Z tak dobrą karcianką nie zetknąłem się już na prawdę długo. O samej grze można poczytać w powyższym linku, dodam od siebie, że ma niesamowity klimat, proste zasady, a interakcja jest niesamowita, również ta negatywna.
Na plus zaliczyć również należy wykonanie, które np. w porównaniu do gównianych grafik z Dominiona czy mocno komputerowych z 7 cudów świata, rzuca wręcz na kolana.
Gra kosztuje w okolicach 100 ziko, a w pudełku otrzymujemy całkiem pokaźną liczbę kart, znaczników i tonę funu
Ze swojej strony gorąco polecam, gra oddaje klimat planszowego/figurkowego pierwowzoru. Ciekaw jestem czy do gry pojawią się dodatki, gdyż aż się prosi o kolejne drużyny, nowe boiska czy wydarzenia bądź puchary.
Rozegraliśmy partię w 3 i 4 osoby, w obu przypadkach gra doskonale działała, co ostatnimi czasy nie jest regułą, gdyż większość gier tworzona jest pod określoną ilość graczy i dobrze chodzą tylko przy komplecie.
Dzisiaj rozegrałem 2 partie w Blood Bowla - Menedżera Drużyny: http://www.boardgamegeek.com/boardgame/90137/blood-bowl-team-manager-the-card-game
Z tak dobrą karcianką nie zetknąłem się już na prawdę długo. O samej grze można poczytać w powyższym linku, dodam od siebie, że ma niesamowity klimat, proste zasady, a interakcja jest niesamowita, również ta negatywna. Na plus zaliczyć również należy wykonanie, które np. w porównaniu do gównianych grafik z Dominiona czy mocno komputerowych z 7 cudów świata, rzuca wręcz na kolana.
Gra kosztuje w okolicach 100 ziko, a w pudełku otrzymujemy całkiem pokaźną liczbę kart, znaczników i tonę funu :)
Ze swojej strony gorąco polecam, gra oddaje klimat planszowego/figurkowego pierwowzoru. Ciekaw jestem czy do gry pojawią się dodatki, gdyż aż się prosi o kolejne drużyny, nowe boiska czy wydarzenia bądź puchary. Rozegraliśmy partię w 3 i 4 osoby, w obu przypadkach gra doskonale działała, co ostatnimi czasy nie jest regułą, gdyż większość gier tworzona jest pod określoną ilość graczy i dobrze chodzą tylko przy komplecie.
Ale po co Ci siedziba? grę można zakupić niemal w każdym sklepie z planszówami bądź na Allegro, zazwyczaj jeszcze taniej.
Dodam do siebie, że talie drużyn są dosyć zrównoważone, aczkolwiek np. talia elfów i skavenów ma podobne założenia taktyczne: szybkość, przerzucanie stosu rezerwowych, dodatkowo skaveni są mniej wytrzymali.
Ale po co Ci siedziba? grę można zakupić niemal w każdym sklepie z planszówami bądź na Allegro, zazwyczaj jeszcze taniej.
Dodam do siebie, że talie drużyn są dosyć zrównoważone, aczkolwiek np. talia elfów i skavenów ma podobne założenia taktyczne: szybkość, przerzucanie stosu rezerwowych, dodatkowo skaveni są mniej wytrzymali.
Siedziba potrzebna mi po to żebym mógł u nich pracować. Zdarzało się że mieli na stronie ofertę pracy której wymagania w sporej części spełniałem ale mieszkam nie tam gdzie trzeba.
Siedziba potrzebna mi po to żebym mógł u nich pracować. Zdarzało się że mieli na stronie ofertę pracy której wymagania w sporej części spełniałem ale mieszkam nie tam gdzie trzeba.
Fajne, ale to taki jednosezonowy mini hit. Odskocznia od wersji planszowej lub tej na pc. Tym bardziej że niedługo na komputery pojawi się blood bowl chaos edition.
Czasem ty jesz niedźwiedzia, a czasem to niedźwiedź je ciebie.
Fajne, ale to taki jednosezonowy mini hit. Odskocznia od wersji planszowej lub tej na pc. Tym bardziej że niedługo na komputery pojawi się blood bowl chaos edition.
Lens pisze:Fajne, ale to taki jednosezonowy mini hit. Odskocznia od wersji planszowej lub tej na pc. Tym bardziej że niedługo na komputery pojawi się blood bowl chaos edition.
Lekarstwem na jednosezonowość mógłby być plugin do SE umożliwiający tworzenie autorskich drużyn np:
[quote="Lens"]Fajne, ale to taki jednosezonowy mini hit. Odskocznia od wersji planszowej lub tej na pc. Tym bardziej że niedługo na komputery pojawi się blood bowl chaos edition.[/quote]
Lekarstwem na jednosezonowość mógłby być plugin do SE umożliwiający tworzenie autorskich drużyn np: [img]http://www.coolminiornot.com/pics/pics12/img487ca9c0066bb.jpg[/img]