zastanawiam się nad kupnem jakiejś gry karcianej i chodzą mi po głowie 3 tytuły, a mianowicie Warhammer Inwazja, Star Wars Gra karciana i Android Netrunner. Znajdują się może na forum osoby które miały styczność lub maja, z tymi grami? I mogą mi powiedzieć co nieco o nich
Warhammer Inwazja, Star Wars LCG, Android Netrunner
-
-
Warhammer Inwazja, Star Wars LCG, Android Netrunner
Witam,
zastanawiam się nad kupnem jakiejś gry karcianej i chodzą mi po głowie 3 tytuły, a mianowicie Warhammer Inwazja, Star Wars Gra karciana i Android Netrunner. Znajdują się może na forum osoby które miały styczność lub maja, z tymi grami? I mogą mi powiedzieć co nieco o nich
dodam ze jeśli chodzi o Netrunner'a to całkowicie jest mi obcy klimat tej gry, dlatego tez ciężko mi się do niej przekonać, choć jest coś w niej co mnie kusi 
- Krzysiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Dodatkowe karty
• Zaklęcia - Posty: 1482
-
-
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24327
Nigdy w życiu nie grałem w lepszą karciankę jak Doom Trooper. Ale są ludzie, którzy uważają, iż taki Dark Eden jest o wiele lepszy. Więc jak coś, to polecałbym którąś z tych karcianek. Wada - one obie są martwe od dawien dawna. Zaleta - masz wsio karty i wiesz, z czego możesz zrobić talię.
Jak będziesz grać z bardziej bliską Ci osobą, polecam Władca Pierścieni LCG - ja jak czasem grywam z Aniołkiem, to bardzo przyjemnie nam się gra, zwłaszcza jak wyjdą dziwne sytuacje na stole i się razem z nich śmiejemy. Aczkolwiek słabiej się je odczuwa, gdy się gra "tylko" z kolegami.
Z tych wsio powyżej powiadam jedynie WH Inwazję i jest to w miarę wesoła gra, ale moim zdaniem jednak... zniszczyć 2 sfery z 3, to takie dziwne. Osobiście w Inwazję grałem mało, ale po zniszczeniu z jednej ze sfer czuje się lekko, jakby przeciwnik miał większe szanse.
===
Osobiście polecam jednak Doom Trooper.
Jak będziesz grać z bardziej bliską Ci osobą, polecam Władca Pierścieni LCG - ja jak czasem grywam z Aniołkiem, to bardzo przyjemnie nam się gra, zwłaszcza jak wyjdą dziwne sytuacje na stole i się razem z nich śmiejemy. Aczkolwiek słabiej się je odczuwa, gdy się gra "tylko" z kolegami.
Z tych wsio powyżej powiadam jedynie WH Inwazję i jest to w miarę wesoła gra, ale moim zdaniem jednak... zniszczyć 2 sfery z 3, to takie dziwne. Osobiście w Inwazję grałem mało, ale po zniszczeniu z jednej ze sfer czuje się lekko, jakby przeciwnik miał większe szanse.
===
Osobiście polecam jednak Doom Trooper.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!
-
-
Jeśli chodzi o to z kim będę grać to właśnie z moja kobietka, ale ona twierdzi ze w wyborze całkowicie zdaje się na mnie dlatego stąd ten dylemat. Najbardziej myślę o SW, potem Warhammer, choć w nim przeraża mnie trochę ilość dodatków i do końca nie czaje jak to jest z tymi zestawami bitewnymi
tzn czy w danym zestawie z 6 paczek jest paczka przydzielona dla danej frakcji czy w każdej paczce znajdują sie karty dla każdej frakcji
No i Netrunner który kusi mimo nie znajomości klimatu.
- blazius
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Magowie Mroku
• Mała Pustynia
• Pojedyncze karty
• Przedpola Piekieł
• Źródła Magii - Posty: 992