Oświetlenie
- Gamma
-
Oświetlenie
Szukam ciekawych rozwiązać na oświetlenie planszy. Najlepiej tanio, małym wysiłkiem i klimatycznie.
Drażni mnie już granie przy "głównym" świetle. Z lampkami jest tak, że część planszy jest zbyt zaciemniona, za to z drugiej strony czym bliżej źródła światła tym folie na kartach się mocniej odbijają. Obszar do oświetlenia to około 1,8 na 1,5 m czyli stół z rozłożona grą. Może ktoś m a jakiś ciekawy patent?
- Zaberish
-
Re: Oświetlenie
Taśmy LED wklejone na obrzeżach stołu pod warunkiem, że to stół do planszówek (czyli taki z podwyższonymi brzegami, które zapobiegają spadaniu kostek). To tylko pomysł teoretyczny, bo w praktyce nie testowałem - ale przy dobrym zaplanowaniu oświetlenie takiego obszaru, o jakim mówisz, nie powinno stanowić problemu.
Pudełko z grami - największa w sieci baza informacji o starych grach planszowych
- Gamma
-
Temat niestety umiera... ktoś ma jakieś fajne pomysły z jakiego oświetlenia korzysta w czasie gier?
Osobiście korzystam z tego:
nie do końca widzę żeby to ledami podklejać.
Osobiście korzystam z tego:
nie do końca widzę żeby to ledami podklejać.
-
-
-
Nie dosyć, że wchodzi to jeszcze zostaje dużo miejsca na inne dodatki. Przykładowe zdjęcia z 1-ednym takim stołem jak powyżej i 2-oma dostawianymi z kuchni (szerokość ta sama):

Jak widzisz miejsca jest sporo. Spokojnie Ci wejdą jeszcze Mroczne krainy i Smocze krainy po bokach i pewnie inne bajery jak zmniejszysz strefę dla gracza.
Wpisz w google / na allegro: stół cateringowy i Ci wyskoczy.

Jak widzisz miejsca jest sporo. Spokojnie Ci wejdą jeszcze Mroczne krainy i Smocze krainy po bokach i pewnie inne bajery jak zmniejszysz strefę dla gracza.
Wpisz w google / na allegro: stół cateringowy i Ci wyskoczy.
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13472
Ile on waży? bo rozumiem że jest przenośny?
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- Gamma
-
Przenośny, składa się na pół i ma wygodną rączkę do transportu. Waży sporo bo to jakiś plastik bardzo mocny, jakby był z metalem zmieszany. Już go ważę, moment...
Dodano po 1 minucie 6 sekundach:
12,5 kg
Dodano po 1 minucie 6 sekundach:
12,5 kg
- Budowniczy Mostów
-
-
Spis dodatków autora:
• Bezdroża
• Bezkresne Morze
• Gospoda Pod Koroną. Obiekty i Misje 2
• Klątwy Króla Piramidy (Piramida 2.0)
• Legendarne Przedmioty
• Ląd Na Horyzoncie!
• Most
• Obiekty i Misje
• Szalony Tytan - Posty: 4417
Znośnie.
- Gamma
-
No nie ma źle. Moja sama głowa lampowa do basu ważyła 45 kg z casem 70. A przecież to tylko jeden element. Transportowanie tego to była jakaś masakra. 
Więc 12 kg to pikuś zwłaszcza że jak wspomniałem jest rączka i wygodnie się to składa, rozkłada, nosi.
Więc 12 kg to pikuś zwłaszcza że jak wspomniałem jest rączka i wygodnie się to składa, rozkłada, nosi.
- Arthan
-
-
Spis dodatków autora:
• Generator Kart - Posty: 2220
Ja się zastanawiam nad zamontowaniem na rogach lampek biurowych z klipsami, ale tak jak już pisałeś to rozwiązanie ma spore wady i nie wiem czy w praktyce nie okaże się to porażką. Jak bym budował dom pod Talismana (jak np. Abubu
) zakupiłbym oświetlenie przeznaczone nad stoły bilardowe np. takie:

Mój kuzyn ma identyczne nad bilardem i się sprawdza bardzo dobrze

Mój kuzyn ma identyczne nad bilardem i się sprawdza bardzo dobrze
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24327
Tak się zastanawiam, czy takie światło świecące się de facto tuż nad siedzącymi ludźmi na dłuższą metę nie byłoby zbyt męczące. Przypuszczam, iż mnie by dosyć szybko zaczęło ono męczyć i denerwować.arthan pisze: ↑poniedziałek 05 mar 2018, 15:43 Ja się zastanawiam nad zamontowaniem na rogach lampek biurowych z klipsami, ale tak jak już pisałeś to rozwiązanie ma spore wady i nie wiem czy w praktyce nie okaże się to porażką. Jak bym budował dom pod Talismana (jak np. Abubu) zakupiłbym oświetlenie przeznaczone nad stoły bilardowe np. takie:
Mój kuzyn ma identyczne nad bilardem i się sprawdza bardzo dobrze![]()
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!
- abubu
-
od góry raczej odpada przez refleks światła ... zwłaszcza przy używaniu koszulek ... miałem kiedyś okazję tak grać i przez to było sporo gibania się
Jeżeli ktokolwiek nie zrozumiał choćby części mojej wypowiedzi, to zgodnie z regulaminem, może ją śmiało uznać za spam a następnie zgłosić zaistniałą sytuację administracji/moderatorom niniejszego forum.
- Bludgeon
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Great Talisman
• Powrót Skavenów
• Udręka Czarownika - Posty: 6315
Jedyny stół jaki w życiu widziałem że pomieścił cały talisman to był stół do ping ponga.
What a view.