[TMiM] Programy do projektowania figurek
- Lostbastard
-
[TMiM] Programy do projektowania figurek
Witam, poleci może ktoś jakieś programy do projektowania w 3d. Chodzi mi głównie o projektowanie figurek. Pozdrawiam 
- abubu
-
Re: [TMiM] Programy do projektowania figurek
3D Studio Max
Blender
Blender
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- fallenmk
-
-
Spis dodatków autora:
• Krainy Wschodu
• Miecze Czarnoksiężnika
• Poszukiwacze z DnD
• Powrót Kruczej Wiedźmy
• Purpurowy Czerw
• Pułapki w Podziemiach - Posty: 2343
-
spoko pomysł tylko trochę nierentowny
- MarekR
-
-
Spis dodatków autora:
• Kazamaty Skavenów - Posty: 199
Nie mogę się z tobą zgodzić do końca. Program wyżej proponowany jest znakomitą alternatywą dla osób które nie umieją lub nie znają programów dedykowanych do modelowania (projektowania) 3D. Jak się go dobrze pozna można a wyciągnąć fajne możliwość. Przykład figurek robionych przez moją córkę przy użyciu własnej wyobraźni poniżej. Nauczenie się profesjonalnego programu i zrobienie figurki spełniającej oczekiwania twoje i klienta końcowego zakładam że będzie trwać z pół roku. Jeśli zamierzasz robić z tego biznes ma to sens - nauka takiego oprogramowania

Koszt otrzymania pliku w formacie STL od heroforge to koszt 30 zł. Uważam to za bardzo mały koszt. Profesjonalny grafik na projekcie od zera pewnie skasował by cie na koszt w granicach od 200 może do 600 zł za figurkę. Nie znam rynku ale tak na czuja mówię. Posiadając już plik STL musisz go gdzieś wydrukować - kolejny etap np: w firmie która zajmuje się wydrukiem 3D. U mojego znajomego wydruk figurki waha się od 35 do 55zł. Im więcej figurek tym taniej i nie mam tu na myśli figurek jednego typu. Mogą być różne chodzi o wypełnienie komory drukującej jak największą ilością obiektów które są drukowane, przez co optymalizowany jest koszt.
- Lostbastard
-
Myślę że trochę przesadzasz z nauką, nie trwa to pół rokuNie mogę się z tobą zgodzić do końca. Program wyżej proponowany jest znakomitą alternatywą dla osób które nie umieją lub nie znają programów dedykowanych do modelowania (projektowania) 3D. Jak się go dobrze pozna można a wyciągnąć fajne możliwość. Przykład figurek robionych przez moją córkę przy użyciu własnej wyobraźni poniżej. Nauczenie się profesjonalnego programu i zrobienie figurki spełniającej oczekiwania twoje i klienta końcowego zakładam że będzie trwać z pół roku. Jeśli zamierzasz robić z tego biznes ma to sens - nauka takiego oprogramowania
Obrazek Obrazek Obrazek
Koszt otrzymania pliku w formacie STL od heroforge to koszt 30 zł. Uważam to za bardzo mały koszt. Profesjonalny grafik na projekcie od zera pewnie skasował by cie na koszt w granicach od 200 może do 600 zł za figurkę. Nie znam rynku ale tak na czuja mówię. Posiadając już plik STL musisz go gdzieś wydrukować - kolejny etap np: w firmie która zajmuje się wydrukiem 3D. U mojego znajomego wydruk figurki waha się od 35 do 55zł. Im więcej figurek tym taniej i nie mam tu na myśli figurek jednego typu. Mogą być różne chodzi o wypełnienie komory drukującej jak największą ilością obiektów które są drukowane, przez co optymalizowany jest koszt.
Magiczny Miecz Talisman: Magia i Miecz Magia i Miecz
A za 30 zł można mieć już wydrukowaną gotową figurkę a nie sam plik
-
-
Jak zaprojektuje sobie figurkę w tym programie to wydruk należy wykonać samodzielnie ??? https://www.heroforge.com/ . jak to jest z tym zamawianiem figurek ?
- Paulina
-
Na Hero forge jest możliwość zakupić stworzony przez siebie model jak i chyba zakupić to w formie fizecznej. Ale chyba taniej jest zakupić model i wydrukować we własnym zakresie.
Co ciekawsze jeżeli to figurka do Talismana A my nie mamy figurki do danej postaci to możemy wydrukować Ci ją za darmo- oczywiście przed wcześniejszym ustalaniu tego z Waldkiem. Zależy to czy ktoś od nas nie pracuje nad tą samą figurką.
Co ciekawsze jeżeli to figurka do Talismana A my nie mamy figurki do danej postaci to możemy wydrukować Ci ją za darmo- oczywiście przed wcześniejszym ustalaniu tego z Waldkiem. Zależy to czy ktoś od nas nie pracuje nad tą samą figurką.
Koszt druku dodatku jest zależny od ilości komponentów i ilości zamówień.
Tu na forum rozmawiamy o dodatkach / zasadach gry, etc.
Wszelkie pytania o druk kieruj na maila dnz@magiaimiecz.eu
-
-
Właściwie chodzi o to, że zainteresowałem córkę tak planszówką Talisman MiM, że sama tworzyła sobie karty postaci oczywiście wypasione, potem chciała stworzyć swój własny dodatek ( córka ma 8 lat...) i szukam programu gdzie by mogła coś stworzyć. Jak się zniechęci to trudno, dzieci mają niewyobrażalną wyobraźnię.
- Maletz
-
@Neverland Darmowa wersja wspomnianego wyżej Heroforge będzie na początek w sam raz dla Twojej latorośli 
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13472
Jak coś to jest jeszcze Eldritch foundry działa na tej samej zasadzie co hf
https://eldritch-foundry.com/?stage=0
https://eldritch-foundry.com/?stage=0
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- abubu
-
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13472
@Puchacz20 Jak coś to tu abubu podał linka do alternatyw do heroforga jak by Cię interesowało tworzenie figsów.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
-
-
Dobrze, Dziękuję Ci bardzo
Entuzjasta Talismana i tak w sumie tyle.
- Paulina
-
Czy jest jakaś/ktoś zna alternatywną opcja dla heroforge tylko bardziej do mechów?
Koszt druku dodatku jest zależny od ilości komponentów i ilości zamówień.