Po ostatniej grze stwierdziłem że moje cyferki są średnio estetyczne i irytujące w stosowaniu ( za dużo szukania odpowiedniego żetonu

, poza tym sam je wycinałem więc nie są specjalnie równe:P ) jako wskaźniki pokazujące wartość mocy siły wytrzymałości.
Myślę więc na czymś lepszym, pierwszym pomysłem były karteczki do zapisywania ale wpadłem na ciekawszy pomysł.
Planuje kupić pionki w odpowiednich kolorach. coś jak np.
a potem na ściankach pionków napisać cyfry 1-9.
Czyli dla jednego gracza
9 pionków czerwonych
9 niebieskich
może z 7 zielonych ( wytrzymałość aż tak nie rośnie z reguły)
Daje to mi przy 5 graczach 125 pionków kolorowych plus powiedzmy 30-40 złotych jako złoto dla wszystkich.
W jednym ze sklepów miałbym to kosztem 21,45 + wysyłka. ( ale spoko poszukam taniej).
Jak wam się podoba ten pomysł i czego sami używacie jako wskaźników cech?
Po ostatniej grze stwierdziłem że moje cyferki są średnio estetyczne i irytujące w stosowaniu ( za dużo szukania odpowiedniego żetonu :P, poza tym sam je wycinałem więc nie są specjalnie równe:P ) jako wskaźniki pokazujące wartość mocy siły wytrzymałości.
Myślę więc na czymś lepszym, pierwszym pomysłem były karteczki do zapisywania ale wpadłem na ciekawszy pomysł.
Planuje kupić pionki w odpowiednich kolorach. coś jak np.
[img]http://3trolle.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/Pionek_do_gry_pl_50ae1a4536b2b.jpg[/img]
a potem na ściankach pionków napisać cyfry 1-9.
Czyli dla jednego gracza
9 pionków czerwonych
9 niebieskich
może z 7 zielonych ( wytrzymałość aż tak nie rośnie z reguły)
Daje to mi przy 5 graczach 125 pionków kolorowych plus powiedzmy 30-40 złotych jako złoto dla wszystkich.
W jednym ze sklepów miałbym to kosztem 21,45 + wysyłka. ( ale spoko poszukam taniej).
Jak wam się podoba ten pomysł i czego sami używacie jako wskaźników cech?