Moje bojańskie grono graczy się troszkę rozrosło i potrzebuję sprawdzone i godne polecenia gry dla większej ilości osób (a moje najlepsze gry są tylko dla 4

).
Warunki, które powinny być spełnione:
- gra musi przewidywać co najmniej 6 graczy, a zdarza mi się zebrać ich więcej
- zasady powinny być w miarę łatwe do wytłumaczenia i ogarnięcia (pudełka z Eclipse to nawet przy nich nie otwieram - pewnie dlatego, że sam nigdy nie przeczytałem instrukcji)
- koszt gry nie powinien mnie przerażać (chętnie sprawdzę coś co można pobrać za darmo z neta)
- gra musi wciągać i sprawiać frajdę (bo przecież właśnie o to w tym chodzi)
- muszę się z tym zmieścić na blacie 140 x 75 cm
I proszę nie pisać ogólnikowo, że dowolne gry imprezowe - proszę o podanie konkretnych, niejednokrotnie sprawdzonych tytułów
Przy okazji: miał ktoś okazję grać w Sabotażystę z rozszerzeniem? Warto to rozszerzenie kupić?
Z góry dzięki

Ja nawet nie mam Talismana.
Moje bojańskie grono graczy się troszkę rozrosło i potrzebuję sprawdzone i godne polecenia gry dla większej ilości osób (a moje najlepsze gry są tylko dla 4 :( ).
Warunki, które powinny być spełnione:
- gra musi przewidywać co najmniej 6 graczy, a zdarza mi się zebrać ich więcej
- zasady powinny być w miarę łatwe do wytłumaczenia i ogarnięcia (pudełka z Eclipse to nawet przy nich nie otwieram - pewnie dlatego, że sam nigdy nie przeczytałem instrukcji)
- koszt gry nie powinien mnie przerażać (chętnie sprawdzę coś co można pobrać za darmo z neta)
- gra musi wciągać i sprawiać frajdę (bo przecież właśnie o to w tym chodzi)
- muszę się z tym zmieścić na blacie 140 x 75 cm ;)
I proszę nie pisać ogólnikowo, że dowolne gry imprezowe - proszę o podanie konkretnych, niejednokrotnie sprawdzonych tytułów ;)
Przy okazji: miał ktoś okazję grać w Sabotażystę z rozszerzeniem? Warto to rozszerzenie kupić?
Z góry dzięki ;)