Jenga
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Magiczne Kamienie - Posty: 1227
Jenga
Czy ta gra jest naprawdę taka fajna jak wszyscy piszą? Nie nudzi się szybko? Sprawdza się dla dwóch osób? No i czy lepiej kupić oryginalną wersję Hasbro (50-70 zł) czy nie warto tyle kasy płacić i lepiej kupić podróbkę (20-30 zł)? Dziękuję za jakieś informację.
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Krypta Upiorów (pomagier)
• Labirynt Magów (pomagier)
• Poszukiwacze - Posty: 6145
Gra jest zajefajna. Nie nudzi się. Mam ją od kilku lat i systematycznie do niej wracamy. Fajnie to to wyciągnąć przy małej grupce znajomych. Budzi zainteresowanie nawet u ludzi, którzy na co dzień stronią od planszówek. Ja osobiście posiadam Jengę Extreme (kopnięte klocki). Standardowa ma tą przewagę, że możesz grać klockami w pionie
Bardzo ciekawe utrudnienie. A już w ogóle genialnie się gra na dwa zestawy klocków. Nie wiem jak są wykonane podróbki, no ale chyba za bardzo nie da się spieprzyć drewnianego klocka 
Top Secret Ninja Off Topic Creators Internatinal Organization Member
-
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Magiczne Kamienie - Posty: 1227
Dzięki za odpowiedź.
Jak to w pionie?SeSim pisze:Standardowa ma tą przewagę, że możesz grać klockami w pionie. Bardzo ciekawe utrudnienie.
W sklepie mi odradzali. Podobno są lipnie zrobione, to znaczy mają szorstkie krawędzie co znacznie utrudnia grę.SeSim pisze:Nie wiem jak są wykonane podróbki, no ale chyba za bardzo nie da się spieprzyć drewnianego klocka
- poooq
-
- SeSim
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Krypta Upiorów (pomagier)
• Labirynt Magów (pomagier)
• Poszukiwacze - Posty: 6145
Normalnie klocki leżą na sobie na szerszym boku - "na płasko". Masz wtedy trzy klocki na warstwę. Myśmy z kumplami swojego czasu opracowali patent na granie "w pionie" - klocki leżą na krótszym boku. Masz wtedy bodajże 5 klocków na warstwę. Zabawa przedniaHellhound pisze:Jak to w pionie?
No nie wiem czy to taki dobry patent. Przy szorstkich klockach faktycznie może być za trudno grać. One mają właśnie płynnie wychodzić spod siebie. Także może rzeczywiście kupić oryginał. Aczkolwiek zawsze można samemu drobnym papierem ściernym sobie poprawić te szorstkościpoooq pisze:Znajomy ma tescową wersję Tower czy jakoś tak i ma ona ten patent, że niektóre z klocków są szorstkie a inne gładkie. To chyba celowe podejście producenta.
Top Secret Ninja Off Topic Creators Internatinal Organization Member
-
-
http://jenga.pl/ tu mozna znaleźć wiecej o tej grze
- talismanisland
-
Harbourmaster at Talisman Island - http://www.talismanisland.com
- Krzysiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków