W Instrukcji jest napisane iż ...
Proszę również zwrócić uwagę że wszyscy Wrogowie z Kart Otchłani są określeni jako Obcy.Tak więc przedmioty i zdolności oddziaływające na inne rodzaje wrogów (Duchy, Potwory itp) nie będą miały żadnego wpływu na obcych... Wszem i wobec zadaje pytania...
1.Czy tyczy się to takich Magicznych Przedmiotów Jak Korona Salomona Lub Pierścień ? Bo rozumiem ze broni (np Magiczny miecz miecz topór itp nie można prawda ?)
2. Czy zbroja tez nie ma prawidłowego zastosowania po przegranej walce na sile ?
3.Czy różdżka grozy również nie jest skuteczna w kosmicznej otchłani ? ( Powoduje ona uniknięcie walki z KAŻDYM wrogiem poprzez sparaliżowanie go jeżeli wyrzucę 4,5,6 Rzut jest odbywany przed walka) .
4.Czy bransoleta siły działa bez żadnych zastrzeżeń? ( dzięki niej dostaje się siłę smoka = 7 i nie można czerpać punktowy zdobytych przez przyjaciół przedmiotów nie ważne czy mam sile mniejsza lub większa od 7 zawsze mam 7 jak mam ta bransoletę i już

)
5. Czy przedmioty w kosmicznej otchłani Np : Pancerz Bojowy ( Broni przed utrata Punktu Wytrzymałości i w trakcie walki wręcz dodają 2 punkty siły ) działają bez żadnego problemu w każdym miejscu na mapie w tym WKO ?... Pewnie tak ale wole zapytać by nie było niespodzianki
A teraz pytanie z innej beczki ... Karta przygody "Pokuta"
Wszyscy Źli poszukiwacze (z wyjątkiem znajdujących się na obszarze Korony Władzy) muszą najkrótszą drogą odbyć pielgrzymkę do Świątyni. W trakcie pielgrzymki nie mogą oni badać obszarów ani atakować innych poszukiwaczy.Mogą natomiast być atakowani.
Pierwszy który odbędzie pokutę w nagrodę otrzyma 2 punkty Mocy.
1. Skoro nie mogę badać obszaru ani się z nikim bić ... To jakim sposobem mogę się dostać do świątyni jak :
A) Nie mogę rzucić kostką w Gospodzie ( bo to badanie terenu)

Ze strażnikiem bić się nie mogę gdyż jest wyraźnie napisane ze nie mogę z nikim walczyć
C) Tratwy w takim razie tez nie mogę zbudować bo to badanie terenu
D) Nawet jakbym chciał kupić topór w Wiosce to chyba tez nie mogę tego zrobić ...
Więc co zrobić jak nic nie można zrobić? Jakieś pomysły ; D ?
W Instrukcji jest napisane iż ... [b]Proszę również zwrócić uwagę że wszyscy Wrogowie z Kart Otchłani są określeni jako Obcy.Tak więc przedmioty i zdolności oddziaływające na inne rodzaje wrogów (Duchy, Potwory itp) nie będą miały żadnego wpływu na obcych[/b]... Wszem i wobec zadaje pytania...
1.Czy tyczy się to takich Magicznych Przedmiotów Jak Korona Salomona Lub Pierścień ? Bo rozumiem ze broni (np Magiczny miecz miecz topór itp nie można prawda ?)
2. Czy zbroja tez nie ma prawidłowego zastosowania po przegranej walce na sile ?
3.Czy różdżka grozy również nie jest skuteczna w kosmicznej otchłani ? ( Powoduje ona uniknięcie walki z KAŻDYM wrogiem poprzez sparaliżowanie go jeżeli wyrzucę 4,5,6 Rzut jest odbywany przed walka) .
4.Czy bransoleta siły działa bez żadnych zastrzeżeń? ( dzięki niej dostaje się siłę smoka = 7 i nie można czerpać punktowy zdobytych przez przyjaciół przedmiotów nie ważne czy mam sile mniejsza lub większa od 7 zawsze mam 7 jak mam ta bransoletę i już :D)
5. Czy przedmioty w kosmicznej otchłani Np : Pancerz Bojowy ( Broni przed utrata Punktu Wytrzymałości i w trakcie walki wręcz dodają 2 punkty siły ) działają bez żadnego problemu w każdym miejscu na mapie w tym WKO ?... Pewnie tak ale wole zapytać by nie było niespodzianki :)
A teraz pytanie z innej beczki ... Karta przygody "Pokuta"
[b]Wszyscy Źli poszukiwacze (z wyjątkiem znajdujących się na obszarze Korony Władzy) muszą najkrótszą drogą odbyć pielgrzymkę do Świątyni. W trakcie pielgrzymki nie mogą oni badać obszarów ani atakować innych poszukiwaczy.Mogą natomiast być atakowani.
Pierwszy który odbędzie pokutę w nagrodę otrzyma 2 punkty Mocy.[/b]
1. Skoro nie mogę badać obszaru ani się z nikim bić ... To jakim sposobem mogę się dostać do świątyni jak :
A) Nie mogę rzucić kostką w Gospodzie ( bo to badanie terenu)
B) Ze strażnikiem bić się nie mogę gdyż jest wyraźnie napisane ze nie mogę z nikim walczyć
C) Tratwy w takim razie tez nie mogę zbudować bo to badanie terenu
D) Nawet jakbym chciał kupić topór w Wiosce to chyba tez nie mogę tego zrobić ...
Więc co zrobić jak nic nie można zrobić? Jakieś pomysły ; D ?