz.eu/viewtopic.php?t=789
uwzględniający również wróg-wróg w przypadku tych których trudno nazwać potowrami, duchami czy zwierzętami czyli ludzi (rozbójnik, ludojad, większośc wrogów z miasta)
FILMOŻERCY- wydania Blu-ray & DVD - promocje/dyskusje/recenzje
-
-
- pretorianstalker
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Poszukiwacze z Talismana
• Zbrojownia Szalonego Gnoma - Posty: 631
Swego czasu Lukas przerabiając Kanały , dodał nowy rodzaj wroga Wróg - Wampir. Moim zdaniem całkowicie niepotrzebnie , zatem Wampiry z Kanałów należy chyba traktować jako potwory.
Swego czasu Lukas przerabiając Kanały , dodał nowy rodzaj wroga Wróg - Wampir. Moim zdaniem całkowicie niepotrzebnie , zatem Wampiry z Kanałów należy chyba traktować jako potwory.
Given the choice - whether to rule a corrupt and failing empire, or to challenge the Fates for another throw, a better throw against one's destiny - what was to do?
Tell me about the loneliness of good. Is it equal to the loneliness of evil?"
Tell me about the loneliness of good. Is it equal to the loneliness of evil?"
- pretorianstalker
-
Skoro Bazyliszek jest dla Ciebie duchem, to czemu smok nie jest duchem?
Skoro nie wiedziałeś o Harpii to teraz już wiesz i przemyśl sprawę jeszcze raz. Nie każdy kto walczy na moc jest duchem, a skoro mamy do dyspozycji POTWORA, DUCHA, SMOKA, ZWIERZĘ i pewnie jeszcze coś, to bazyliszek może być prędzej każdym z wymienionych niż Duchem. Jak uważasz, że nie, to radzę poczytać gdzieś o Bazyliszku - niezależnie od tego jakie to nie będzie źródło nigdzie duchem nie jest. Nie wiem co tu więcej tłumaczyć.
Skoro nie wiedziałeś o Harpii to teraz już wiesz i przemyśl sprawę jeszcze raz. Nie każdy kto walczy na moc jest duchem, a skoro mamy do dyspozycji POTWORA, DUCHA, SMOKA, ZWIERZĘ i pewnie jeszcze coś, to bazyliszek może być prędzej każdym z wymienionych niż Duchem. Jak uważasz, że nie, to radzę poczytać gdzieś o Bazyliszku - niezależnie od tego jakie to nie będzie źródło nigdzie duchem nie jest. Nie wiem co tu więcej tłumaczyć.
-
-
popieram generalnie podział http://forum.magiaimiecz.eu/viewtopic.php?t=789 z jednym wyjątkiem- demony wykluczyłbym z duchów. Gram z przedpolami piekieł, tam niemal każdy wróg walczący na moc to demon,podobnie sprawy się mają z reaktywowanym chyba ostatnio dodatkiem 9 kręgów piekieł. Za potężny w tym przypadku staje się krzyż, oraz umiejętności poszukiwaczy, którzy automatycznie pokonują wszystkie duchy. Za dużo punktów mocy może hapsnąć rycerz.
na marginesie dwa pytanka:
- czy kapłan u was automatycznie pokonuje demony na PP?
- czy za zabicie ducha w lesie rycerz dostaje u was punkt mocy(u mnie nie)
na marginesie dwa pytanka:
- czy kapłan u was automatycznie pokonuje demony na PP?
- czy za zabicie ducha w lesie rycerz dostaje u was punkt mocy(u mnie nie)
wisnia
- Gieferg
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Morze
• Północny Ląd
- Kontakt:
Krzyż działa tylko na demony , widma, strzygonie i południce. I jak dla mnie bardzo dobrze, że ma swoje zastosowanie i nie uważam że należy mu je ograniczać (zresztą i tak jest tylko jeden).Za potężny w tym przypadku staje się krzyż
Poza tym demony to jak najbardziej duchy i nie widzę sensu w tym żeby to oddzielać.
Nie gram z PP, ale gdybym grał, to by zabijał. Nie widzę powodu osłabiać jego zdolności skoro i tak są postacie, pakerzące o wiele bardziej.- czy kapłan u was automatycznie pokonuje demony na PP?
Wystarczy przyjąć, że dostaje punkty tylko za tych, których pokonał nornmalnie, a nie automatycznie. My zasadniczo gramy tak, że aby dostać punkty za wroga trzeba go pokonać standardowo, np nie ma punktów za ustrzelenie kogoś z łuku czy skasowanie przy pomocy jakiegoś triku z magicznego przedmiotu.Za dużo punktów mocy może hapsnąć rycerz.
W moim nadchodzącym dodatku wrogowie walczący mocą dzielą się na wróg-duch (prawie wszyscy) i wróg-wróg (to po prostu czarownik atakujcy przy pomocy mocy, który się nei zalicza do duchów).
Jeszcze jedno - jeśli jktoś tworzy dodatek - np PP - to powinien się najpierw dobrze zastanowić czy będzie dobrze współgrał z podstawową grą. Uważam za bezsensowne modyfikowanie podstawowej gry po to, aby pasowała do autorskiego dodatku. Jak ktoś nie przemyślał sprawy do końca i zrobił w PP głownie demony to już jego problem. Krzyż demony zabija automatycznie więc jeśli coś trzba zmienić to karty w PP a nie krzyż.
-
-
demon to chyba taki bardzo, bardzo silny duch, w sumie to nie wiem, zadnego jeszcze nie spotkalem...odzielilbym te dwie kategorie ze wzgledow czysto praktycznych- zeby bylo troche trudniej.
rycerz dostaje punkty mocy tylko jak zabije ducha, nie pokonuje ich automatycznie.
PP sa naprawde swietnym dodatkiem, dobrze ci radze zebys z nimi zagral, po nich nic nie juz takie jak dawniej. Jego moce sa tak silne ze maly krzyzyk czy egzorcyzm kaplana nie maja w nich zadnego znaczenia :twisted:
a tak wogole to nie zagaduj mnie bo w robocie jestem i wcale mi sie nie nudzi 8)
rycerz dostaje punkty mocy tylko jak zabije ducha, nie pokonuje ich automatycznie.
PP sa naprawde swietnym dodatkiem, dobrze ci radze zebys z nimi zagral, po nich nic nie juz takie jak dawniej. Jego moce sa tak silne ze maly krzyzyk czy egzorcyzm kaplana nie maja w nich zadnego znaczenia :twisted:
a tak wogole to nie zagaduj mnie bo w robocie jestem i wcale mi sie nie nudzi 8)
wisnia
- Gieferg
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Morze
• Północny Ląd
- Kontakt:
ale ja mówiłem o rycerzu z krzyżem :arrow: za takie zabijanie nie dawałbym punktów.rycerz dostaje punkty mocy tylko jak zabije ducha, nie pokonuje ich automatycznie.
twoja opinia, ja mam swojąJego moce sa tak silne ze maly krzyzyk czy egzorcyzm kaplana nie maja w nich zadnego znaczenia