Nowa Gralicja - Kraków 17-18 listopada 2012 r.
- HunteR
-
Nowa Gralicja - Kraków 17-18 listopada 2012 r.
Wspomniałem o tym w temacie Malborkowym, ale już jedna osoba wyraziła zainteresowanie więc pomyślałem, że nie zaszkodzi założyć osobny temat.
W dniach 17-18 listopada 2012 roku odbędzie się w Krakowie kolejna edycja Gralicji - imprezy dla fanów gier planszowych i karcianych.
Szczegóły takie jak adres, godziny otwarcia czy lista dostępnych gier znajdziecie na oficjalnej stronie.
Oczywiście zdaję sobie sprawę że w tym samym terminie odbywa się wspomniany już turniej w Malborku, ale Malbork a Kraków to właściwie dwie różne części Polski i Gralicja może być alternatywą dla tych którym Malbork nie po drodze
Kogo mogę się spodziewać?
W dniach 17-18 listopada 2012 roku odbędzie się w Krakowie kolejna edycja Gralicji - imprezy dla fanów gier planszowych i karcianych.
Szczegóły takie jak adres, godziny otwarcia czy lista dostępnych gier znajdziecie na oficjalnej stronie.
Oczywiście zdaję sobie sprawę że w tym samym terminie odbywa się wspomniany już turniej w Malborku, ale Malbork a Kraków to właściwie dwie różne części Polski i Gralicja może być alternatywą dla tych którym Malbork nie po drodze
Kogo mogę się spodziewać?
[tu był obrazek, ale zepsuli forum]
- abubu
-
- abubu
-
- HunteR
-
Szkoda, że tak mało ludzi przyjechało i że wszyscy tylko na chwilę, ale lepsze to niż nic. Była okazja zagrać w TMiMa i przetestować nową edycję Descenta
Może na kolejnej edycji będzie więcej ludzi
Może na kolejnej edycji będzie więcej ludzi
Ostatnio zmieniony poniedziałek 19 lis 2012, 10:41 przez HunteR, łącznie zmieniany 1 raz.
[tu był obrazek, ale zepsuli forum]
- abubu
-
Niestety tak wyszło, że bardziej przejazdem byłem (późno przyjechałem, późno następnego dnia wstałem i alkomat nie pozwolił na podróż, itp). Jednak mimo wszystko udało się jedną partyjkę TMiM rozegrać (no prawie całą) - szkoda, że bez dodatków. A tą #&*$@#% Czarownicę to #*$^@#$(@* !!!!!! W tym miejscu pozdrawiam niejakiego Drwala Skutecznie mnie denerwował...
- sardo
-
Ja nie na taką chwilę, całą sobotę byłem
Nie wiem jak dziś, ale wydaję mi się, że na poprzedniej edycji było więcej osób.
Fajnie było poznać nowego Descenta, chętnie bym jeszcze w niego pograł jak nadarzy się okazja.
Szkoda, że Talisman był bez dodatków, ale mimo to przyjemnie się pograło
Ciekawym też było poznanie interpretacji niektórych zasad wg Huntera, bo z abubu raczej w większości się zgadzałem.
Nie wiem jak dziś, ale wydaję mi się, że na poprzedniej edycji było więcej osób.
Fajnie było poznać nowego Descenta, chętnie bym jeszcze w niego pograł jak nadarzy się okazja.
Szkoda, że Talisman był bez dodatków, ale mimo to przyjemnie się pograło
Ciekawym też było poznanie interpretacji niektórych zasad wg Huntera, bo z abubu raczej w większości się zgadzałem.
- sardo
-
Z tego co w tej chwili pamiętam:Rogo pisze:Chętnie poczytam na ten temat coś więcejsardo pisze:Ciekawym też było poznanie interpretacji niektórych zasad wg Huntera
-zamiana trofeów w momencie, gdy tylko jest to możliwe, czyli jeśli zdobywamy 7 lub więcej punktów z trofeów, musimy je zamienić na Siłę czy Moc
-możliwość użycia punktów Losu, limit 1 na turę
-przejście między Krainą Środkową a Zewnętrzną przez obszar Świątyni do Gospody
- Rogo
-
No to trzeba mu teraz oficjalnie na forum uświadomić: bzdury, HunteRku, bzdury...
A teraz kilka cycatów (xD) z instrukcji, coby nie było, że to tylko moje wymysły:
A teraz kilka cycatów (xD) z instrukcji, coby nie było, że to tylko moje wymysły:
Pod koniec swojej tury gracz może wymieniać trofea na dodatkowe żetony Siły i Mocy.
Gracz może wydać jeden żeton Losu (odłożyć go na odpowiedni stos), aby po wykonaniu rzutu ponowić rzut jedną kością (może to zrobić tylko raz na dany rzut).
I jak zwykle: wszystko jest w instrukcji, a skąd się biorą inne pomysły - tego nie wie nikt.Poszukiwacze mogą przekroczyć Rwącą Rzekę (która oddziela Krainę Zewnętrzną od Środkowej) korzystając z mostu, który łączy obszar Strażnika (w Krainie Zewnętrznej) ze znajdującym się po drugiej stronie obszarem Wzgórz (w Krainie Środkowej).
Rwącą Rzekę można też pokonać przy użyciu Tratwy albo w wyniku spotkania.
Ja nawet nie mam Talismana.
- Rogo
-
Ale wiem czemu mogło Ci się pochrzanić z chodzeniem ze Świątyni do Gospody - Żniwiarz może tak robić i mogłeś zapomnieć o tym, że Poszukiwacze już takiego przywileju nie mają.
W przypadku trofeów zwróć z kolei uwagę na słowo "może" - tak więc jeśli pokonasz 2 Wrogów o Sile 6, to nie musisz ich od razu wymienić tracąc przy tym 5 punktów w trofeach, tylko możesz spokojnie poczekać aż pokonasz kolejnego Wroga o Sile 2 i zgarnąć od razu 2 punkty Siły
W przypadku trofeów zwróć z kolei uwagę na słowo "może" - tak więc jeśli pokonasz 2 Wrogów o Sile 6, to nie musisz ich od razu wymienić tracąc przy tym 5 punktów w trofeach, tylko możesz spokojnie poczekać aż pokonasz kolejnego Wroga o Sile 2 i zgarnąć od razu 2 punkty Siły
Ja nawet nie mam Talismana.