Konkurs Góry - Głosowanie
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
• ZP i LK - Posty: 13534
Konkurs Góry - Głosowanie
Witam wszystkich zainteresowanych, do konkursu zgłoszono 11 prac. Są to prace:
1. the Mackan
2. Paweł
3. Draugnimir
4. kilof
5. Ravandil
6. HavocM
7. Khanlorth
8. Nemomon
9. Dobas
10. Astropata
11. Glooth
Nie będę tu zamieszczał pojedynczych linków całość zgłoszonych prac znajdziecie POD TYM LINKIEM
Głosy oddajemy w tym temacie, głosując na cały zestaw kart:
Punktacja przyznajemy w w następujący sposób pierwsze miejsce dostaje 11 punktów a ostatni 1 punkt. Wyjątkiem są głosy autorów którzy biorą udział w konkursie. Nie glosują na swoja prace a punktacje wystawiają zaczynając od 10 punktów a kończąc na 1, pomijają swoje zgłoszenie, które to dostaje automatycznie gdy autor zagłosuje 11pt.
Głosy można oddawać do 19 Września 2010 (23:59)
Głosy Wysyłamy do mnie na Prywatną Wiadomość
.
1. the Mackan
2. Paweł
3. Draugnimir
4. kilof
5. Ravandil
6. HavocM
7. Khanlorth
8. Nemomon
9. Dobas
10. Astropata
11. Glooth
Nie będę tu zamieszczał pojedynczych linków całość zgłoszonych prac znajdziecie POD TYM LINKIEM
Głosy oddajemy w tym temacie, głosując na cały zestaw kart:
Punktacja przyznajemy w w następujący sposób pierwsze miejsce dostaje 11 punktów a ostatni 1 punkt. Wyjątkiem są głosy autorów którzy biorą udział w konkursie. Nie glosują na swoja prace a punktacje wystawiają zaczynając od 10 punktów a kończąc na 1, pomijają swoje zgłoszenie, które to dostaje automatycznie gdy autor zagłosuje 11pt.
Głosy można oddawać do 19 Września 2010 (23:59)
Głosy Wysyłamy do mnie na Prywatną Wiadomość
.
Ostatnio zmieniony wtorek 14 wrz 2010, 11:09 przez Valdi, łącznie zmieniany 3 razy.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- Wiktor
-
1984 - 2019 - Posty: 1779
Czy na pewno głosy mamy oddawać jawnie wpisując post w tym temacie, czy wysyłając PW do Ciebie Valdi?
Pytam, ponieważ publiczne głosowanie stwarza możliwość nadużyć (np. widząc, że konkurent ma dużo punktów daje mu się 1 punkt aby go nie wzmacniać a 10 daje komuś kto ma najmniej punktów). Tajne głosowanie na pewno da wyniki bliższe rzeczywistym preferencjom.
Pytam, ponieważ publiczne głosowanie stwarza możliwość nadużyć (np. widząc, że konkurent ma dużo punktów daje mu się 1 punkt aby go nie wzmacniać a 10 daje komuś kto ma najmniej punktów). Tajne głosowanie na pewno da wyniki bliższe rzeczywistym preferencjom.
-
-
-
Ale opinie raczej zdradzą jak głosowałeś, także ja to widzę, że albo tylko głosy na PW do Valdiego, albo normalnie tak jak było w przypadku Królowej LodaPanHasan pisze:Może opinie o poszczególnych zestawach będziemy prezentować w tym temacie zaś samą punktacje będziemy przesyłać do Valdiego na PW ?
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
No ok, to tu spróbujemy na PMy (ale obawiam sie że będzie mniej głosów.)
Także Punktacje od 11 do 1 (w przypadku autorów od 10 do 1) wysyłamy na PM
Opinie na temat Kart zrobimy po zakończeniu głosowania.
Także Punktacje od 11 do 1 (w przypadku autorów od 10 do 1) wysyłamy na PM
Opinie na temat Kart zrobimy po zakończeniu głosowania.
Jesteś autorem dodatku, zamieść go na stronie www.MagiaiMiecz.eu. Skontaktuj się ze mną poprzez mail.
- mriswith
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Losowanie Postaci
• Zamek Bestii - Posty: 1008
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Likantropia - Posty: 661
- Kontakt:
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
mriswith, no ale testowo przy tym konkursie przeprowadzimy tajne głosowanie (nie będę traktował autorów gorzej niż innych, bo według mnie to właśnie oni powinni być promowani na forum.
SPIDIvonMARDER, Wszystkim pracom przyznajesz punkty.
SPIDIvonMARDER, Wszystkim pracom przyznajesz punkty.
- Mały Nemo
-
A kind, crazy fool and a stubborn kid. - Posty: 24375
Więc może następnym razem będziemy głosować na prace, nie na uczestników, znaczy się więc, że kto jest autorem danego setu dowiemy się po zakończeniu głosowania. Wcześniej, nie będziemy znać uczestników, którzy przystąpili do konkursu.
Name's Little Nemo, I'm the Dream Master!
Little bit of fun is all I'm after!
Little bit of fun is all I'm after!
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
Nemomon, Jeżeli Tajne głosowanie zda test pozytywnie, to owszem, będzie tak można zrobić. Ale to sie okaże po głosowaniu, chyba ze odstąpimy od reguły że autor dostaje 11 pt. za swój głos. To na Przyszłe konkursy.
- Wiktor
-
1984 - 2019 - Posty: 1779
Dla jasności - decyzje Valdiego uważam za ostateczną i wierzę, że podejmie dobrą decyzję. Na pewno głosowanie tajne jest lepsze niż jawne. Zaznaczam też, że nie wysyłałem pracy na konkurs więc nie mam żadnego interesu w promowaniu jakiegokolwiek rozwiązania.
Chciałem tylko zauważyć, że system wyborczy oparty na hierarchii preferencji promuje kandydatów średnich. Dlaczego? Otóż: skoro nie lubię kandydatów lewicy, będę prawicowym dawać najwięcej punktów, lewicowym najmniej, a ci z centrum zgarną "średnie" punkty. I na odwrót - ci z lewicy postąpią analogicznie, a "średnie" punkty dostaną kandydaci z centrum. A wyborcy centrowi? Wiadomo, najwięcej punktów przyznają kandydatom centrum. Gdy np. wśród 100 wyborców 41 jest za kandydatem A, 39 za B a 20 za C (to znaczy przyznaje mu najwięcej punktów) wygra nie kto inny jak C...
Dlatego uważam, że nie ma potrzeby oceniać każdej z prac a jedynie kilka (np. 4), aby uniknąć "promowania" średnich
Chciałem tylko zauważyć, że system wyborczy oparty na hierarchii preferencji promuje kandydatów średnich. Dlaczego? Otóż: skoro nie lubię kandydatów lewicy, będę prawicowym dawać najwięcej punktów, lewicowym najmniej, a ci z centrum zgarną "średnie" punkty. I na odwrót - ci z lewicy postąpią analogicznie, a "średnie" punkty dostaną kandydaci z centrum. A wyborcy centrowi? Wiadomo, najwięcej punktów przyznają kandydatom centrum. Gdy np. wśród 100 wyborców 41 jest za kandydatem A, 39 za B a 20 za C (to znaczy przyznaje mu najwięcej punktów) wygra nie kto inny jak C...
Dlatego uważam, że nie ma potrzeby oceniać każdej z prac a jedynie kilka (np. 4), aby uniknąć "promowania" średnich
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
Tajne głosowanie (na PM) jest ostateczne w tym konkursie (Konkurs - Góry) ale też obowiązuje ty wystawianie pełnej punktacji 11 punktów.
na przyszłe konkursy sie zobaczy.
na przyszłe konkursy sie zobaczy.
- Artownik
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Wiedźmińskie Kobiety
• Worek Przygód - Posty: 3542
No dobra, skoro już wszystkie prace dotarły, to ja chciałbym mimo wszystko trochę ponarzekać.
Bardzo mnie cieszy idea tych konkursów i też fajnie, że teraz się więcej osób zgłosiło, ale naprawdę uważam, że całość jest zbyt uciążliwa.
Jeszcze wszystkie typy kart Przygody to mogę zrozumieć jako zadanie, ale do tego dochodzi i czar, i relikt, i zadanie czarownika, I JESZCZE Poszukiwacz.
Jakby tego było mało, to jeszcze trzeba ocenić wszystkich którzy złożyli prace.
Jak do cholery można obiektywnie tego dokonać?
Zabiorę się do tego dzisiaj i pozostanie mi się modlić, żeby nie pojawił się użytkownik, który zrobi przykładowo fajnego poszukiwacza, a resztę taką sobie. Bo nie wierzę, że znajdzie się ktoś, komu uda się wyczesać wszystko.
Bardzo mnie cieszy idea tych konkursów i też fajnie, że teraz się więcej osób zgłosiło, ale naprawdę uważam, że całość jest zbyt uciążliwa.
Jeszcze wszystkie typy kart Przygody to mogę zrozumieć jako zadanie, ale do tego dochodzi i czar, i relikt, i zadanie czarownika, I JESZCZE Poszukiwacz.
Jakby tego było mało, to jeszcze trzeba ocenić wszystkich którzy złożyli prace.
Jak do cholery można obiektywnie tego dokonać?
Zabiorę się do tego dzisiaj i pozostanie mi się modlić, żeby nie pojawił się użytkownik, który zrobi przykładowo fajnego poszukiwacza, a resztę taką sobie. Bo nie wierzę, że znajdzie się ktoś, komu uda się wyczesać wszystko.
- Draugnimir
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• The Gauntlet PL
• The Wildland PL
• Umiejętności - Posty: 2089
Ano, prawda, dokonanie obiektywnej oceny tego wszystkiego to pieruńsko trudna sprawa. Osobiście zabieram się do tego tak, że dokonuję około 10 klasyfikacji (tylu, ile typów kart jest), a następnie sumuję punkty zdobyte w każdej z nich przez każdego autora... ale czasu na tym zejdzie co niemiara (choć inna sprawa, że robię to głównie dla zabawy).
- Misiek
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Arena
• Bestia
• Pakiety Rozszerzające - Posty: 3374
- the MackaN
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Karty
• Pająki - Posty: 1134
Ja też zabrałem się za ocenianie. Naprawdę mam z nimi porządny problem. Nie zdawałem sobie sprawy, że ocenianie to takie ciężkie zajęcie. Jedne sety mają świetne pomysły ale niepasujące grafiki, inne świetne grafiki, ale zupełnie nie górska tematyka, jedne błyszczą tym, inne tamtym... generalnie oceniam karty dając im trzy oceny za różne kryteria, potem sumuję te oceny kryteriów i wszystkich kart z setu i... i dalej mam problem, bo wyniki wychodzą podobne... Muszę dodać do tego chłodnego oceniania osobiste preferencje, wtedy będzie łatwiej.
- the MackaN
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Karty
• Pająki - Posty: 1134
- kilof
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Runy - Posty: 242
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Arena
• Bestia
• Pakiety Rozszerzające - Posty: 3374
-
-
Ja wymyśliłem taki system oceniania: każdą kartę z danego seta będę oceniał w 6 kategoriach w skali od 1 - 5. Kategorie: treść, grafika, pomysł, layout, ogólne wrażenie, tematyka Gór, potem zsumuje punkty za karty i określę wynik całego seta.
Tylko że na 11 uczestników, 6 ocen na kartę, 11 kart w secie czyli: 726 ocen
eeee... chyba uproszczę system 
Tylko że na 11 uczestników, 6 ocen na kartę, 11 kart w secie czyli: 726 ocen
- Valdi
-
-
Spis dodatków autora:
• #Lista dodatków
• Handel
• Księżycowy Kamień
już 7 głosów mam, z czego 3 osoby nie wystawiały prac do konkursu
,
każda osoba która mi wysłała oceny dostanie zwrotnego PM o przyjęciu głosów do konkursu.
każda osoba która mi wysłała oceny dostanie zwrotnego PM o przyjęciu głosów do konkursu.