Mage Knight PL!
- poooq
-
- JohnnyW
-
-
-
-
Spis dodatków autora:
• Atuty Charakteru - Posty: 106
-
- abubu
-
jestem po pierwszej rozgrywce (niestety na mnogość zasad niedokończonej) i wrażenia => bardzo przyjemna gierka...
plusiki:
+ połączenie planszówki z karcianką
+ spora świadomość (i dowolność) podejmowanych decyzji
+ wpływ na rozwój postaci (specjalne jednostki, zdolności, rozbudowa talii)
+ eksploracja świata (zmienna plansza)
+ w związku z powyższym bardzo mała losowość (poza planszą oraz wrogami jakich napotykamy)
minusiki:
- wrażenie, że wybór postaci (jest ich w podstawce 4) ma bardzo małe znaczenie, nie zauważyłem różnic większych w zdolnościach
- sporo zasad do opanowania, szczególnie w "fazie" walki (ale po jakimś czasie można się dostosować, koniecznie przeczytać instrukcję)
Ogólnie polecam... Jak dobrze pójdzie, w przyszłym tygodniu będziemy mieli kolejną partię - może coś więcej napiszę.
plusiki:
+ połączenie planszówki z karcianką
+ spora świadomość (i dowolność) podejmowanych decyzji
+ wpływ na rozwój postaci (specjalne jednostki, zdolności, rozbudowa talii)
+ eksploracja świata (zmienna plansza)
+ w związku z powyższym bardzo mała losowość (poza planszą oraz wrogami jakich napotykamy)
minusiki:
- wrażenie, że wybór postaci (jest ich w podstawce 4) ma bardzo małe znaczenie, nie zauważyłem różnic większych w zdolnościach
- sporo zasad do opanowania, szczególnie w "fazie" walki (ale po jakimś czasie można się dostosować, koniecznie przeczytać instrukcję)
Ogólnie polecam... Jak dobrze pójdzie, w przyszłym tygodniu będziemy mieli kolejną partię - może coś więcej napiszę.
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
-
-
jako że jest tu temat to zadam tu swoje pytanie odnośnie jednego aspektu:
mam za sobą jedna grę i mam pytanie do walki między graczami. Gdy ktoś mnie atakuje mam prawo zdecydować czy chcę poświęcić na obronę całą swoją następną turę czy turę połowiczną. I co oznacza ta tura połowiczna, których umiejętności i spelli mogę używać a których nie? bo w zasadach to nie jest opisane.
W zasadach jest: "możesz używać tylko umiejętności które może zagrywać w turach innych przeciwników" czyli jakie to są te karty?
mam za sobą jedna grę i mam pytanie do walki między graczami. Gdy ktoś mnie atakuje mam prawo zdecydować czy chcę poświęcić na obronę całą swoją następną turę czy turę połowiczną. I co oznacza ta tura połowiczna, których umiejętności i spelli mogę używać a których nie? bo w zasadach to nie jest opisane.
W zasadach jest: "możesz używać tylko umiejętności które może zagrywać w turach innych przeciwników" czyli jakie to są te karty?