My graliśmy że jak spotkamy kolosa bitewnego to nie można mu się wymknąć, ot takie małe utrudnienie
Pudełko na T:MiM
-
-
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Magiczne Kamienie - Posty: 1227
Nemezis85 pisze:Coraz większym problemem zaczyna być brak miejsca na karty....nie ma już gdzie ich układać a w Forstmarch mają dojść znów dodatkowe karty to już wogóle nie będzie miejsca.
Muszę przyznać, że pomysł jest genialny! Po zrobieniu tego na dole mieszczą mi się wszystkie karty w koszulkach (czyli zajmują 2x więcej niż normalnie) posegregowane w woreczki strunowe, a górny "prostokąt" wyłożyłem gąbką i mieszczą się tam wszystkie figurki.Kufir pisze:Odwróć wkładkę w pudełku z Podziemiami i dostaniesz dwie prostokątne szerokie przegródki do których możesz upchnąć sporo rzeczy
Jak dorwę aparat to mogę dać zdjęcia.
- YoJin
-
powiem szczerze ze po wydrukowaniu kilku dodtaków (wyzwanie, dzicz, etc.) i tak mi juz zabraklo miejsca w pudełku. Dlatego zrobilem osobne pudełeczka na karty.
Po rozlozeniu sa dwa, a składane jak pudełka zwykłe.
Jako ze i tak sie robi bałagan osobiscie myslałem o drewnianym pudełku na wszystkie karciochy cos ala:
Tylko ciezko takie wymiarowe znaleźć,a o przegrodach nie wspomne
Po rozlozeniu sa dwa, a składane jak pudełka zwykłe.

Jako ze i tak sie robi bałagan osobiscie myslałem o drewnianym pudełku na wszystkie karciochy cos ala:

Tylko ciezko takie wymiarowe znaleźć,a o przegrodach nie wspomne
Bez Ciebie schnę jak mokry chomik na patelni...
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13472
yojiny, Masz może pliki z których drukowałeś te pudełka?
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Magiczne Kamienie - Posty: 1227
- Kufir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
• Zadania Czarownika - Posty: 2174
-
Pudelka robilem sam z grubszego kartonu, na nie nakleiłem czarna folie zeby wzmocnic, na to wydrukowane boki, a całość pokryłem bezbarwna folią.
Wiec tylko boki (które poszły na majla) mam i to slabej jakosci (niska rozdziałka bo drukowałem z worda
)
Pudelka robilem sam z grubszego kartonu, na nie nakleiłem czarna folie zeby wzmocnic, na to wydrukowane boki, a całość pokryłem bezbarwna folią.
Wiec tylko boki (które poszły na majla) mam i to slabej jakosci (niska rozdziałka bo drukowałem z worda
- Katiusha
-
A jakby spróbować dopasować takie drewniane pudełko od paru talii takich zwykłych kart do gry np w Macao lub cosik?yojiny pisze:Tylko ciezko takie wymiarowe znaleźć,a o przegrodach nie wspomne
Listewki rozdzielające można samemu dorobić i dopasować.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autorki w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niej w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- YoJin
-
Szukałem na allegro jakis pudelek, ale albo za male. Albo za niskie, albo za wysokie. Nic co dałoby sie dobrze spasowac.
Pytałem firme , ktora wystawia owe pudełka na allegro (DREWBIS) o pudełka na wymiar, ale nie robia czegos trakiego indywidualnie. W hurtowych ilosciach pewnie dałoby rade, a i logo mogliby zrobic do tego. Jakby ktos mial na tyle sil, czasu i checi moglby pozbierac chetnych i cos wynegocjowac.
Narazie pozostaje smemu sklejac pudelka i zawijac w gumke
Pytałem firme , ktora wystawia owe pudełka na allegro (DREWBIS) o pudełka na wymiar, ale nie robia czegos trakiego indywidualnie. W hurtowych ilosciach pewnie dałoby rade, a i logo mogliby zrobic do tego. Jakby ktos mial na tyle sil, czasu i checi moglby pozbierac chetnych i cos wynegocjowac.
Narazie pozostaje smemu sklejac pudelka i zawijac w gumke
-
-
U mnie też karta ze Żniwiarzem jest na samej górze. Przypadek?
No chyba zabiorę się za malowanie figurek jak będę miał więcej czasu
Udało mi sie zmieścić w 1 pudełku (Podstawa, Żniwiarz, Podziemia) ale z Królową Lodu(a) chyba nie wyrobię. No i będę musiał skorzystać z foliowych woreczków a tego nie lubię i jak gram w Horror w Arkham to właśnie mnie to irytuje, że pudełko nie jest dostosowane do gry.
No chyba zabiorę się za malowanie figurek jak będę miał więcej czasu
Udało mi sie zmieścić w 1 pudełku (Podstawa, Żniwiarz, Podziemia) ale z Królową Lodu(a) chyba nie wyrobię. No i będę musiał skorzystać z foliowych woreczków a tego nie lubię i jak gram w Horror w Arkham to właśnie mnie to irytuje, że pudełko nie jest dostosowane do gry.
- Kufir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
Zaopatrzcie się w plastikowe zamykane pudełka po FERRERO ROCHER
http://www.indiafloristonline.com/image ... s/16fr.jpg
Idealne na karty!
(Leżą one wtedy na boku, a nie tak jak w pudełku wersji podstawowej)
W jednym pudełku mieszczą się wszystkie karty Podziemi i Zaklęć (i to w koszulkach)
http://www.indiafloristonline.com/image ... s/16fr.jpg
Idealne na karty!
W jednym pudełku mieszczą się wszystkie karty Podziemi i Zaklęć (i to w koszulkach)

- Kufir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
-
Naprawdę świetny pomysł z tym pudełkiem. Dziś się zaopatrzyłam, karty w koszulkach rzeczywiście pasują idealnie.
Ja natomiast od dłuższego czasu wykorzystuję inne pudełko, też po Ferrero :D, tyle że do trzymania pomalowanych figurek, żeby nie obtłukiwały się wrzucone luzem:
Ja natomiast od dłuższego czasu wykorzystuję inne pudełko, też po Ferrero :D, tyle że do trzymania pomalowanych figurek, żeby nie obtłukiwały się wrzucone luzem:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Kufir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
-
- Erestor
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Czas Żniw
• Duchy Pradawnych Smoków
• Smoki - Posty: 1312
- Kontakt:
A widziałeś te pudełka: http://www.talismanisland.com/small_tuck.pdf
oraz http://www.talismanisland.com/large_tuck.pdf
Może podsuną ci jakiś pomysł.
A poza tym to świetne te szablony
P.S. Możesz jeszcze rzucić okiem tutaj: http://www.fantasyflightgames.com/edge_ ... idt=282394
oraz http://www.talismanisland.com/large_tuck.pdf
Może podsuną ci jakiś pomysł.
A poza tym to świetne te szablony
P.S. Możesz jeszcze rzucić okiem tutaj: http://www.fantasyflightgames.com/edge_ ... idt=282394
- Erestor
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Czas Żniw
• Duchy Pradawnych Smoków
• Smoki - Posty: 1312
- Kontakt:
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Fobie
• The Wildlands PL - Posty: 459
Moje pudełko jest w produkcji dopiero będzie zbudowane z drewna dokładniej sklejki w planie jest przewidziane miejsce na wszystkie karty a nawet wiecej na poszukiwaczy na wszystkie żetony i figurki jedynie plansza nie jest w planie ponieważ pudełko ma być małe i przenośne bo często gra poza domem i w torbie oryginalne pudełko mi się nie mieści.
Jak pudełko będzie gotowe wstawię zdjęcia.
Jak pudełko będzie gotowe wstawię zdjęcia.
- Kaktus+
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Apteka
• Kraina Snów
• Lodowa Kraina - Posty: 3416
na jakim papierze to drukowałeś? Wygląda na nieco grubszy niż zwykły papier z bloku technicznego.
Bardzo elegancko się prezentuje i jest w sam raz by przenosić w nim Karty.
Marzy mi się takie pudełko jednak po pierwsze primo nie mam pojęcia jak takie coś zrobić, po drugie nie mam umiejętności i po trzecie, leń ze mnie
ernin pisze:Moje pudełko jest w produkcji dopiero będzie zbudowane z drewna dokładniej sklejki w planie jest przewidziane miejsce na wszystkie karty a nawet wiecej na poszukiwaczy na wszystkie żetony i figurki jedynie plansza nie jest w planie ponieważ pudełko ma być małe i przenośne bo często gra poza domem i w torbie oryginalne pudełko mi się nie mieści.
Marzy mi się takie pudełko jednak po pierwsze primo nie mam pojęcia jak takie coś zrobić, po drugie nie mam umiejętności i po trzecie, leń ze mnie
- Qxa
-
Jak się położy karty w ukosie to powinno się wyciągać je dosyć łatwo.Rogo pisze:Qxa, takie wysokie pudełko, to chyba niewygodnie się karty wyciąga, czyż nie?
Może też służyć do przenoszenia jak się wydrukuje górę odpowiednio większą.
Na papierze wizytówkowym z fakturą, chyba coś 250g a w środek wklejony jest papier czary dla usztywnienie i ładniejszego wyglądu.Kaktus+ pisze:na jakim papierze to drukowałeś? Wygląda na nieco grubszy niż zwykły papier z bloku technicznego.
Przy wycinaniu trzeba wyciąć skrzydełka
W sumie kosztowało mnie to 1,50zł.
"Ptaki w jej warkoczach drzemią,
Gdy spękana słońcem ziemia"
Gdy spękana słońcem ziemia"
- YoJin
-
Qxa dlatego wlasnie zrobilem sciecia z jednej strony pudelka zeby latwiej wyjac mozna bylo. Mialem podobne do Twojego ale wlanie ze wzgledu na ciezkie wyjmowanie musialem zmienic projekt 
Poza tym zrobilem tez takie stojaczki pod karty aby sie wlasnie nie przechylaly (pod ciezarem kart stojaczki stoja dosc stabilnie i utrzymuja karcioszki)

Poza tym zrobilem tez takie stojaczki pod karty aby sie wlasnie nie przechylaly (pod ciezarem kart stojaczki stoja dosc stabilnie i utrzymuja karcioszki)