Hej,
Chciałbym zawrzeć dwie powiązane kwestie do rozważań.
1. Za jaką uważacie optymalną ilość graczy w HwA? Dotychczas byłem zajadłym fanem gry dla dwóch badaczy ale oczywiście po kupieniu Koszmaru w Dunwich spasowałem. Przełamałem się i zagrałem po 2 badaczy na osobę czyli z 4 postaciami. Rozgrywka była bardzo emocjonująca i udało się zapieczętować bramy przed Cthulthu. Ledwo więc emocje były. Takiej rozgrywki oczekiwałem więc już przeboleję granie tymi dwoma graczami. Jakie są Wasze odczucia i w jakich konfiguracjach dodatkowych?
2. Czy ktoś próbował grać we wszystkie dodatki i jakie wrażenia? Czy jest to w ogóle możliwe? Jeśli tak to czy będę musiał grać po 3 badaczy (6 badaczy łącznie)?
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji!
Gra z wszystkimi dodatkami / optymalna ilość graczy
-
-
- poooq
-
AD 1. Po dwóch badaczy na planszę daje wersję szybką, po trzech pełną i radosną rozgrywkę.
AD 2. Zestaw: podstawka+ duży dodatek wydaje się optymalny. Przy kilku planszach na raz istnieje szansa na zaistnienie martwych obszarów lub kumulacji: kwestia losowego dobierania mitów, ew. można losować je po kolei z talii poszczególnych dodatków.
AD 2. Zestaw: podstawka+ duży dodatek wydaje się optymalny. Przy kilku planszach na raz istnieje szansa na zaistnienie martwych obszarów lub kumulacji: kwestia losowego dobierania mitów, ew. można losować je po kolei z talii poszczególnych dodatków.
- tygore
-
4 osoby to optymalna ilość do wygrania praktycznie każdej partii. Wiadomo, że nieparzysta liczba graczy = trudniejsza (zmieniają się limity).
Podstawkę można 'zablokować' w 2 osoby jeśli się postaramy
+ mamy panią Naukowiec.
Przy dużym dodatku zaczyna być ciekawiej ale często gra może mieć martwe obszary jak mówi poooq.
Podstawkę można 'zablokować' w 2 osoby jeśli się postaramy
Przy dużym dodatku zaczyna być ciekawiej ale często gra może mieć martwe obszary jak mówi poooq.