- Spy
- Tinkerer
- Bounty Hunter
- Cat Burglar
- Tavern Maid
- Elementalist
Mały quiz. Ciekaw jestem, Drodzy Użytkownicy, jakbyście przetłumaczyli nazwy tych Poszukiwaczy na język polski
Bez urazy, ale nie chciałbym, żebyś tłumaczył gryAndur pisze:- Spy >> Szpieg, ale może też Cień
- Tinkerer >> Złota Rączka ewentualnie Majsterkowicz
- Cat Burglar >> Bezszelestny Włamywacz
A w jaki sposób byłbym to przetłumaczył?Rogo pisze:Spy - Szpieg (tylko Nemomon przetłumaczyłby to inaczej)
Elementalista występuje jako klasa (chociażby w starym Warmłotku), poza tem "Władca" sugeruje, iż jest to, no cóż, władcą. A TMIMowy Elementalist wcale nie musi być władcą żywiołaków, tylko potrafi je poskromić.Rogo pisze:Elementalist - Nie żaden Elementalista, tylko Władca Żywiołów. W Polsce mamy Żywioły a nie Elementy.
Grunt, że nie Kobieta (do towarzystwa)abubu pisze:z takiego kontekstu to mi pasuje tylko jedno: Kobieta (ot po prostu)Rebelix pisze:Mnie tam służąca pasuje do jej zdolności obsługiwania drinkami innych poszukiwaczy.
A nie pamiętam, musiałbym sprawdzić, czy w Mieście była jakaś karta pozwalająca unikać/wymykać się.Rebelix pisze:Ty Mi Nemo lepiej napisz czy my tam mamy wymykanie się czy już dalej sztywno poszło w unikanie?