Talisman Magia i Miecz: Las
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24327
Talisman Magia i Miecz: Las
Ostatnio zmieniony wtorek 01 wrz 2015, 16:44 przez Mały Nemo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Battonsson
-
-
Pewnie odrobine wcześniej. Zastanawiałem sie nad Pandora czy jest sens, ale łącznik w postaci Deep realms kupie na pewno:)Battonsson pisze:Czyli premiera w lipcu? Ciekawe czy polska edycja "The Deep Realms" będzie wcześniej czy później?
poprawiłem cytowanie //Rogo
Ostatnio zmieniony czwartek 29 sty 2015, 09:36 przez Nokturn, łącznie zmieniany 1 raz.
- Andur
-
Natrafiłem na takie zdjęcie:
http://i.imgur.com/uUDGRyBl.jpg
Czy ktoś może potwierdzić czy ten dodatek został wydany w mniejszym pudełku niż inne narożne?
http://i.imgur.com/uUDGRyBl.jpg
Czy ktoś może potwierdzić czy ten dodatek został wydany w mniejszym pudełku niż inne narożne?
- abubu
-
- Battonsson
-
Dokładnie mogli sobie darować szczególnie, że to ostatni narożny dodatek i pewnie w ogóle ostatni duży dodatek w tej edycji. Jak ktoś lubi mieć ładni i równiutko (tak jak ja
) rzeczy poustawiane na półkach to takie jedno niewymiarowe pudełko strasznie psuje szyki. Ale nic jakoś trzeba będzie z tym żyć... 
Pereant qui ante nos nostra dixerunt
- Mały Nemo
-
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13472
Żadnych innych zmian nie ma . po prostu ffg zaczęło szanowaćmmiejsce na półce. Szkoda że nie od nowych gier, bo mogli by zachować serię w jednym formacie.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- megoviator
-
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Fobie
• The Wildlands PL - Posty: 459
Dziś rano odebrałem z paczkomatu las. Przed chwilą go otworzyłem by popakować wszystko w koszulki i rzuciło mi się parę rzeczy.
1. Na początek wielkość pudełka. Wiedziałem, że jest mniejsze ale nie sądziłem, że tak będzie mnie to drażnić. Pudełko całkowicie nie pasuje mi na półkę. Rozumiem, że FFG postanowiło ujednolicić politykę wielkości pudełek, szczególnie tych od dodatków, ale nie mogę zrozumieć czemu nie mogli wydać tego w dużym pudle jeśli to prawdopodobnie ostatni dodatek z planszą. By przynajmniej o wiele lepiej wyglądało to na półce.
2. Sposób składania planszy jest okropny. Próbowałem ją położyć na płasko na planszy ale jest to wręcz niemożliwe. trzeba chyba przed grą rozkładać ją i przygniatać czymś ciężkim by się ułożyła. W poprzednich dodatkach tego nie miałem. Prawdopodobnie jest to wina składania planszy na więcej mniejszych części. I tutaj powraca pierwszy problem bo takie składanie jest wymuszone wielkością pudełka.
Co do pozytywów to w związku z wydaniem gry to raczej reszta jest na wysokim poziomie jak przystało na FFG. Co do zawartości dodatku to dopiero po rozegraniu będę mógł ocenić.
1. Na początek wielkość pudełka. Wiedziałem, że jest mniejsze ale nie sądziłem, że tak będzie mnie to drażnić. Pudełko całkowicie nie pasuje mi na półkę. Rozumiem, że FFG postanowiło ujednolicić politykę wielkości pudełek, szczególnie tych od dodatków, ale nie mogę zrozumieć czemu nie mogli wydać tego w dużym pudle jeśli to prawdopodobnie ostatni dodatek z planszą. By przynajmniej o wiele lepiej wyglądało to na półce.
2. Sposób składania planszy jest okropny. Próbowałem ją położyć na płasko na planszy ale jest to wręcz niemożliwe. trzeba chyba przed grą rozkładać ją i przygniatać czymś ciężkim by się ułożyła. W poprzednich dodatkach tego nie miałem. Prawdopodobnie jest to wina składania planszy na więcej mniejszych części. I tutaj powraca pierwszy problem bo takie składanie jest wymuszone wielkością pudełka.
Co do pozytywów to w związku z wydaniem gry to raczej reszta jest na wysokim poziomie jak przystało na FFG. Co do zawartości dodatku to dopiero po rozegraniu będę mógł ocenić.
- Krzysiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Dodatkowe karty
• Zaklęcia - Posty: 1482
Dzięki, Ernin. To bardzo przykra wiadomość. Też uważam że mogli sobie dać siana i zrobić pudełko o konsekwentnej wielkości.ernin pisze: Sposób składania planszy jest okropny. Próbowałem ją położyć na płasko na planszy ale jest to wręcz niemożliwe. trzeba chyba przed grą rozkładać ją i przygniatać czymś ciężkim by się ułożyła. W poprzednich dodatkach tego nie miałem. Prawdopodobnie jest to wina składania planszy na więcej mniejszych części. I tutaj powraca pierwszy problem bo takie składanie jest wymuszone wielkością pudełka.
- Mały Nemo
-
-
-
Wczoraj graliśmy chyba 10 h.
Nowy las daje dużo pozytywnych zmian.
Wybór karty ścieżki powoduje, że za każdym razem jest w Lesie inaczej i "przeznaczenie" się zmienia. Dla mnie najlepsi są Zwiadowca, Dąb i Wojownik Totemu(po ludzku Niedźwiedź), ale może to dla tego, że my staramy się walczyć z wrogami a nie bezpośrednio ze sobą nawzajem (dzieci). Trochę kłopoty jest z tymi jasnymi i ciemnymi losami - wszyscy przyzwyczajeni do jasnych, więc uprościliśmy sprawę: złe charaktery to ciemne, dobrzy - jasne. Graliśmy wg scenariusza Robinsonada = trzeba ukończyć Góry, Las i Podziemia i z Talizmanem dojść do środka planszy. Pytajcie to odpowiem.
Wczoraj graliśmy chyba 10 h.
Nowy las daje dużo pozytywnych zmian.
Wybór karty ścieżki powoduje, że za każdym razem jest w Lesie inaczej i "przeznaczenie" się zmienia. Dla mnie najlepsi są Zwiadowca, Dąb i Wojownik Totemu(po ludzku Niedźwiedź), ale może to dla tego, że my staramy się walczyć z wrogami a nie bezpośrednio ze sobą nawzajem (dzieci). Trochę kłopoty jest z tymi jasnymi i ciemnymi losami - wszyscy przyzwyczajeni do jasnych, więc uprościliśmy sprawę: złe charaktery to ciemne, dobrzy - jasne. Graliśmy wg scenariusza Robinsonada = trzeba ukończyć Góry, Las i Podziemia i z Talizmanem dojść do środka planszy. Pytajcie to odpowiem.
michu
-
-
Zamykająca Talismanowy tydzień recenzja najnowszego dodatku "Las"
Bawcie się dobrze 
https://www.youtube.com/watch?v=8fjVnnUd8jA

https://www.youtube.com/watch?v=8fjVnnUd8jA

- Bludgeon
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Great Talisman
• Powrót Skavenów
• Udręka Czarownika - Posty: 6315
Pewnie im łatwiej (taniej) robić wszystko w 1 rozmiarze niż przez kilka lat produkować część gier w mniejszych pudełkach a cześć w większych.Valdi pisze:Żadnych innych zmian nie ma . po prostu ffg zaczęło szanowaćmmiejsce na półce. Szkoda że nie od nowych gier, bo mogli by zachować serię w jednym formacie.
What a view.
- Mały Nemo
-
Re: Talisman Magia i Miecz: Las
Dwie grafiki dzisiaj do tego antycznego dodatku, obie autorstwa nieznanego me autora 
- Królowa Mab: http://the-john-doe.deviantart.com/art/ ... -685221785
- Slaug: http://the-john-doe.deviantart.com/art/ ... -685222061
- Królowa Mab: http://the-john-doe.deviantart.com/art/ ... -685221785
- Slaug: http://the-john-doe.deviantart.com/art/ ... -685222061
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!
- Gamma
-
Re: Talisman Magia i Miecz: Las
Zdecydowałem się już jakiś czas temu sprzedać Góry i Podziemia bo uważałem, że są stosunkowo monotonne, karty za mało zróżnicowane, brakuje również nowych, ciekawych mechanik. Nie zamierzam ich odkupować. Za to zacząłem się zastanawiać czy jako jedyny "narożny" dodatek sprawdzi się Las? Postacie wydają się interesujące z oryginalnym umiejętnościami, nowa mechanika punktów losu i ogólny klimat do mnie szalenie przemawiają. Jak wypada interakcja Lasu z Kataklizmem?