Najsilniejszy Poszukiwacz - Wilkokłak
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24327
Najsilniejszy Poszukiwacz - Wilkokłak
Który z Poszukiwaczy z Wilkokłaka według Ciebie jest najsilniejszy?
- Rebelix
-
Nie do końca umiejętności czarnowidza zależą od ilości graczy. Zauważ, ze przy losowaniu kart przygód niezależnie co wylosujesz to dostajesz jakiś bonus. Jeśli wylosujesz zdarzenie, otrzymujesz zaklęcie, jeśli wróg odzyskujesz 1 żeton losu, jeśli coś innego to losujesz sobie następną kartę. I tak możesz np. stanąć na obszarze pól, wylosować sobie np. przedmiot, wylosować jeszcze jedną kartę np. zdarzenie i dzięki temu dostajesz również zaklęcie. Całkiem sporo jak na zwykły obszar pól.
Poza tym jakoś nie podoba mi się takie schematyczne myślenie który najsilniejszy/najsłabszy. Czemu nie ma ankiety który jest najciekawszy? :mrgreen: Bo moim zdaniem jest to Hiena Cmentarna... jakby nie było jednak ma coś innowacyjnego w sobie i samym sobą urozmaica rozgrywkę. OK może jeszcze cyganeczka z jej zbieraniem zaklęć ale mimo wszystko to nie to samo. Dodatkowo hiena ma to urozmaicenie, że sam odrzuca karty na spód stosu a zatem jeśli bardzo chce przywrócić na planszę jakąś kartę, np. magiczny strumień, to musi pozwolić komuś innemu na jej odrzucenie.
Poza tym jakoś nie podoba mi się takie schematyczne myślenie który najsilniejszy/najsłabszy. Czemu nie ma ankiety który jest najciekawszy? :mrgreen: Bo moim zdaniem jest to Hiena Cmentarna... jakby nie było jednak ma coś innowacyjnego w sobie i samym sobą urozmaica rozgrywkę. OK może jeszcze cyganeczka z jej zbieraniem zaklęć ale mimo wszystko to nie to samo. Dodatkowo hiena ma to urozmaicenie, że sam odrzuca karty na spód stosu a zatem jeśli bardzo chce przywrócić na planszę jakąś kartę, np. magiczny strumień, to musi pozwolić komuś innemu na jej odrzucenie.
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24327
- Rebelix
-
-
Osobiście oddał bym głos na najciekawszego. Nie wiem który jest najsilniejszy/najsłabszy ponieważ jeszcze nie grałem nimi. Najciekawszym poszukiwaczem z Wilkołaka, wydaje mi się Hiena Cmentarna (zgodnie z przedmówcą). Czarnowidz jest mocno przypakowany, tak samo jak i Kultystka jednak i ta była w stanie przegrać ze Skrzatem [mną] (który jest kopią Kobolda z MiM [nie przepadam za nim]), tak więc - NIE MA najmocniejszego / najsłabszego poszukiwacza. Nasuwa się Dawid i Goliat - kto jest silniejszy? Nie chodzi o siłę fizyczną ale o ogół cech, a te są zmienne w zmiennych warunkach.