OK, dosc wspomnien, tak sie zastanawiam, czy przypadkiem nie powstala jakas komputerowa wersja "Magii i miecza"? Nie mam na mysli zadnej superprodukcji opartej na engine Quake'a III itp. itd., raczej jakas shareware'owa gierke mieszczaca sie na dyskietce
Witam wszystkich ;)
-
-
Witam wszystkich ;)
Witam wszystkich forumowiczow, przyznam, ze jestem zaskoczony faktem istnienia takiego forum, nie przypuszczalem, ze ktos jeszcze w to gra
Od ponad 10 lat nie mialem doczynienia z "Magia i mieczem", a kiedys potrafilem w nia grac godzinami
Pozniej jakos mi przeszlo, gierke komus oddalem, i do dzisiaj nie dorobilem sie nastepnego egzemplarza. Trudno, ale z drugiej strony, watpie, czy teraz ta gra wciagnelaby mnie tak, jak wczesniej. Gry komputerowe odswiezane po latach jakos nie budza dzis takich emocji, jak kiedys, wiec z "MiM" byloby pewnie tak samo.
OK, dosc wspomnien, tak sie zastanawiam, czy przypadkiem nie powstala jakas komputerowa wersja "Magii i miecza"? Nie mam na mysli zadnej superprodukcji opartej na engine Quake'a III itp. itd., raczej jakas shareware'owa gierke mieszczaca sie na dyskietce
Bo mimo wszystko chetnie bym sobie ja przypomnial. Jesli ktos slyszal o czyms takim, niech da znac 
- Kufir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Groźniejsze Podziemia
• Nowe PP
• Zadania Czarownika - Posty: 2174
-
- Lokalizacja: Seyda Neen - głowne miasto portowe w krainie Vanderfell
-
-
HEh...no dobra...powiem wam...prowace negocjacje z małym takim wydawcą gier freeware i shareware. Własnie do tego mi podstawka.Bedzie to imitacja agi i miecza na kompa...gra turowa...mam nadzieje ze wszystko sie powiedzie i będzie mozna sie cieszyc dobrą(mam nadzieje) gierką.Dodatki bedą wtyczkami do gry.
"...ciało puszczone raz, puszcza sie cały czas..."
-
-
-
Sprawa wygląda tak - dopóki na tym nie zarabiasz, nikt do Twoich drzwi pukać nie będzie. Jak zacznieś zarabiać (i mam na myśli nie koniecznie kasę ze sprzedaży, ale np. pieniądze z reklam, wynagrodzenie nie pieniężne, itd.) to ktoś z dawnego wydawnictwa Sfera może się przyczepić. Jak spróbujesz wydać to w j. angielskim, to na karku możesz mieć Games Workshop.
Moja rada, nie zarabiaj i nie próbuj tworzyć wersji angielskich. Unikniesz wielu kłopotów.
Moja rada, nie zarabiaj i nie próbuj tworzyć wersji angielskich. Unikniesz wielu kłopotów.
- ES
-
Skorzystam z tego tematu, by się przywitać - mam nadzieję, że mi Guardian wybaczy 
Wiele lat minęło od mojej ostatniej rozgrywki w MiMa... Pamiętam frustrację, kiedy po zakupieniu pierwszej gry fantastycznej w życiu - "W kosmicznej otchłani" - okazało się, że to dodatek :shock: i trzeba zapolować na podstawkę. Pamiętam rozgrywki klasowe - 12 osób płci obojga wesoło pocinających w MiMa w dzień, kiedy lekcje kończyły się jakoś o 11... Pamiętam dobrze. Jednak przez ostatnie lata jakoś nie miałem okazji wyciągnąć MiMa ze skrzyni, w której go trzymam, nie było z kim zagrać - przynajmniej tak myślałem. Chęć jednak pozostała i kiedy przypadkiem znalazłem stronę MiM2003, postanowiłem chociaż prześledzić, co się dzieje z moją ulubioną grą teraz. Przyznaję, że jestem szczerze i pozytywnie zaskoczony. Tyle fantastycznie opracowanych dodatków, zupełnie przyzwoicie ruchliwe forum (jak na niszową obecnie grę) - aż się chce zagrać! Mam nadzieję, że w niedługim czasie uda mi się zasiąść do stołu i miło spędzić parę godzin.
Pozdrawiam
ES
Wiele lat minęło od mojej ostatniej rozgrywki w MiMa... Pamiętam frustrację, kiedy po zakupieniu pierwszej gry fantastycznej w życiu - "W kosmicznej otchłani" - okazało się, że to dodatek :shock: i trzeba zapolować na podstawkę. Pamiętam rozgrywki klasowe - 12 osób płci obojga wesoło pocinających w MiMa w dzień, kiedy lekcje kończyły się jakoś o 11... Pamiętam dobrze. Jednak przez ostatnie lata jakoś nie miałem okazji wyciągnąć MiMa ze skrzyni, w której go trzymam, nie było z kim zagrać - przynajmniej tak myślałem. Chęć jednak pozostała i kiedy przypadkiem znalazłem stronę MiM2003, postanowiłem chociaż prześledzić, co się dzieje z moją ulubioną grą teraz. Przyznaję, że jestem szczerze i pozytywnie zaskoczony. Tyle fantastycznie opracowanych dodatków, zupełnie przyzwoicie ruchliwe forum (jak na niszową obecnie grę) - aż się chce zagrać! Mam nadzieję, że w niedługim czasie uda mi się zasiąść do stołu i miło spędzić parę godzin.
Pozdrawiam
ES
- Juri
-
- Kontakt:
- ES
-